Unde Ma Asigur?
by Media XPRIMM
Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 6, 17 aprilie 2007
BISTRITA-NASAUD
MARAMURES

Programul
"Unde Ma Asigur
?"

Parteneri Oficiali

ASIBAN
ASIBAN

BCR Asigurari
BCR Asigurari

BT Asigurari
BT Asigurari


Parteneri Media

1asig.ro

XPRIMM Newsletters

Revista de Asigurari&Pensii PRIMM
Revista PRIMM Asigurari&Pensii

Revista de Specialitate Insurance PROFILE
Insurance PROFILE

Judetul
BISTRITA-NASAUD> Resedinta de judet: Bistrita
> Suprafata: 5.355 km2
> Populatie: 311.657 locuitori
> Numar salariati: 57.663 persoane
> Rata somajului: 3,2%
> Castig salarial mediu brut: 1.223 LEI/persoana

Piata asigurarilor in 2005

> Numar de unitati locale: 26
> Prime brute subscrise: 34,21 mil. LEI
> Numarul mediu de salariati permanenti in asigurari: 174
> Cheltuieli cu remuneratiile personalului: 2.79 mil. LEI
> Densitatea asigurarilor: 106,52 LEI/locuitor
> Raportul salariatilor in asigurari la total locuitori: 1/1.833

Date geografice


Judetul Bistrita-Nasaud este situat in partea de nord a Romaniei fiind incadrat de judetele: Maramures in nord, Suceava in est, Mures in sud si Cluj in vest.

Suprafata judetului masoara 5.355 km2 si inglobeaza zona de contact a Carpatilor Orientali cu Podisul Transilvaniei, respectiv bazinul superior al Somesului Mare cu afluentii sai, precum si o mica portiune din bazinul mijlociu al Muresului.

O bogatie insemnata a judetului consta in numeroasele puncte de atractie turistica, reprezentate de rezervatii naturale, monumente ale naturii, zone turistice, statiuni balneoclimaterice etc. Dintre rezervatiile naturale pot fi amintite: Parcul National Muntii Rodnei; Parcul National al Muntilor Calimani cu roci, minerale si structuri geologice deosebite, fauna si flora montana cu specii foarte rare; Parcul Dendrologic, Arcalia situat in comuna Sieu Magherus, in care pot fi intalnite specii rare de arbori si arbusti; Gradinile istorice din Beclean, Dobric, Silivasu de Campie; formatiunile carstice de la pesterile Tausoare-Zalion si din Valea Cobaselului etc.

Un potential turistic urias il are si zona Pasului Tihuta unde se afla Hotelul Castel Dracula. Arealul raspandirii mitului Contelui Dracula cuprinde intreg mapamondul, cunoscand o apreciere considerabila din partea turistilor straini de orice varsta.

Despre asigurari in Bistrita-Nasaud


Cu subscrieri de 34,21 mil. LEI (9,44 mil. EUR), industria asigurarilor din judetul Bistrita-Nasaud a reprezentat, la sfarsitul anului 2005, 0,77% din piata asigurarilor din Romania.

Prin comparatie cu anul 2004, in 2005, asiguratorii au reusit o majorare a subscrierilor cu aproape 18%, in timp ce ponderea la nivel national a industriei asigurarilor din Bistrita-Nasaud a ramas constanta.

Totusi, in 2005, se poate remarca o reducere a numarului unitatilor teritoriale ale companiilor de asigurari fata de anul precedent, de la 30 la 24, precum si o reducere a numarului persoanelor care activau in asigurari la nivel judetean cu 23.


Problemele si rezolvarea lor


Majoritatea reprezentantilor companiilor vizitate au semnalat pericolul reprezentat de dependenta deosebita a pietei locale fata de asigurarile auto, in conditiile existentei unei rate a daunei relativ mari.

Chiar daca si la nivel national intalnim aceeasi situatie, asiguratorii locali sunt destul de ingrijorati pentru ca solutiile de substituire par sa fie mai greu aplicabile in orasul in care s-a nascut imnul national al Romaniei.

Cultura in asigurari este scazuta, aproape inexistenta.

