Unde Ma Asigur?
by Media XPRIMM
Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 5, 3 aprilie 2007
ARAD
SALAJ

Programul
"Unde Ma Asigur
?"

Parteneri Oficiali

ASIBAN
ASIBAN

BCR Asigurari
BCR Asigurari

BT Asigurari
BT Asigurari


Parteneri Media

1asig.ro

XPRIMM Newsletters

Revista de Asigurari&Pensii PRIMM
Revista PRIMM Asigurari&Pensii

Revista de Specialitate Insurance PROFILE
Insurance PROFILE

Judetul
ARAD


> Suprafata: 7.654 km2
> Populatie: 461.791
> Numar salariati: 124.011
> Rata somajului: 3,3%
> Castig salarial mediu brut: 1.182 RON/persoana


Piata asigurarilor in 2005

> Numar de unitati locale: 39
> Prime brute subscrise: 72,69 milioane RON
> Numarul mediu de persoane ocupate in asigurari: 276
> Cheltuieli cu remuneratiile personalului: 4,73 milioane RON
> Densitatea asigurarilor: 157,43 RON
> Raportul salariatilor in asigurari la total locuitori: 1/1673

Date geografice


Situat in partea de Vest a tarii, de-a lungul unor importante cai de comunicatii nationale si internationale, judetul Arad, poarta de Vest a Romaniei, se intinde din inima Muntilor Apuseni pana la campia larga si neteda formata de Mures si de Crisul Alb.

Limita nordica se desfasoara pe fatada Vestica a Muntilor Apuseni, a Dealurilor Vestice si Campia de Vest, iar masivul Codru - Moma pana la valea Moneasa. Limita judetului coincide cu cumpana de ape dintre Crisul Alb si Crisul Negru. In sud, judetul prezinta o limita estompata, adica o cumpana de ape joase.

Judetul Arad dispune de resurse naturale importante pentru economia tarii. Dintre acestea cele mai importante sunt cele minerale, ca, de exemplu, zacamintele de hidrocarburi de la Pecica, Peregu, Seitin, Santana, marmura de la Moneasa, apele minerale de la Lipova, Moneasa, Curtici, Macea, Dorobanti, minereurile de molibden de la Savarsin si lista poate continua.

Economia judetului cunoaste, in prezent, o dinamica pozitiva, inregistrand cresteri semnificative in toate sectoarele de activitate.

Potentialul agricol al judetului face din acest areal unul dintre cele mai mari bazine cerealiere si legumicole ale tarii.

Potentialul turistic al judetului Arad este unul de mare valoare. Imbinarea armonioasa a formelor de relief, climatul favorabil, elementele de fauna si de flora, prezenta apelor minerale si abundenta monumentelor istorice si de arhitectura fac din acest areal o veritabila zona de convergenta turistica.

Dintre cele mai reprezentative obiective turistice naturale ale judetului Arad amintim rezervatiile naturale Pestera Valea Morii (comuna Moneasa), Dosul Laurului si Baltele Gurahont (comuna Gurahont), Runcu-Grosi (comuna Barzava), Poiana cu narcise, Rovina si Balta Rovina (orasul Ineu), Balta Soimos (orasul Lipova) si parcul natural Lunca Muresului care se intinde atat pe teritoriul judetului Arad, cat si pe teritoriul judetului Timis.

Fondul turistic antropic al judetului este reprezentat de obiective turistice de mare valoare, precum Cetatea Aradului (municipiul Arad), Cetatea Soimos (orasul Lipova), Castelul Macea (comuna Macea), Biserica de lemn din comuna Brazii, Biserica Pogorarea Sfantului Duh (comuna Halmagiu), Biserica Inaltarea Domnului (Comuna Plescuta), Manastirea Hodos Bodrog (Comuna Pecica), Biserica Adormirea Maicii Domnului (comuna Halmagiu), Biserica Radna (orasul Lipova), fortificatia Santana (orasul Santana), toate acestea fiind monumente istorice si de arhitectura care apartin patrimoniului cultural national.

