1asig.ro
1asig.ro

ONU lanseaza un program de asigurare impotriva dezastrelor pentru tarile in curs de dezvoltare

5 min. / 1.540 cuvinte

Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP - the United Nations Development Programme) a lansat o initiativa pentru a sprijini guvernele si sectorul privat din tarile in curs de dezvoltare sa ofere asigurari pentru crize precum pandemii si catastrofe naturale, informeaza Insurance Journal, citand ONU.

Potrivit UNDP, recuperarea in caz de dezastre costa, in medie, 29 de miliarde de dolari anual pentru cele mai sarace 77 de tari din lume. Doar 3% din acest cost este acoperit de asigurari, ceea ce obliga tarile sa suporte singure costurile de recuperare sau sa se bazeze pe ajutorul umanitar, subliniaza UNDP.

Facilitatea de Asigurare si Finantare a Riscurilor (the Insurance and Risk Finance Facility) este sustinuta de 35 de milioane de euro (41 de milioane de dolari) din partea guvernului german, a mai precizat UNDP. De asemenea, facilitatea va avea finantare si din alte surse, inclusiv de la UNDP.

Pana in 2025, UNDP isi propune sa contribuie la crearea unei protectii prin asigurari impotriva dezastrelor socio-economice, climatice si legate de sanatate in peste 50 de tari in curs de dezvoltare. UNDP spune ca va colabora cu guvernele in ceea ce priveste modelarea riscurilor climatice, mai arata sursa citata. 

"Produsele, instrumentele si serviciile de asigurare si de finantare a riscurilor pot asigura infrastructura noastra critica, ne pot proteja agricultura si intreprinderile si pot pastra ecosistemele critice care fac posibila viata pe Pamant", a declarat Achim STEINER - Administrator, UNDP.

 

995 accesari