"Oamenii, desi sunt speriati de schimbarile climatice, nu se asigura, pentru ca asteapta ca statul sa-i despagubeasca. Inca mai traiesc sub conceptia 'de ce sa dau bani cand pot primi pe gratis'" ne-a povestit Nicolae Petru POPESCU, Directorul ASIBAN.


Astfel, conform oficialilor companiilor de asigurari din Bistrita-Nasaud, nu exista incredere in alte produse de asigurare, decat cele auto, pentru ca oamenii nu observa un rezultat imediat.

Solutii?

ASIROM s-a orientat catre asigurarile de viata, care reprezinta deja peste 30% din portofoliu. "Acest fapt a fost posibil datorita retelei foarte dezvoltate la nivelul judetului, in special in comune si sate, unde locuieste marea majoritate a populatiei", a declarat Sofia MOLDOVAN, Director al Sucursalei.

Chiar daca nu s-au indreptat direct catre alte tipuri de asigurare, celelalte companii incearca prin propriile metode sa se adaptateze.

Aici se incadreaza si ALLIANZ-TIRIAC, societate care a introdus cu succes, conservandu-si clientela deja existenta, noul model de calcul al primelor de asigurare aferente clasei auto.

"Clientii nostri au fost multumiti de calitatea serviciilor si promptitudinea cu care solutionam daunele si au acceptat noile conditii impuse", ne-a declarat Directorul Sucursalei locale, Dinu MOCANU.

O alta companie care pare sa fi rezolvat problema amintita, dar in alt mod, este ASTRA, care asigura cateva parcuri auto locale importante.

Dupa cum a precizat Directorul Sucursalei locale, Nicolae ARJOCA, solutia gasita a fost aceea de a acorda personal, direct si permanent consultanta de risc proprietarilor flotelor respective.

"Angajatii firmelor sunt obisnuiti sa 'maltrateze' masinile companiei deoarece nu sunt ale lor si nu platesc reparatiile din salariul lor. Noi am incercat sa consiliem Directorii sa-si taxeze angajatii daca se intampla vreun incident, pentru a-i obliga sa fie mai atent. Astfel, firma nu va mai suferi pierderi, prima de asigurare nu va creste, iar rata daunei va fi mai mica".

Acelasi punct de vedere pare sa-l imparta si Ileana URSU, Director Sucursala OMNIASIG: "Sunt foarte multe accidente stupide care au loc doar din cauza neatentiei, in aceasta situatie nu ne ramane decat sa crestem prima de asigurare".


Despagubirea - cea mai buna reclama


Si pentru ca tot este vorba despre riscuri, incidente si prime de asigurare, vom da cateva exemple de promptitudine, plata la timp si clienti multumiti. Majoritatea companiilor cu care s-a discutat au suferit cele mai multe si costisitoare daune pe segmentul auto.

Un caz aparte l-am intalnit la Sucursala ALLIANZ-TIRIAC a carei dauna record a fost provocata de rasturnarea unui autocar cu turisti in Italia.

Desi dosarul nu este inca inchis, suma totala se ridica deja la 2 mil. - 3 mil. EUR. "Echipa noastra s-a ocupat indeaproape de contactarea clientilor pentru a le satisface nevoile si a rezolva problemele", a precizat Dinu MOCANU, Directorul Sucursalei Bistrita.

"Nu am avut daune majore, insa de fiecare data am fost operativi si aproape de clienti. In acest sens exista semnale din afara, iar asiguratii ne fac reclama buna pentru ca au fost multumiti", ne-a declarat Directorul OMNIASIG Bistrita.


Cu brokerii cum ramane?


Activitatea de brokeraj este foarte importanta pentru societatile de asigurare, insa, din pacate, la nivelul judetului, numarul brokerilor este redus, ne-au explicat oficialii companiilor de asigurari din judet.

O alta problema subliniata de asiguratori ar fi profesionalismul societatilor de brokeraj, care lasa de dorit.

"Vom colabora cu brokerii cand acestia vor cere comisioane mai mici si cand vor face intr-adevar consiliere si vor recomanda clientilor produsele cele mai bune. Nu ma deranjeaza sa stiu ca a recomandat unui client o alta companie, dar sa fie pe buna dreptate si nu pe baza unui 'bonus substantial'", sustine Ion LAZAR, Director Sucursala ARDAF.

