1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

OMNIASIG va achita spitalului din Targu Neamt cuantumul daunelor morale pe care institutia trebuie sa le plateasca unei mame

Judecatorii Tribunalului Neamt au hotarat definitiv obligarea Spitalului Orasenesc Sf. Dimitrie Targu Neamt la plata a 50.000 lei cu titlu de daune morale pentru o tanara al carei copil a fost schimbat imediat dupa nastere. Suma va fi suportata de catre asiguratorul spitalului, respectiv compania OMNIASIG VIG.

"Ca asigurator al Spitalului Orasenesc Sfantul Dimitrie din Targu Neamt, OMNIASIG va achita spitalului suma stabilita de Tribunalul Neamt drept cuantum al daunelor morale pe care spitalul le are de platit in acest caz, plus cheltuielile de judecata", au declarat pentru 1asig.ro reprezentantii OMNIASIG.

"Spitalul Orasenesc Sfantul Dimitrie din Targu Neamt a incheiat o polita de asigurare de raspundere civila cu compania noastra, polita care acopera atat raspunderea spitalului, cat si raspunderea civila, in solidar cu personalul medical angajat, inclusiv pentru daune morale. Rolul nostru, ca asigurator, este sa sprijinim companiile si institutiile din Romania, sa luam de pe umerii lor presiunea despagubirilor pentru ca, in astfel de situatii, sa se poata concentra mai bine pe activitatea de baza si deservirea cat mai buna a clientilor lor", au explicat acestia.

Incidentul s-a petrecut in vara anului 2011, atunci cand Ramona FLOREAN a adus pe lume o fetita la Spitalul Orasenesc Targu Neamt. Aceasta a spus ca si-a vazut copilul imediat dupa nastere, dar ca, ulterior, copilul a fost schimbat cu altul. Totul s-a clarificat abia dupa cateva zile. Intre timp au fost efectuate si analize de sange, atat bebelusilor, cat si mamelor, potrivit Digi24.

Femeia a dat spitalul in judecata, iar Judecatoria din Neamt a decis in prima instanta plata unor daune in valoare de 100.000 de lei. Decizia a fost atacata de unitatea medicala, iar decizia definitiva a venit pe data de 17 februarie.

"Admite in parte actiunea formulata de catre reclamanta FLOREAN Ramona, in contradictoriu cu paratul Spitalul Orasenesc Sf. Dimitrie Tirgu Neamt si in consecinta: Obliga paratul Spitalul Orasenesc Sf. Dimitrie Tirgu Neamt sa plateasca reclamantei suma de 50.000 lei reprezentand daune morale. Admite cererea de chemare in garantie formulate de parata Spitalul Orasenesc Sf. Dimitrie Tirgu Neamt, in contradictoriu cu chemata in garantie SC OMNIASIG Vienna Insurance Group SA si in consecinta: Obliga chemata in garantie sa plateasca paratului suma de 50.000 lei reprezentand daune morale si suma de 4.052,50 lei cu titlu de cheltuieli de judecata (onorariu de avocat si taxa judiciara de timbru) si suma de 2.052,50 lei, reprezentand ajutor public judiciar de care reclamanta a fost scutita prin incheierea de sedinta din data de 13 mai 2014, in loc de 25.000 euro", se arata in decizia definitiva a instantei.

PROMO