1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

OTP va cumpara Banca Romaneasca de la National Bank of Greece

Banca ungara OTP a ajuns la un acord privind achizitionarea subsidiarei din Romania a grupului elen National Bank of Greece - Banca Romaneasca, au declarat vineri pentru Reuters surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

"Exista un acord, subsidiara NBG va fi vanduta catre OTP", a declarat sursa din Atena.

Vanzarea subsidiarelor NBG face parte din planul Comisiei Europene de restructurare a principalelor banci elene, ce vizeaza majorarea capitalului si reducerea prezentei lor peste hotare.

"Suntem foarte aproape de anuntarea unui cumparator pentru Banca Romaneasca (subsidiara NBG din Romania). Vanzarea va fi finalizata in urmatoarele luni si va majora capitalul si nivelul lichiditatilor grupului", a afirmat recent Leonidas FRAGIADAKIS, Directorul General al NBG, adaugand ca tranzactia este consiliata de Credit Suisse.

Pe langa achizitionarea bancii, cumparatorul va rambursa si un imprumut de 550 de milioane de euro pe care Banca Romaneasca l-a luat de la NBG, ceea ce va majora nivelul lichiditatilor grupului.

Pe piata romaneasca, in luna octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei si o retea nationala de 110 sucursale in majoritatea oraselor importante ale tarii, Banca Romaneasca are 22 de ani de activitate pe piata bancara din Romania.

OTP Bank ofera servicii financiare universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 1.500 de unitati, ATM-uri si canale electronice.