Pe de alta parte, unul dintre reprezentantii pietei de brokeraj de asigurari, Radu ALDROFAN, General Manager al COMSIG Broker de Asigurare, ne-a declarat: "Economia bistriteana are mare nevoie de asigurari si poate sustine o importanta dezvoltare in acest sens. Probabil ca ar mai fi loc de alte 3-4 companii de asigurari si, probabil, de 9-10 societati de intermediere in asigurari".

Oficialul citat a incercat, prin activitatea sa, sa ofere solutii pentru operatorii din piata locala, adaugand: "Oamenii au nevoie de asigurari, dar nu cunosc produsele oferite, iar faptul ca asiguratorii nu-si promoveaza indeajuns serviciile, genereaza, cu certitudine, volume reduse de prime subscrise".

Ce vor face asiguratorii pana cand vor avea incredere in societatile de intermediere?

"Incercam sa cream o forta de vanzare experimentata, bine organizata si orientata spre un inalt standard de calitate in relatia asigurat - asigurator", ne-a declarat Codruta CIOROIANU, Director BT ASIGURARI Bistrita.

Cu aceasta directie este de acord si Directorul BCR Asigurari, Dorel HERINEAN: "Vom accelera procesul de perfectionare profesionala a personalului in scopul furnizarii de solutii eficiente privind protectia clientilor; suntem constienti de importanta intermediarilor si rolul acestora si vom incerca, pe viitor, dezvoltarea colaborarii", a adaugat oficialul citat.

"Acum ori niciodata"

Pentru asiguratorii din Bistrita-Nasaud: clientul se afla, fara, indoiala pe primul plan. Astfel, pentru a putea fi cat mai aproape de acestia, companiile de profil din judet cauta solutii pentru a largi gama de servicii oferite.

Aceasta operatiune prezinta beneficii atat pentru clientii care beneficiaza de servicii superioare, cat si pentru asiguratori, care realizeaza astfel o dispersie a riscului.

Astfel, potentialul se afla in asigurarile de incendiu si calamitati naturale si asigurarile de viata.

Ion LAZAR, Directorul Sucursalei ARDAF Bistrita-Nasaud subliniaza: "Vom incerca sa ne orientam catre promovarea claselor de asigurari cu grad de risc scazut, precum cele de cladiri si continut si asigurari de asistenta medicala. Asigurarile obligatorii sunt cele mai vandute pentru ca acestea sunt impuse de lege, insa trebuie sa ajutam populatia sa constientizeze necesitatea si altor tipuri de protectie, pentru ca vorba 'nu mi se intampla mie' nu mai este de actualitate".

Astfel, anul 2007 aduce cu sine un numar mare de provocari pentru asiguratorii din Bistrita-Nasaud. Suntem de parere, totusi, ca acestia le vor face fata fara probleme, avand in vedere evolutia pietei bistritene de profil, de la simplu la dublu in fiecare an.

Click aici pentru a vedea rezultatele companiilor de asigurari!

ALLIANZ-TIRIAC

Dinu MOCANU
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC
Str. Al. Odobescu nr. 17 A
Tel.: 0263 - 23.65.15
Fax: 0263 - 21.61.06ARDAF

Ioan LAZAR
Director Sucursala

ARDAF
Bd. Decebal nr.31
Tel.: 0263 - 21.56.81
Fax: 0263 - 21.56.81ASIBAN

Nicolae Petru POPESCU
Director Agentie

ASIBAN
Str. Crinilor nr. 1
Tel.: 0263 - 23.53.79
Fax: 0263 - 21.11.18
ASIROM

Sofia MOLDOVAN
Director Sucursala


ASIROM
Str. General Grigore Balan Nr. 56
Tel.: 0263 - 21.99.14
Fax: 0263 - 23.18.12ASTRA - UNIQA

Nicolae ARJOCA
Director Sucursala

ASTRA-UNIQA
Str. Andrei Muresanu nr. 3
Tel.: 0263 - 21.70.79
Fax: 0263 - 21.36.84BCR Asigurari

