O noua asociatie profesionala a brokerilor de asigurare si-a inceput activitatea - Asigurari - Asigurari...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 1 EUR = 4.7274 RON
1 USD = 4.2656 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

O noua asociatie profesionala a brokerilor de asigurare si-a inceput activitatea


Din initiativa mai multor brokeri de asigurare locali, la inceputul anului 2018, si-a inceput activitatea o noua asociatie profesionala a brokerilor de asigurare sub denumirea Asociatia Centrul de Consultanta si Parteneriat in Asigurari (CCPA), a declarat, pentru 1asig.ro, Presedintele acesteia, Gheorghe PAUN.

Potrivit statutului ce poate fi consultat pe pagina de internet, Asociatia CCPA este o organizatie neguvernamentala, apolitica, independenta, cu caracter nelucrativ, creata in scopul dezvoltarii si cooperarii in domeniul intermedierii asigurarilor si activitatilor conexe acestora.

Asociatia CCPA este organizata si functioneaza in baza Ordonantei Guvernului Romaniei Nr. 26/2000 privind asociatiile si fundatiile cu modificarile si completarile ulterioare.

Asociatia CCPA are drept scop principal:
- Dezvoltarea si cooperarea in domeniul asigurarilor - reasigurarilor, intermedierii asigurarilor si activitatilor conexe;
- Organizarea de activitati in promovarea, sustinerea si apararea intereselor membrilor sai in relatiile cu orice alte entitati, incluzand, dar fara a se limita la societati de Asigurare - Reasigurare, Autoritati si/sau Institutii publice, alte organizatii care au legatura cu domeniul asigurarilor, in raport cu obiectul si scopul de activitate, potrivit prezentului statut si in acord cu prevederile legale.

Pentru realizarea scopului si a obiectivelor propuse, Asociatia CCPA colaboreaza cu A.S.F., I.S.F. si dezvolta relatii de cooperare cu societatile de asigurare, alte organizatii cu scopuri similare sau cu autoritati publice din Romania sau din strainatate.

Gheorghe PAUN a mentionat ca, in prezent, Asociatia CCPA este implicata in majoritatea proiectelor importante ale pietei asigurarilor, fiind prima asociatie profesionala a brokerilor de asigurare care a adoptat un Cod de conduita pivind prelucrarea datelor cu caracter personal, pentru care asteapta avizul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Potrivit Regulamentului GDPR, se mentioneaza ca "Asociatiile sau alte organisme care reprezinta categorii de operatori sau de persoane imputernicite de operatori ar trebui incurajate sa elaboreze coduri de conduita, in limitele prezentului regulament, astfel incat sa se faciliteze aplicarea efectiva a prezentului regulament, luandu-se in considerare caracteristicile specifice ale prelucrarii efectuate in anumite sectoare si necesitatile specifice ale microintreprinderilor si ale intreprinderilor mici si mijlocii. In special, astfel de coduri de conduita ar putea sa ajusteze obligatiile operatorilor si ale persoanelor imputernicite de operatori, tinand seama de riscul aferent prelucrarii care este susceptibil de a fi generat pentru drepturile si libertatile persoanelor fizice."

Asociatia CCPA a transmis, in februarie 2018, mai multe amendamente Ministerului Finantelor Publice in etapa de consultare publica a proiectului Legii privind distributia asigurarilor - IDD si isi propune sa se implice si la elaborarea legistatiei secundare, respectiv a normelor de aplicare a acestei Legi.

De asemeni, asociatia face parte ca membru in grupul de lucru al A.S.F. pentru proiectul "InsurTech HUB" si a participat cu propuneri in cadrul Grupului de lucru pentru pastrarea asigurarilor de garantii ca si instrumente de plata acceptate in cadrul procedurilor de achizitii publice, care au fost apreciate de Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii si acceptate in mare parte de acest grup de lucru.

"Pe termen mediu si lung, activitatea asociatiei se va concentra pe cresterea profesionalismului si increderii in activitatea de brokeraj in asigurari, ca un standard de etica si competenta. In acest sens, in perioada urmatoare vor fi lansate in dezbatere doua proiecte denumite "Calitatea in intermedierea asigurarilor - criteriu de remunerare" si "O cariera ca broker in asigurari" care sa conduca in timp la promovarea meseriei de broker de asigurare si la profesionalizarea pietei de intermediere in asigurari. In acest sens conducerea asociatiei a avut o prima intalnire de lucru cu conducerea I.S.F. si a transmis o solicitarea de a deveni membru partener al acestei institutii", a spus, pentru 1asig.ro, Gheorghe PAUN, Presedintele CCPA.

Potrivit statutului asociatiei CCPA, pot deveni membri, societatile care sunt autorizate de A.S.F. ca brokeri de asigurare si care nu sunt afiliate la alte asociatii similare.

In prezent asociatia CCPA nu percepe taxa de inscriere si cotizatii lunare, implicarea membrilor in activitatea asociatiei fiind una voluntara.

Membrii Asociatiei CCPA considera ca si alti brokeri de asigurare ar trebui sa se implice mai mult in activitatea de intermediere a asigurarilor prin inscrierea la o asociatie profesionala sau prin constituirea de alte noi asociatii, daca nu se regasesc in nici unul dintre proiectele sau preocuparile asociatiilor existente in prezent, mai ales din perspectiva cresterii gradului de autoreglementare a acestei activitati.

Mai multe informatii despre asociatie, obiective, proiecte, modalitatea de inscriere, gasiti pe pagina asigurari-ccpa.ro.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (O noua asociatie profesionala a brokerilor de asigurare si-a inceput activitatea).

Noutati 1asig.ro
» ASF a lansat proiectul FinTech Hub
» INFOGRAFIC: Fii #treazlavolan in mini-vacanta de 15 august! 9 recomandari pentru a fi in siguranta la volan!
» Cum se implica brokerii in cresterea gradului de siguranta rutiera?
» Aproape 7.000 de solicitari telefonice, solutionate de Call-Center-ul ASF, in S1 2019
» Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti cauta asigurator CASCO si RCA, cu un buget de pana la 5,8 mil. lei
» EUROINS Romania sustine Fundatia Nane, care ingrijeste copii cu dizabilitati
» TRANSILVANIA Broker a intermediat prime in valoare de peste 191 mil. lei, in primele sase luni
» EUROINS Romania: prime brute subscrise de peste 621 milioane lei in S1 2019
» ASF l-a avizat pe Paul SWOBODA pentru un nou mandat ca Presedinte GRAWE si a aprobat majorarea capitalului companiei
» Spotul radio al campaniei FII TREAZ LA VOLAN! se aude la RFI Romania
Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 04.07.2018 | 1864 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM