1asig.ro
1asig.ro

OMNIASIG: Crestere de 14% a subscrierilor din primele noua luni

5 min. / 1.540 cuvinte
Valoarea totala a primelor brute subscrise de OMNIASIG Vienna Insurance Group in primele noua luni ale anului 2019 este de aproape 945 milioane de lei, in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

PROMO


Conform standardelor de raportare IFRS in scop de consolidare, profitul brut inregistrat este de aproape 38 milioane de lei.

Volumul total de despagubiri platite de companie in aceasta perioada a fost de aproximativ 600 milioane lei.

"Strategia noastra de crestere sustenabila si subscriere prudenta da rezultate si in acest an. Pentru 2019, unul dintre principalele noastre obiective strategice ramane in continuare dezvoltarea segmentelor non-auto, iar rezultatele din primele noua luni ale anului arata ca suntem in directia corecta. Pe langa cresterea pe care o vizam in sectorul de business, suntem orientati in continuare si catre nevoile comunitatii si ne concentram sa aducem aici o contributie importanta. Segmentul de responsabilitate sociala reprezinta o parte integranta in strategia de business a OMNIASIG, prin urmare continuam sa derulam proiecte si actiuni de CSR complexe, in beneficiul intregii societati", a declarat Mihai TECAU, Presedinte Directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Pe segmentul asigurarilor auto (Casco si RCA), compania a consemnat o crestere, inregistrand cumulat pe cele doua linii prime brute subscrise de aproximativ 667 milioane lei, o valoare care este cu peste 14% mai mare, in raport cu aceeasi perioada din 2018. Linia Asigurarilor Casco s-a aflat intr-o dinamica ascendenta in primele noua luni din 2019, cu o crestere de 20 de procente. Pe linia asigurarilor de raspundere civila a autovehiculelor (RCA), volumul primelor brute subscrise a inregistrat o crestere de 5%.

In ceea ce priveste segmentul Property (Asigurarile de incendiu si calamitati naturale), subscrierile din primele noua luni ale anului curent au crescut cu 10%, in linie cu strategia companiei, de dezvoltare a liniilor de asigurari non-auto.

Volumul asigurarilor de sanatate a inregistrat o crestere de peste 30% in aceste prime trei trimestre din 2019, fapt ce subliniaza un grad din ce in ce mai ridicat de constientizare a clientilor cu privire la utilitatea si necesitatea acestui tip de asigurare.

Totodata, si asigurarile de accidente si boala au consemnat o majorare de 9% a primelor brute subscrise. Acelasi trend ascendent se remarca si in cazul asigurarilor de calatorie, volumul primelor brute subscrise majoranu-se cu 25%.

Numarul de reclamatii inregistrate unic per petent si per caz de catre OMNIASIG Vienna Insurance Group in primele noua luni ale anului 2019 a fost in cuantum de 529, in timp ce numarul reclamatiilor solutionate favorabil a fost de 87, restul fiind neintemeiate. Raportat la numarul politelor de asigurare emise de companie in primele noua luni ale anului curent si care nu au fost anulate, numarul de petitii inregistrate unic per petent si per caz reprezinta doar 0,048% dintre acestea.

Totodata, raportat la numarul de dosare de dauna avizate in aceasta perioada, numarul de reclamatii inregistrate unic per petent si per caz reprezinta mai putin de 0,40% dintre acestea.

OMNIASIG evalueaza, incepand cu anul 2015, nivelul calitatii serviciilor oferite clientilor prin sistemul de masurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel international. Prin urmare, clientii care au avut un dosar de dauna la OMNIASIG sunt rugati sa evalueze experienta avuta si modalitatea de instrumentare a daunei, satisfactia asiguratului si calitatea serviciilor oferite fiind masurate intr-un sistem eficient, pe o scala de la 1 la 10. Rezultatul NPS la nivel general a fost in intervalul ianuarie-septembrie 2019 de 88%, in crestere cu 3% fata de acelasi interval din 2018.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piata asigurarilor in Austria precum si in Europa Centrala si de Est. Grupul cu o traditie indelungata, branduri puternice si o relatie apropiata cu clientii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de tari. VIG are o experienta de aproape 200 de ani in domeniul asigurarilor. Avand peste 25.000 de angajati, Vienna Insurance Group este lider incontestabil in Austria si in pietele ECE pe care activeaza. Grupul se bucura de o pozitionare excelenta, care ii permite sa valorifice oportunitatile de crestere pe termen lung, intr-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotata dintre emitentii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

1.357 accesari