Dorel HERINEAN
Director Sucursala

BCR Asigurari
Str. Piata Morii nr. 56
Tel./Fax: 0263 - 23.11.02BT Asigurari

Codruta CIOROIANU
Director Agentie
Gheorghe BOT
Director Vanzari

BT Asigurari
Bd. Decebal, Bl. K 42-44
Tel./Fax: 0263 - 21.59.74GENERALI

Dorin VRASMAS
Director Agentie

GENERALI
Str. Andrei Muresanu bloc 7
Tel./Fax: 0263 - 23.45.23OMNIASIG

Ileana URSU
Director Sucursala

OMNIASIG
Str. Andrei Muresanu nr. 11
Tel.: 0263 - 23.52.36
Fax: 0263 - 21.01.44UNITA

Simi TEGLAR
Director Sucursala
Adresa:
Str. Piata Petru Rares nr. 7A
Tel./Fax: 0263 - 23.23.78COMSIG
Broker de Asigurare

Radu ALDROFAN
General Manager

COMSIG
Str. Str. Lucian Blaga nr. 9
Tel./Fax: 0263 - 21.10.91

sus


Judetul
MARAMURES> Suprafata: 6.215 km2
> Populatie: 515.610
> Numar salariati: 100.766
> Rata somajului: 4,5%
> Castig salarial mediu brut: 1.046 LEI/persoana

Piata asigurarilor in 2005


> Numar de unitati locale: 32
> Prime brute subscrise: 50.93 mil. LEI
> Numarul mediu de persoane ocupate in asigurari: 227
> Cheltuieli cu remuneratiile personalului: 3,92 mil. LEI
> Densitatea asigurarilor: 98,02 LEI
> Raportul salariatilor in asigurari la total locuitori: 1/2.286


Date geografice


Sa incepem cu o scurta incursiune in istoria locurilor. Astfel, prima atestare documentara a orasului de resedinta apare acum mai bine de sase secole, in anul 1329, cand cancelaria regelui Carol Robert emite un document in care este mentionat prima data orasul Baia Mare sub numele de "Rivulus Dominarum" (Raul Doamnelor).

Cele mai ample informatii despre organizarea administrativa, eligibilitatea organelor de conducere si competenta lor ne sunt furnizate de un document emis de cancelaria regelui Ludovic I cel Mare de Anjou la 20 septembrie 1347.

In 1446, domeniul Baia Mare, impreuna cu minele sale, este trecut in proprietatea familiei Corvinestilor, drept rasplata pentru faptele de vitejie ale lui Iancu de Hunedoara impotriva invaziei otomane.

Din punct de vedere al organizarii administrativ teritoriale, judetul cuprinde doua municipii: Baia Mare - care este si resedinta de judet si Sighetu Marmatiei, 11 orase, 63 de comune si 225 de sate.

Printre resursele naturale se numara minereuri neferoase-auro-argintifere, cuprifere, plumb, zinc, minereuri de fier si mangan, roci calcaroase. Din 2.000 de minerale cunoscute in lume, 150 se gasesc in bazinul maramuresean, 15 fiind identificate pentru prima data aici.


Economia


Industria maramureseana este dominata de industria prelucratoare in proportie de 94,6%, din care industria lemnului si mobilierului detin peste 35%, urmate de metalurgie, cu 9,5%, si industriile alimentara, de confectii, energie electrica, termica, gaze si apa calda. Pe de alta parte industria extractiva mai ocupa doar 3,7% din industria judetului.

Valoarea lucrarilor de constructii realizate in anul 2006 a fost de 161 milioane LEI, cca. 64% din aceasta suma reprezentand lucrarile de constructii noi, preponderent cu caracter ingineresc. La sfarsitul anului 2006 se aflau in diverse stadii de executie 2.253 locuinte.

La finele anului 2006 erau inregistrati 31.144 agenti economici, din care mai putin de 30% cu capital de stat sau mixt.

Participarea straina la capitalul societatilor mixte este de 60,9 milioane de dolari, la un numar de 1.459 societati din 51 de tari. Principalii investitori sunt: Olanda, Turcia, Insulele Bermude, Germania, Marea Britanie, Austria si Italia.

In anul 2006, s-au realizat investitii in valoare estimata de 232.038 mii LEI, lucrarile de constructii au reprezentat 55,9% din total, iar cheltuielile cu utilajele si mijloacele de transport au reprezentat 41,3%.

Distributia investitiilor pe ramuri situeaza pe primul loc industria prelucratoare (44,4% din total), urmata de constructii (1,7%).