Punctele forte ale judetului sunt reprezentate de situarea acestuia in zona de frontiera cu Ungaria cu care, datorita istoriei, prezinta o seama de similitudini in planul dezvoltarii economice si sociale, convietuirea multietnica generand, de-a lungul timpului, in comportamentul populatiei, un spirit aparte, exprimat sintetic si recunoscut ca atare pe plan national, ca "spirit banatean" sau "spirit aradean", caracterizat prin toleranta, preocupari constante pentru desavarsirea bunastarii, prin capacitatea de a inova si aseza pe temelii solide orice lucru gandit si facut, prin pragmatism, prin vocatia de a alege intotdeauna variantele care sa-l aseze pe initiatorul lor in frunte.

Un alt factor important este existenta unei forte de munca bine calificata si instruita, capabila sa asimileze intr-un timp record cele mai complexe tehnologii din toate domeniile productiei de bunuri si valori materiale, de la agricultura si industria prelucratoare pana la biotehnologii si industria transmiterii informatiilor.

Reteaua de drumuri, cai ferate si de telecomunicatii care, desi nu este nici pe departe comparabila cu cea existenta in tarile puternic dezvoltate, este semnificativ superioara celei din interiorul Romaniei.

Aradul a dezvoltat de-a lungul timpului relatii de parteneriat cu judete vecine din Ungaria, care, pe langa efectele reciproc benefice pe plan economic, se constituie intr-un bun exercitiu pentru dezvoltarea aptitudinilor de comunicare si uniformizare a limbajului propriu colaborarii internationale.

Asigurarile in Arad


Ati putut citi in randurile de mai sus cateva caracteristici ale judetului Arad, printre care si faptul ca dispune de o retea de drumuri si cai ferate destul de bine pusa la punct, comparativ cu restul tarii. Acest fapt se datoreaza pozitiei strategice, de legatura cu vecinii de la Vest.

Vanzarea de Carte Verde a fost un bun energizant pentru piata aradeana de asigurari, chiar mai bun decat in cazul judetelor Satu Mare si Bihor. Unii asiguratori, dar si brokeri de asigurare, au mizat pe acest segment de piata si acum sunt nevoiti sa-si reconsidere structura portofoliului.

"Un obiectiv important pe care ni l-am propus pentru acest an este gasirea si implementarea unor solutii coerente de inlocuire a veniturilor obtinute din asigurarile specifice zonelor transfrontaliere", a declarat Dumitru Nicolae PEPICI, Director OMNIASIG Arad.

"Asigurarile auto, per total, reprezinta 80% din portofoliul nostru. Din aceasta cauza ne-am stabilit ca obiectiv pentru anul 2007 echilibrarea structurii portofoliului de produse prin incheierea cu preponderenta de alte tipuri de asigurari decat cele auto, indeosebi asigurari de raspunderi civile", a declarat Ioan ANGHELINA, Director BCR Asigurari Arad.

In acelasi sens, Directorul Sucursalei BT Asigurari, Ana RADITA, a adaugat: "Considerand noile prevederi legislative si tendintele de pe piata pot spune ca 2007 va fi anul decisiv pentru asigurarile de locuinte". Oportunitatea asigurarilor de locuinte il preocupa si pe Directorul Sucursalei ALLIANZ-TIRIAC, Mihai CIOCU, care a declarat: "Cred cu tarie ca solutia pentru a diversifica portofoliul sunt asigurarile de locuinte si bunuri".

O situatie inedita am intalnit la Sucursala ASTRA-UNIQA care nu a vandut niciodata asigurari de tip Carte Verde. "Noi nu am vandut Carte Verde niciodata si nu suntem si nici nu am fost vreodata afectati, mai ales daca ne gandim ca suntem de mult timp pe primul loc in tara (n.r., dintre sucursalele ASTRA-UNIQA) la capitolul prime brute subscrise", a declarat Dorina BOROD, Director Sucursala Arad.

Diversificarea portofoliului pare a fi o tinta comuna pentru majoritatea asiguratorilor aradeni. Pentru a-si atinge scopul, acestia cauta segmente mai putin exploatate si cu un potential mare la nivel local.

Una dintre oportunitatile pe care le prezinta Aradul este suprafata agricola care a atras investitori romani, dar mai ales straini. "Asigurarile agricole incep sa aiba o cota din ce in ce mai mare in portofoliul nostru. Reusim tot mai des sa fructificam atat experienta grupului in astfel de produse, cat si faptul ca multi investitori din agricultura sunt din Italia si prefera o companie de aceeasi origine", a mentionat Paula HUNYADI, Director Agentia GENERALI.

