1asig.ro

OMNIASIG solutioneaza dosarul Solina, fiind una dintre cele mai mari despagubiri platite de companie

5 min. / 1.540 cuvinte
OMNIASIG Vienna Insurance Group anunta ca a finalizat instrumentarea dosarului de dauna in cazul fabricii de condimente Solina Romania si este in plin proces de efectuare a platii despagubirii, in valoare de peste 50 milioane de lei. Suma totala reprezinta una dintre cele mai mari despagubiri platite de companie in ultima perioada.

PROMO


La momentul izbucnirii incendiului, producatorul era asigurat de OMNIASIG, in baza unei polite de tip "Asigurare de incendiu si alte riscuri pentru cladiri si continut".

Amintim ca in dimineata zilei de sambata, 2 februarie 2019, la fabrica Solina Romania, din judetul Alba, a izbucnit un incendiu distrugand intreaga fabrica de ingrediente alimentare. Hala industriala, cu o suprafata de aproximativ 17.000 metri patrati, a fost distrusa complet de incendiu. Angajatii fabricii nu se aflau in interiorul acesteia, astfel ca nu au fost inregistrate victime.

OMNIASIG Vienna Insurance Group a confirmat atunci faptul ca producatorul era asigurat la societate, astfel ca la scurt timp de la izbucnirea incendiului o echipa formata din experti din cadrul Directiei de Daune a companiei de asigurari s-a deplasat la fata locului pentru a demara procedurile de verificare ale cazului.

"La fel ca in cazul fiecarui dosar de dauna deschis la OMNIASIG, am fost alaturi de asiguratul nostru si am facut toate eforturile necesare pentru a solutiona cat mai rapid situatia. Facem demersuri constante pentru a le oferi asiguratilor nostri produse adaptate, pentru a acoperi toate tipurile de riscuri cu care acestia se pot confrunta", a declarat Mihai TECAU, Presedinte Directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group.

"In urma incheierii anchetei de catre autoritatile competente si a finalizarii instrumentarii dosarului de dauna, OMNIASIG Vienna Insurance Group a hotarat impreuna cu asiguratul inchiderea amiabila a acestui dosar de dauna si plata despagubirii aferente evenimentului. Ne dorim ca asiguratul nostru sa isi poata relua activitatea de productie la capacitate maxima cat mai curand si ne bucuram sa avem astfel de clienti cu un aport important atat in bugetele locale, cat si in consolidarea reputatiei productiei romanesti", a adaugat acesta.

OMNIASIG este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piata asigurarilor in Austria precum si in Europa Centrala si de Est. Grupul cu o traditie indelungata, branduri puternice si o relatie apropiata cu clientii, este format din aproximativ 50 de companii din 25 de tari. VIG are o experienta de aproape 200 de ani in domeniul asigurarilor. Avand aproximativ 25.000 de angajati, Vienna Insurance Group este lider incontestabil in Austria si in pietele ECE pe care activeaza. Grupul se bucura de o pozitionare excelenta, care ii permite sa valorifice oportunitatile de crestere pe termen lung, intr-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotata dintre emitentii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

OMNIASIG VIG a urcat, in 2018, pe locul doi pe segmentul asigurarilor generale si pe locul trei in totalul pietei de asigurari din Romania.

1.540 accesari