Piata asigurarilor maramuresene

Cu subscrieri totale de aproape 51 mil. LEI in 2005, Maramuresul contribuie cu circa 1,15% la cifra de afaceri a pietei romanesti de asigurari din teritoriu, exclusiv zona Bucuresti-Ilfov.

De altfel, intr-o posibila ierarhie a judetelor dupa acest criteriu, locul ocupat este intr-un sensibil acord cu cifrele privind populatia, precum si cu numarul unitatilor teritoriale de asigurari existente (32).

Maramuresul, ca si multe alte zone din Romania, a trebuit sa se adapteze din mers schimbarii de la o economie planificata la una capitalista.

Inainte de 1989, Baia Mare era un centru cunoscut pentru industria sa de extractie si de prelucrare a minereurilor feroase si neferoase.

"Mineritul a murit, iar industria este intr-o perioada de reorientare. Valoarea zonei este data de oameni, persoane intreprinzatoare care au dezvoltat sectorul IMM", a declarat pentru echipele Programului "Unde Ma Asigur?" Sorin Radu MARIAN, Directorul OMNIASIG Baia Mare.

Schimbarile se produc si in cadrul aceleiasi industrii, astfel: "Industria textila este in regres, in favoarea celei de confectii imbracaminte care s-a dezvoltat in special pe baza contractelor de lohn. Astfel, piata asigurarilor va trebui sa se adapteze din mers la noile conditii economice", a adaugat Gherasim DOMIDE, Director Executiv NORD Broker.

Din discutiile purtate cu reprezentantii pietei asigurarilor din Maramures a reiesit ca specificul local al maramuresenilor este pretuirea deosebita pe care o au pentru bunurile imobiliare.

"Locuitorii din zona au investit mult in sectorul imobiliar si spre satisfactia noastra vin catre asiguratori si cer produse de asigurare care sa includa cat mai multe riscuri", a precizat Directorul BT Asigurari, Marcel MOS.

Aceste investitii imobiliare nu sunt doar in interes personal, ci sunt si investitii in turism. Iar Maramuresul poate fi considerat drept una dintre cele mai pitoresti zone ale Romaniei.

"Judetul nostru poate fructifica potentialul turistic enorm pe care il poseda. Cred ca daca lucrurile vor fi puse la punct in ceea ce priveste infrastructura si programele de turism, atunci economia locala va inflori si, implicit, piata asigurarilor", a adaugat in acest sens Carmen CHIFOR, Director ARDAF Baia Mare.

Profilul local pare a avea si o alta caracteristica marcanta: calitatea oamenilor. "Acestia sunt motorul cresterii economice care este intens propulsata de catre sectorul intreprinderilor mici si mijlocii. Aceasta categorie de persoane juridice este in plina dezvoltare si reprezinta o tinta pentru multi asiguratori, inclusiv pentru noi", descrie Florin ONT, Directorul BCR Asigurari, situatia economiei judetene.

Reprezentantii nostri au incercat sa afle si amenintarile cu care se confrunta locuitorii judetului in general si asiguratorii in special.

Chiar daca majoritatea persoanelor cu care am avut placerea sa discutam nu au tras semnale de alarma, Csaba MIKLOS, Directorul ASIBAN Baia Mare, ne-a enumerat cateva din riscurile la care sunt expusi locuitorii judetului si cum a reusit sa mareasca ponderea asigurarilor de incendii si calamitati naturale.

" Riscurile catastrofale cu care se confrunta judetul Maramures sunt alunecarile de teren in zona Borsa, iar pe valea Tisei au loc inundatii. De aceea ne-am hotarat sa mergem mai aproape de clienti si sa-i informam cu privire la riscurile la care sunt expusi", declara Csaba MIKLOS. In cazul ASIBAN ponderea acestei clase de asigurari este de 15,4%, fata de media nationala de circa 10%.

Dauna Anului

Dupa cum v-ati familiarizat deja, una din rubricile Programului "Unde Ma Asigur?" trateaza daunele consistente care sunt platite operativ de catre asiguratori din judetele vizitate.

"Anul trecut am ajutat un client care a avut o problema destul de insemnata. Este vorba despre un incendiu la un depozit al companiei locale ARAMIS, suma totala a despagubirii pe care am platit-o clientului nostru a fost de 3 miliarde lei vechi", a declarat Directorul ASIBAN Baia Mare.