Multe companii gasesc alte solutii la aceleasi probleme. Spre exemplu, ASIROM se foloseste de produse inovatoare pentru a-si diversifica structura portofoliului: "Reusim sa vindem din ce in ce mai mult produse de asigurari de viata, datorita gamei atractive pe care o putem oferi clientilor", a declarat Eugen HARS, Director Sucursala Arad.

Pe langa oportunitati, piata aradeana prezinta si provocari, una dintre acestea fiind lipsa de personal specializat. "Se observa din ce in ce mai mult lipsa personalului calificat, iar pentru a-ti desfasura activitatea la parametri optimi, aceasta situatie reprezinta o mare piedica", a declarat Margarit PITURESCU, Director ASIBAN Arad.


"Dauna Anului"


Suntem de parere ca nu exista reclama mai buna, pentru un asigurator sau pentru piata in general, decat faptul ca asiguratorii platesc daunele, oricat de mari ar fi ele.

Conform analizei realizate de echipele Programului "Unde Ma Asigur?", in cazul judetului Arad recordul este detinut de ALLIANZ-TIRIAC: "Am avut un autotren incarcat cu automobile care a fost incendiat. Dauna s-a ridicat in jurul valorii de 100.000 euro", a declarat Mihai CIOCU.

Brokerajul aradean


Piata aradeana se afla intr-o evolutie continua spre valorile europene. Astfel, cota de piata a societatilor de intermediere este intr-o continua crestere.

Echipele Programului "Unde Ma Asigur?" au testat disponibilitatea asiguratorilor de a colabora cu brokerii de asigurare. Astfel, ne-am intalnit cu situatii imbucuratoare, cum ar fi cazul Sucursalei UNITA Arad. "Implicarea brokerilor in businessul nostru a evoluat foarte mult in ultimii ani. In momentul de fata putem sa ne laudam cu faptul ca 60% din primele subscrise sunt realizate prin intermediul societatilor de intermediere in asigurari", a mentionat Hilda STICKL, Directorul Sucursalei.

Cazul de mai sus nu este singular, si la ARDAF lucrurile evolueaza in acelasi sens: "In 2006, am subscris 30% din prime prin brokeri. Urmarim in continuare cresterea ponderii vanzarilor prin intermediul societatilor de intermediere", a completat Marius NEDELCU, Director ARDAF Arad.

Interesul nostru nu s-a oprit doar la relatia dintre asiguratori si societatile de brokeraj in asigurari, ci am incercat sa facem si o scurta incursiune in interiorul pietei. "Brokerajul de asigurari s-a dezvoltat foarte mult in 2006. Am constatat ca atitudinea societatilor de asigurari fata de brokeri s-a imbunatatit si este mult mai flexibila in prezent", ne-a declarat Alina COSMA, Broker Autorizat EUROBROKERS Arad.

In ceea ce priveste concurenta si atmosfera din piata, Directorul Executiv al QUALITY ASIG, Ion ROMAN, ne-a declarat: "Tratam concurenta cu maxim respect, dar si cu maxima exigenta".


O privire spre viitor


Asiguratorii aradeni s-au adaptat din mers noilor cerinte de pe piata, legaturile stranse cu state membre ale Uniunii Europene, dar si dezvoltarea economica peste medie a judetului facand din piata aradeana una foarte competitiva la nivel national.

Astfel, trebuie observat faptul ca Sucursala OMNIASIG Arad este pe locul doi - la mica distanta de primul loc - in companie, in clasamentul subscrierilor, iar Sucursala ASTRA-UNIQA, pe primul loc in clasamentul companiei.

"Ne dorim o colaborare din ce in ce mai buna cu brokerii de asigurare pentru ca vrem sa ne aliniem la standardele pietelor europene. In momentul de fata, 34% din primele subscrise sunt intermediate de brokerii de asigurare, acest lucru denota clar optica Sucursalei fata de societatile de brokeraj.

