1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ONRC: Companiile de asigurari au primit infuzii de aproape 60 milioane euro in primele 5 luni

Un numar de 6 companii de asigurari de pe piata locala au primit, in primele cinci luni din 2015, infuzii de capital in valoare totala de 262,32 milioane de lei (59,22 milioane de euro) de la actionarii straini, potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Cele sase companii sunt: UNIQA, EUROINS, AXA, ASIROM, SIGNAL IDUNA si ASITO Kapital.

Astfel, cea mai mare majorare de capital social a fost, in perioada ianuari - mai, la compania UNIQA Asigurari, inregistrata in martie, injectia grupului fiind in valoare de 111,61 milioane de lei (25,24 milioane de euro).

Actionarul EUROINS Romania (grupul bulgar EUROHOLD) a raportat, in luna mai, o infuzie de capital de 93,37 milioane de lei (21 milioane de euro). De asemenea, AXA Life Insurance a primit, in aprilie, o infuzie de 25,95 milioane de lei (5,87 milioane de euro). Tot in aprilie, grupul VIG a majorat capitalul social al ASIROM cu 19,75 milioane de lei (4,46 milioane de euro).

In luna martie, actionarii SIGNAL IDUNA Asigurari de Viata au contribuit cu 6,74 milioane de lei (1,52 milioane de euro) la capitalul social al companiei. In aceeasi luna, capitalul social al ASITO Kapital a fost majorat cu 4,88 milioane de lei (1,1 milioane de euro), conform ONRC.

Datele publicate lunar de Registrul Comertului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, dupa valoarea sumelor alocate.

Conform Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), in primul trimestru din acest an, volumul primelor brute subscrise pe piata din Romania a fost de 1,97 miliarde de lei, in crestere cu 7,39% fata de trimestrul I din 2014.



PROMO