Un alt caz demn de aceasta rubrica a fost notat de catre ALLIANZ-TIRIAC, directorul sucursalei judetene, Emil KONYARDY, declarand in acest sens ca: "In 2006 am despagubit cu 75.000 EUR un transportator in urma unui incendiu la unul din autotractoarele din parcul acestuia".

In ceea ce priveste rata daunalitatii in judet, se poate observa ca a crescut odata cu volumul de prime subscrise, iar aceasta nu a fost niciodata scazuta, mai ales pe sectorul auto.

Broker de Nord

Ati fost deja obisnuiti cu o incursiune in piata de brokeraj a zonelor vizitate, dar de aceasta data va vom prezenta un caz oarecum special. Astfel, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a autorizat un singur broker baimarean, NORD Broker.

Acesta este unul dintre cei mai puternici brokeri locali din Romania, astfel putem spune ca piata se identifica prin NORD Broker. "Ne-am dezvoltat constant, odata cu piata si ne-am extins treptat activitatea, in prezent activand in mai multe judete", ne-a declarat Gherasim DOMIDE, Director Executiv al NORD Broker.

Totusi se poate aprecia ca piata poate sustine mai mult de un broker daca luam in considerare ca 70% din subscrierile brokerului baimarean provin de la clienti mari de tipul societatilor de leasing.

"Piata asigurarilor din Maramures se afla intr-o continua expansiune si cred ca exista loc si pentru alte societati de intermediere in asigurari", a declarat Directorul ALLIANZ-TIRIAC, Emil KONYARDY.

Deschiderea tot mai larga fata de brokeri pe care am constatat-o si in alte judete se manifesta si in Baia Mare. Unele companii pun destul de sus pe lista de prioritati colaborarea cu brokerii, astfel: "In cazul UNITA, un obiectiv important pe care ni l-am propus pentru 2007 este sa intensificam colaborarea cu brokerii. Daca in 2006 am subscris 10,75% din prime prin intermediul societatilor de brokeraj, credem ca in 2007 vom depasi cum mult aceasta valoare", a adaugat Gabriela MOROIANU, Director UNITA Baia Mare.

Mandria asiguratorilor baimareni

Datele ne arata ca grupul principalelor 10 companii pe care le-am vizitat detineau in 2005, in Maramures, circa 64% din piata.

Daca presupunem ca si-au pastrat cota de piata, atunci putem ajunge la concluzia ca volumul de subscrieri din piata maramureseana se ridica la circa 85 milioane LEI. Tot aici trebuie subliniata rata de crestere a pietei locale care se poate lauda cu faptul ca a depasit media nationala.

"In pofida exodului de populatie, piata asigurarilor din Maramures este puternica si poate creste mult in viitor", a declarat Emil KONYARDY.

Liderii pietei de asigurari privesc increzator spre viitor si considera ca piata locala are un mare potential de dezvoltare, fapt vizibil si prin prezenta investitorilor straini si a marilor lanturi de retail.

Un alt semn incurajator este si prezenta unui broker de asigurari puternic, NORD Broker, companie cu rezultate notabile atat la nivel local, cat si la nivel national.

"Baia Mare este intr-o continua evolutie, exista multe constructii noi, iar proprietarii acestora sunt interesati de asigurarea acestora", a subliniat Gherasim DOMIDE.

Intrucat industria traditionala, cea miniera si de prelucrare, a trecut in conservare, initiativa privata si investitorii straini au preluat sarcina dezvoltarii economiei locale, in care predomina industria mobilei, prelucrarii lemnului si cea textila.

De acest fapt pare a profita din plin si industria asigurarilor, care are perspective foarte bune de crestere.

Maximizarea profitabilitatii reprezinta o cerinta in orice segment al economiei, dar solutiile pentru piata baimareana de asigurari difera de la companie la companie: "Noi, la ASTRA-UNIQA, vom promova in 2007 asigurarile de accidente de persoane, intrucat produsele pe care le-a dezvoltat compania sunt extrem de atragatoare", a mentionat Directorul Sucursalei Baia Mare, Anca VACLA.