Consider ca in scurta vreme aceste societati vor avea o pondere majoritara in tabloul subscrierilor tuturor companiilor de asigurari", a declarat Dumitru Nicolae PEPICI, Director OMNIASIG Arad, in nivelul calitativ al serviciilor fiind un deziderat important. "Ne dorim asigurarea unei activitati de constatare si plata a despagubirilor cat mai fluente si care sa fie cat mai aproape de asteptarile aradenilor".

Click aici pentru a vedea rezultatele companiilor de asigurari!

ALLIANZ-TIRIAC

Mihai CIOCU
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC
Str. Episcopiei, nr. 16
Tel.: 0257 - 25.52.78
Fax: 0257 - 25.46.83ASIBAN

Margarit PITURESCU
Director Sucursala

ASIBAN
Str. Nelu Aristide Dragomir, nr. 6-8,
Bl. 4, Ap. 17
Tel.: 0257 - 25.47.46/ 32.28.42
Fax: 0257 - 25.46.91ASIROM

Eugen HARS
Director Sucursala

ASIROM
Str. Nicolae Grigorescu, nr. 1-3
Tel/Fax: 0257-25.59.27ASTRA - UNIQA

Dorina BOROD
Director Sucursala

ASTRA-UNIQA
Str. Iuliu Maniu, nr. 64
Tel: 0257 - 25.46.41


BCR Asigurari

Alin HARLAU
Director Zonal

BCR Asigurari
Str. I. C. Bratianu, nr. 9
Tel.: 0257 - 25.58.10
Fax: 0257 - 25.01.10BT Asigurari

Ana RADITA
Director Agentie

BT Asigurari
Str. Corneliu Coposu, nr. 3
Tel./Fax: 0257 - 25.00.25EUROBROKERS

Alina COSMA
Senior Broker

EUROBROKERS
Str. Stefan Augustin Doinas, Nr. 6
Tel.: 0729.222.901
Fax : 0257 - 40.81.80GENERALI

Paula HUNYADI
Director Agentie

GENERALI
Bd. Revolutiei, nr.100
Tel./Fax: 0257 - 28.55.88OMNIASIG

Dumitru Nicolae PEPICI
Director Centrul Zonal Arad

OMNIASIG
Bd. General Dragalina, nr. 9
Tel.: 0257 - 25.55.00
Fax: 0257 - 25.24.20QUALITY Asig

Ion ROMAN
Director Executiv

QUALITY Asig
Str. L. Rebreanu, nr 10
Tel/Fax: 0257 251 36UNITA

Hilda STICKL
Director Sucursala

UNITA
Str. Cozia, nr. 5
Tel.: 0257 - 28.10.88
Fax: 0257 - 28.12.20

sus


Judetul
SALAJ


> Suprafata: 3.864,4 km2
> Populatie: 248.015 locuitori
> Numar salariati: 44.817
> Rata somajului: 6,4%
> Castig salarial mediu brut: 1.417 RON/persoana

Piata asigurarilor in 2005


> Numar de unitati locale: 23
> Prime brute subscrise: 32,64 milioane RON
> Numarul mediu de persoane ocupate in asigurari: 155
> Cheltuieli cu remuneratiile personalului: 2,87 milioane RON
> Densitatea asigurarilor: 130,97 RON
> Raportul salariatilor in asigurari la total locuitori: 1/1.608


Date geografice


In nord-vestul Romaniei, la trecerea dintre Carpatii Estici si Muntii Apuseni, se gaseste judetul Salaj, cunoscut din vremuri stravechi ca "Tara Silvanei" sau in traducere moderna Tara Padurilor.

Salajul, situat intre judetele Satu Mare, Maramures, Bihor si Cluj, dispune de un potential turistic mai mult decat remarcabil, caracterizat de o situatie geografica favorabila, plina de pitoresc si diversitate a peisajului. Cu toate acestea contributia turismului la PIB-ul judetului este nesemnificativa, usor sub 1% comparativ cu nivelul regional de 1,6% sau nivelul national de 2,1%.

Specialistii considera totusi, ca nu turismul va ridica judetul Salaj, ci agricultura. Prin conditiile naturale si socio-economice pe care le prezinta Salajul (peste 50% suprafata arabila), precum si prin structura si gradul de ocupare a populatiei, agricultura si industria de prelucrare a produselor agricole vor constitui, in viitor, principalele activitati care vor contribui la dezvoltarea economica a judetului.

