1asig.ro
1asig.ro

O noua amanare pentru Brexit

5 min. / 1.540 cuvinte
Cele 27 de state care vor ramane in Uniunea Europeana au decis luni, la Bruxelles, sa accepte solicitarea englezilor de a amana Brexitul pana la 31 ianuarie 2020, a scris, pe Twitter, Presedintele Consiliului European, Donald TUSK.

PROMO''UE27 a cazut de acord sa accepte cererea Regatului Unit pentru o amanare flexibila a Brexitului pana la 31 ianuarie 2020'', a precizat TUSK, adaugand ca aceasta decizie va fi formalizata printr-o procedura scrisa.

Toate tarile UE au convenit saptamana trecuta asupra necesitatii unei a treia amanari a Brexitului pentru a evita o iesire nereglementata si s-au pus de acord sa ia o decizie asupra subiectului prin procedura scrisa, fara a fi necesara convocarea unui summit.

Londra a facut un pas suplimentar duminica in directia unui scrutin anticipat, doua partide de opozitie avansand o propunere in acest sens, conditionata de o amanare a Brexitului pana la sfarsitul lui ianuarie, scrie presa internationala.

Regatul Unit trebuia initial sa paraseasca UE pe 29 martie 2019, data ce a fost amanata pana la 12 aprilie si apoi pana la 31 octombrie.

535 accesari