Alte companii incearca sa profite cat mai mult de imbunatatirea perceptiei pe care o are populatia fata de asigurari.

"In 2006, am incercat sa oferim clientilor mai toate produsele de care aveau nevoie, fie ca stiau de existenta lor si se interesau, fie ca ar fi avut nevoie, dar nu stiau ca pot fi acoperiti prin asigurare. Spre exemplu, am reusit sa vindem asigurari de viata unei categorii speciale, si anume minerii", ne-a declarat Florina MUNTEAN, Director ASIROM Baia Mare.

Primavara pare a se fi instalat si la propriu si la figurat in Baia Mare, oamenii sunt increzatori in fortele proprii si in viitorul judetului, si, mai ales, transmit aceasta stare de spirit care nu poate decat sa genereze lucruri pozitive atat pentru piata asigurarilor, cat si pentru economia maramureseana, in general.


Click aici pentru a vedea rezultatele companiilor de asigurari!

ALLIANZ-TIRIAC

Emil KONYARDY
Director Agentie

ALLIANZ-TIRIAC
Aleea Scolii nr.8
Tel.: 0262 - 21.58.79
Fax: 0262 - 21.75.62ASIBAN

Csaba MIKLOS
Director Sucursala

ASIBAN
Str. Avram Iancu nr. 14
Tel.: 0262 - 22.39.14
Fax: 0262 - 21.54.48ASIROM

Florina MUNTEAN
Director Sucursala

ASIROM
Str. Culturii Nr. 9
Tel.: 0262 - 21.15.26
Fax: 0262 - 21.12.26ARDAF

Carmen CHIFOR
Director Sucursala

ARDAF
Str. Transilvaniei nr.6
Tel.: 0262 - 22.09.35
Fax: 0262 - 22.09.37ASTRA - UNIQA

Anca VACLA
Director Sucursala

ASTRA-UNIQA
Bd. Bucuresti nr. 5
Tel./Fax: 0262 - 22.69.01BCR Asigurari

Florin ONT
Director Sucursala

BCR Asigurari
Bd. Unirii nr. 15
Tel./Fax: 0262 - 27.47.59BT Asigurari

Marcel MOS
Director Agentie

BT Asigurari
Bd. Independentei nr. 4A
Tel.: 0262 - 21.82.95
Fax: 0262 - 21.82.23GENERALI

Vasile COTA
Director Agentie

GENERALI
Str. Crisan nr. 2
Tel.: 0262 - 21.28.87
Fax: 0262 - 21. 28.86OMNIASIG

Sorin Radu MARIAN
Director Sucursala

OMNIASIG
Bd. Unirii nr. 11
Tel.: 0262 - 22.57.89
Fax: 0262 - 22.13.20OMNIASIG Life

Ioan Gheorghe TOMA
Director Agentie

OMNIASIG Life
Bd. Traian nr.8
Tel./Fax: 0262 - 22.11.51UNITA

Gabriela MOROIANU
Director Sucursala

UNITA
Bd. Traian nr. 8
Tel.: 0262 - 21.58.16
Fax: 0262 - 21.45.76NORD Broker de Asigurare

Gherasim DOMIDE
Director Executiv

NORD Broker de Asigurare
Str. G. Cosbuc nr.1 ap. 21-22
Tel./Fax: 0262 - 22.33.70

susUnde Ma Asigur? - Buletin Informativ de Asigurari

General Director: Sergiu COSTACHE Executive Director: Adriana PANCIU
Coordinator: Alexandru CIUNCAN

Editor in Chief: Mihaela CIRCU
Program Coordinators:
Vlad PANCIU, Alexandra SANDULESCU

Editors: Costi BORODA, Andreea IONETE, Oleg DORONCEANU, Mirabela POSTOLACHE, Irina GALASANU, Liviu HULUTA

IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE
Graphic Designer: Alex SPINEANU

Edition Responsible: Costi BORODA
E-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2007 Media XPRIMM


Buletinul Informativ de Asigurari Unde Ma Asigur? este optimizat pentru a fi vizualizat cu o conexiune activa la Internet.
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici

Pentru a va modifica optiunile sau pentru a va dezabona apasati aici
Pentru a va abona selectati optiunile dorite. Pentru a va dezabona deselectati toate optiunile.