Turismul precum si investitiile in agricultura si alte sectoare ale economiei ar mai putea fi stimulate de autostrada Brasov-Bors, care urmeaza sa treaca prin resedinta de judet a Salajului, Municipiul Zalau. In anul 2012, cand constructia va fi finalizata, autostrada va strabate judetul Salaj pe o distanta de 84 km.

Pe ce se bazeaza insa in acest moment economia judetului Salaj? Raspunsul este sectorul IMM. Intreprinderile mici si mijlocii din Salaj se caracterizeaza prin dinamism, capacitate ridicata de adaptare la cerintele pietei precum si cel mai substantial potential de antrenare a competitivitatii economice.

Astfel, in intervalul 2001-2004, numarul IMM-urilor la nivelul judetului a inregistrat cresteri semnificative: numarul microintreprinderilor, intreprinderilor mici si intreprinderilor mijlocii a crescut cu 43%, 18% si respectiv, 40%.


Asigurarile in Salaj


Cu subscrieri de 32,64 mil. RON (9,01 mil. EUR), industria asigurarilor din judetul Salaj a reprezentat la sfarsitul anului 2005, 0,74% din piata asigurarilor din Romania.

Fata de anul 2004, 2005 a adus totusi, o crestere a volumului de prime brute subscrise cu peste 61%, iar ponderea la nivel national a industriei asigurarilor din Salaj a crescut cu 0,17 puncte procentuale.

Aceste date plaseaza Salajul pe locul 28, intr-un top al judetelor dupa volumul subscrierilor.
Din informatiile referitoare la piata asigurarilor din 2004 si 2005 se poate spune astfel, ca in cazul Salajului exista loc de mai bine.

Oficialii companiilor de asigurari sunt insa optimisti in ceea ce priveste viitorul:
"In urmatorii ani, piata asigurarilor in Salaj se va dezvolta, fara discutie, datorita aparitiei unor noi investitori straini, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", considera Manuela DASCALU, Directorul Agentiei BT Asigurari Salaj.

Salajul - judetul IMM

In urma discutiilor purtate cu reprezentantii companiilor de asigurari din Zalau, resedinta de judet, am ajuns la concluzia ca viitorul pietei asigurarilor in Salaj va fi strans legat de evolutia intreprinderilor mici si mijlocii, care in acest moment, pot fi considerate adevaratele "motoare" ale economiei judetului.

Ananie BOT, Directorul Sucursalei ALLIANZ-TIRIAC Salaj subliniaza: "Privind in urma putem spune, cu certitudine, ca dezvoltarea pietei asigurarilor din judetul Salaj a fost si este foarte strans legata de evolutia sectorului IMM".

Intreprinderile mari, precum MICHELIN, SILVANIA, SILCOTUB, etc. nu prezinta totusi acelasi potential, conform asiguratorilor din Salaj, din cauza unei tendinte a actionarilor straini ai acestora de a incheia asigurari prin brokeri si companii de asigurari din afara granitelor Romaniei.

"Intrucat numarul IMM este inca mic in judetul nostru, apreciem ca exista un mare potential de crestere. Cu cat acest sector se va dezvolta mai repede, cu atat serviciile financiare conexe, printre care si asigurarile, vor inflori", apreciaza Onorica ABRUDANU Viceprimarul Municipiului Zalau.

Ca pondere, cifra de afaceri la nivel judetean a IMM se ridica, in anul 2006, la aproape 44%, iar daca adaugam si microintreprinderile, cu peste 13 procente, se poate observa usor potentialul ridicat al acestui sector.

Este de remarcat si faptul ca majoritatea sucursalelor societatilor vizitate isi bazeaza, in acest moment, activitatea de tip corporate (si chiar cea de retail, uneori) pe acest sector economic datorita evolutiei lui pozitive.

Auto - ca pretutindeni...

In portofoliul majoritatii companiilor de asigurari la nivelul Salajului ponderea cea mai mare o au asigurarile auto, fapt care pare sa fie o regula la nivel national.

"In portofoliul nostru, de exemplu, 87% reprezinta asigurari auto - CASCO, RCA si CARTE VERDE. Acest fapt exista deoarece la nivelul judetului sunt prezente mai multe companii de leasing si transport - atat intern, cat si international, cu care avem colaborari", a explicat Anamaria PERNES, Directorul Adjunct al ARDAF Salaj.

"Clientii au impresia ca avarierea autovehiculului este un risc mai probabil decat riscurile existente in cazul altor bunuri. In acest context, ponderea cea mai mare in portofoliul nostru revine asigurarilor CASCO si RCA", a subliniat Directorul ASTRA-UNIQA Zalau, Eugen BALC.

De asemenea, Alexandru CSUROS, Directorul BCR Asigurari Salaj ne-a declarat: "Eu consider ca ponderea majoritara a asigurarilor auto poate fi considerata o regula la nivelul companiilor din Salaj. Una dintre explicatii poate fi numarul mare de autovehicule noi si second-hand cumparate in sistem leasing".

Asigurarile agricole - un nou inceput

Totusi, asiguratorii au remarcat un potential de dezvoltare a segmentului asigurarilor agricole in Salaj, judetul avand o suprafata arabila de peste 50% si o traditie in domeniul cresterii animalelor si plantatiilor de pomi fructiferi.

"Eu vad un potential mare al judetului, pentru piata asigurarilor, in asigurarile agricole. Mai mult din jumatate din suprafata judetului poate fi folosita pentru agricultura si probabil ca asa va fi intr-un viitor nu tocmai indepartat", a explicat Ioan RADU, Directorul Agentiei GENERALI Zalau.

De asemenea, Valer Ovidiu LUPAS, Directorul ASIBAN Salaj, considera: "Odata cu trecerea timpului se va constientiza si nevoia pentru acest tip de asigurare. Daca luam in considerare si suprafata agricola a judetului putem fi siguri ca exista un potential mare pe acest segment".

Opinia specialistilor este, de asemenea, ca judetul Salaj se va dezvolta, in ceea ce priveste domeniul agriculturii, crestere de pe urma careia vor beneficia si asiguratorii care practica acest tip de asigurari.

Dar asigurarile de viata?

Lasand la o parte asigurarile agricole la nivelul judetului Salaj, ne indreptam atentia catre asigurarile de viata. Se practica acestea in Salaj?

"Da" este raspunsul la aceasta intrebare, un exemplu bun fiind ASIROM Salaj. Cu peste 60% din portofoliu asigurari de viata, sucursala Salaj are cea mai mare pondere pe segmentul viata, la nivelul tarii, in cadrul ASIROM.

"Ne mandrim cu realizarile noastre pe segmentul asigurarilor de viata. Este o dovada ca, in pofida populatiei mici a judetului, si acest tip de polite poate fi vandut cu succes", a explicat Mihai BOGDAN, Directorul Sucursalei ASIROM Salaj.

Brokeri in Salaj?

"Din nefericire, nu exista brokeri in judetul nostru. Se pare ca Salajul, nu reprezinta o piata destul de interesanta pentru ei, atat prin numarul redus al locuitorilor (230.000 locuitori, dintre care 110.000 in mediul urban), cat si prin posibilitatile economice ale acestora", considera Directorul ASIBAN Salaj.

O opinie similara are si Directorul ASIROM Salaj: "In Salaj nu exista brokeri de asigurare. Probabil ca ei nu vad un potential al judetului in acest domeniu... In ceea ce priveste ASIROM Salaj, pana in acest moment, nu am colaborat cu nici o firma de brokeraj, dar suntem deschisi fata de aceasta modalitate de vanzare a produselor".

"Se simte nevoia aparitiei brokerilor si in judetul nostru. Acestia ar putea contribui atat la promovarea produselor noastre, cat si la promovarea conceptului de asigurare", a completat Directorul BCR Asigurari Salaj.

Cu toate acestea, majoritatea asiguratorilor din Salaj colaboreaza cu societati de brokeraj din afara judetului, care au o acoperire zonala.

Reprezentative pentru parteneriatele de acest tip cu intermediarii, in judetul Salaj, sunt companiile: ALLIANZ, ASIBAN, BCR Asigurari si UNITA.

Obiective pentru 2007

La intrebarea "Ce obiective aveti pentru anul in curs?", asiguratorii din Salaj ne-au raspuns ca isi propun o diversificare a portofoliului, prin subscrieri mai mari, in afara clasei auto.

De asemenea, in 2007, companiile vor pune accent si pe dezvoltarea retelei de vanzari, si pe stabilirea unor parteneriate cu brokeri din afara judetului.

Directorul OMNIASIG Salaj, Emilian BRUSTAN explica: "In acest an intentionam sa deschidem inca doua puncte de lucru in judet, pentru a raspunde mai bine cererii clientilor. De asemenea, urmarim sa castigam o pozitie mai buna in ierarhia interna a companiei. Nu in ultimul rand, avem in vedere si echilibrarea structurii portofoliului Sucursalei".

Si pentru UNITA, anul 2007 aduce o serie de noi provocari: "Avem 2 tinte principale in anul acesta: cresterea cu minimum 30% a primelor brute subscrise la nivelul sucursalei si majorarea cu 20% a subscrierilor aferente clasei asigurarilor auto. Nu vom neglija nici dezvoltarea retelei proprii de vanzari, care reprezinta, de fapt, un obiectiv permanent al UNITA Salaj", a declarat Florica-Mariana IANCHIS, Directorul UNITA Salaj.

Click aici pentru a vedea rezultatele companiilor de asigurari!

ALLIANZ-TIRIAC

Ananie BOT
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC
Bd. Mihai Viteazu, nr.14
Tel.: 0260 - 61.00.86
Fax: 0260 - 61.18.61
ASIBAN

Valer Ovidiu LUPAS
Director Sucursala

ASIBAN
Bd. Mihai Viteazul, nr. 14, bl. O2, et. 1
Tel./Fax: 0260 - 61.94.89ASIROM

Mihai BOGDAN
Director Sucursala

ASIROM
Str. Unirii, nr. 16
Tel./Fax: 0260 - 61.10.59

ARDAF

Anamaria PERNES
Director Adjunct

ARDAF
Str. Iuliu Maniu, nr.7
Tel.: 0260 - 66.19.20
Fax: 0260 - 66.19.22ASTRA - UNIQA

Eugen BALC
Director Sucursala

ASTRA-UNIQA
P-ta 1 Decembrie 1918, bl. A, ap. 4
Tel.: 0260 - 61.08.23
Fax: 0260 - 66.11.88
BCR Asigurari

Alexandru CSUROS
Director Sucursala

BCR Asigurari
P-ta Iuliu Maniu, nr. 2
Tel.: 0260 - 61.06.40
Fax: 0260 - 61.40.18BT Asigurari

Manuela DASCALU
Director Agentie

BT Asigurari
Str. Corneliu Coposu, nr.21
Tel.: 0260 - 61.16.88
Fax: 0260 - 66.14.02GENERALI

Ioan RADU
Director Agentie

GENERALI
Bd. Mihai Viteazu, nr. 30, bl. A2, apt. 1
Tel./Fax: 0260 61.19.32OMNIASIG

Emilian BRUSTAN
Director Sucursala

OMNIASIG
Str. 22 Decembrie 1989, nr. 7
Tel./Fax: 0260 - 66.17.45UNITA

Florica-Mariana IANCHIS
Director Sucursala

UNITA
Str. Simion Barnutiu, nr 29, bl A29, ap2
Tel./Fax: 0260 - 61.28.48

susUnde Ma Asigur? - Buletin Informativ de Asigurari

General Director: Sergiu COSTACHE Executive Director: Adriana PANCIU
Coordinator: Alexandru CIUNCAN

Editor in Chief: Mihaela CIRCU
Program Coordinators:
Vlad PANCIU, Alexandra SANDULESCU

Editors: Costi BORODA, Andreea IONETE, Oleg DORONCEANU, Mirabela POSTOLACHE, Irina GALASANU, Liviu HULUTA

IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE
Graphic Designer: Alex SPINEANU

Edition Responsible: Vlad PANCIU
E-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2007 Media XPRIMM


Buletinul Informativ de Asigurari Unde Ma Asigur? este optimizat pentru a fi vizualizat cu o conexiune activa la Internet.
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici

Pentru a va modifica optiunile sau pentru a va dezabona apasati aici
Pentru a va abona selectati optiunile dorite. Pentru a va dezabona deselectati toate optiunile.