1asig.ro
1asig.ro

OMNIASIG introduce o optiune telematica in asigurarea RCA si/ sau CASCO pentru persoane juridice

5 min. / 1.540 cuvinte
OMNIASIG Vienna Insurance Group si compania FleetMaster au dezvoltat un parteneriat destinat clientilor persoane juridice, detinatori de flote de peste 20 de autovehicule, ce are ca obiectiv montarea optionala a unor sisteme telematice pe vehiculele asigurate.

PROMO


Noul serviciu telematic se poate achizitiona impreuna cu polita RCA si/sau CASCO, prin intermediul clauzei Risk Management Flote.

Sistemele telematice transmit si prelucreaza automat informatii la mare distanta prin intermediul satelitilor si al altor procedee de comunicatie. Printre datele colectate se numara accelerarile, franarile, virajele, distantele, numarul de kilometri, viteza, timpul utilizarii autovehiculului, perioada de timp in care s-a condus si tipul de strazi si sosele parcurse. Odata instalate pe masini, ele vor urmari comportamentul in trafic al soferilor, iar daca acestia vor conduce prudent si responsabil, vor plati mai putin pentru politele CASCO si/sau RCA.

In cazul Politelor CASCO si/sau RCA incheiate cu aceasta clauza aditionala:
  • partile convin asupra reinnoirii acestora pe o perioada de 3 ani;
  • clientul beneficiaza de la inceput de discount-uri aplicabile la primele tehnice stabilite pentru fiecare vehicul asigurat: 70 EURO pentru CASCO, respectiv 10% pentru RCA;
  • primele de asigurare stabilite individual pentru anii succesivi de asigurare pot fi reduse, daca profilul de risc identificat in baza datelor colectate prin intermediul sistemelor telematice confirma un comportament in trafic adecvat.
"Noua clauza se incadreaza in strategia noastra de asigurator responsabil. In contextul in care in Romania avem o rata a accidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori, utilizarea echipamentului telematic reprezinta incurajarea soferilor spre un comportament responsabil si preventiv in trafic, precum si diminuarea numarului accidentelor. Dincolo de aceste beneficii macro, noua clauza permite reducerea primelor de asigurare si imbunatatirea managementului flotelor, inca o dovada ca OMNIASIG VIG pune nevoile clientului in centrul preocuparilor sale.", a declarat Mihai TECAU, Presedinte Directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Astfel, sistemul telematic include o aplicatie pentru mobil si desktop prin care administratorii de flote pot obtine informatii in timp real despre comportamentul soferilor. Aplicatia permite colectarea unor date dinamice, relevante, si poate crea rapoarte complexe. Avantajele sistemului includ managementul eficient al flotelor, prevenirea accidentelor si diminuarea numarului lor pe termen mediu si lung. Mai mult, noul sistem are drept efect reducerea costurilor pe termen mediu si lung si a optimizarii costurilor politei RCA si/ sau CASCO. Un alt avantaj este responsabilizarea soferilor, ceea ce inseamna siguranta sporita in trafic.

OMNIASIG evalueaza, incepand cu anul 2015, nivelul calitatii serviciilor oferite clientilor prin sistemul de masurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel international. Prin urmare, clientii care au avut un dosar de dauna la OMNIASIG VIG evalueaa experienta avuta si modalitatea de instrumentare a daunei, gradul de satisfactie si calitatea serviciilor oferite. Rezultatul NPS la nivel general a fost in intervalul ianuarie - septembrie 2018 de 85%, nivel similar cu cel inregistrat pe parcursul anului 2017.

1.606 accesari