1asig.ro
1asig.ro

O noua majorare de capital la ERGO Asigurari de Viata

5 min. / 1.540 cuvinte
ERGO Asigurari de Viata a primit, miercuri, aprobarea ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru o noua majorare de capital, in valoare de 14,9 milioane de lei, capitalul ajungand la peste 75,5 milioane de lei.

PROMO


Aceasta este a doua actiune de majorare a capitalului din ultima luna, prima fiind in valoare de 9 milioane de lei.

Astfel, Consiliul ASF a avizat, miercuri - 20 noiembrie, "modificarea Actului constitutiv al societatii ERGO Asigurari de Viata, urmare a majorarii capitalului social cu 14.910.000 lei, de la 60.635.844 lei la 75.545.844 lei".

ERGO Asigurari de Viata era singura companie din piata de asigurari care nu indeplinea cerintele minime de capital la finalul primului semestru din acest an. Mihai POPESCU, CEO-ul companiei, a declarat, in septembrie, ca situatia va fi remediata in scurt timp printr-un plan de majorare a capitalului asiguratorului.

Conform datelor ASF, ERGO Asigurari de Viata ocupa locul 10 in topul companiilor de asigurari de viata, la finalul primului semestru din 2019 avand o cota de piata de 1,76%, in scadere considerabila fata de S1 2018, cand era de aproape 9% si ocupa a treia pozitie in clasament.

577 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO