1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ONU: Pagubele provocate de dezastrele naturale din ultimele doua decenii au depasit pragul de 2,25 miliarde de dolari

Pierderile provocate la nivel global de dezastrele naturale inregistrate in ultimele doua decenii au depasit 2,25 miliarde de dolari, o crestere de 250% comparativ cu perioada 1978-1997, subliniaza Organizatia Natiunilor Unite (ONU). UNISDR (The United Nations Office for Disaster Risk Reduction) noteaza ca "schimbarile climatice conduc la cresterea frecventei fenomenelor meteorologice extreme" la nivel global.

In perioada 1978-1997, pierderile provocate de dezastrele naturale au fost de 895 de milioane de dolari, arata UNISDR, citand un raport realizat de Center of Research on the Epidemiology of Disasters (CRED). Potrivit sursei citate, pierderile au crescut in perioada 1998-2017, ajungand la un total de 2,25 miliarde de dolari, cele mai mari pagube fiind provocate, conform ONU, in SUA, China, Japonia si India.

Potrivit UNISDR, peste 6.600 de dezastre naturale au fost inregistrate in intreaga lume in perioada 1998-2017, furtunile si inundatiile fiind cele mai comune astfel de evenimente. "Pierderile economice provocate de fenomenele meteorologice sunt nesustenabile si reprezinta o piedica majora in eradicarea saraciei din cele mai fragile parti ale lumii", a declarat Mami MIZUTORI - Special Representative, UNISDR.