XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8737
?

1 USD = 4.1135

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4489 - 22 octombrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE
 
MAXIMA ZILEI  
Sa traiesti e unul dintre cele mai rare lucruri din lume. Majoritatea oamenilor doar exista.
Oscar WILDE
STIRI INTERNE ?
VIDEO: Prelansarea XPRIMM Insurance Report in cadrul editiei internationale a emisiunii XPRIMM Time for Business
Redactia, 21-10-2020
Cu o saptamana inainte de lansarea oficiala a editiei de toamna a XPRIMM Insurance Report, cititorii raportului au avut ocazia de a afla anticipat cateva dintre principalele concluzii, insotite de comentariile invitatilor speciali: prof. Karel Van Hulle de la Universitatea KU Leuven si Goethe din Frankfurt si prof. Klime Poposki de la departamentul de asigurari, Universitatea St. Kliment Ohridski, Macedonia.

Brokerii au acces la granturi europene nerambursabile
Andreea RADU, 21-10-2020
Comisia de Buget Finante a Camerei Deputatilor a dezbatut si aprobat, marti, amendamentul propus de UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari privind completarea cu codul CAEN 6622 a anexelor 2 si 3 la OG 130. Astfel, agentii si Brokerii de asigurari, dar si Brokerii de credite, au fost inclusi pentru a beneficia de garantii in cadrul programului pentru intreprinderile mici si mijlocii - IMM Invest.

Studiu Mercer Marsh Benefits in Romania: Cum a modificat COVID-19 politica de beneficii a companiilor?
Andreea RADU, 21-10-2020
Din perspectiva impactului crizei sanitare COVID-19 in structura si tipul beneficiilor pe care companiile le acorda angajatilor, se remarca o crestere a preocuparii in zona asigurarilor de viata si sanatate, potrivit studiului Mercer Marsh Benefits in Romania.

Mihnea TOBESCU ramane la conducerea EUROINS Romania
Andreea RADU, 21-10-2020
Mihnea TOBESCU ramane la conducerea EUROINS Romania si scapa de amenda data de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara pana la o decizie definitiva a instantei, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza marti, 20 octombrie a.c..

UNSAR lanseaza o aplicatie web dedicata tuturor distribuitorilor in asigurari
Andreea RADU, 21-10-2020
In cadrul campaniei de awareness dedicata asigurarilor de locuinte #ANTIGHINIONpentruAcasa, UNSAR - Uniunea Societatilor de Asigurare-Reasigurare din Romania a lansat o aplicatie web dedicata tuturor distribuitorilor de asigurari.

Hall of Fame: Va multumim tuturor pentru sustinerea campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte"!
Adina TUDOR, 21-10-2020
Chiar in acest moment, mii de brosuri ale campaniei nationale de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" se pregatesc sa plece in toata tara, la brokerii si agentii care sustin importanta asigurarilor de locuinte si care au solicitat flyere pe care sa le distribuie clientilor lor. Cererile transmise au depasit asteptarile, astfel in acest moment inscrierile in "Hall of Fame - Luna Asigurarilor de Locuinte" din acest an s-au inchis oficial.

Deciziile adoptate de Consiliul ASF. Catalin CAMPEANU a fost aprobat in functia de Director Adjunct al ISF pentru 4 ani
Andreea RADU, 21-10-2020
In cadrul sedintei de miercuri, 21 octombrie, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private, printre care numirea lui Catalin CAMPEANU (foto) in functia de Director Adjunct al Institutului de Studii Financiare (ISF) pentru un mandat de 4 ani.

REPUBLICA MOLDOVA ?
CNPF a avizat majorarea participatiei lui Roman Andronic la ASTERRA Grup
Bianca CIOCOTISAN, 21-10-2020
Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) a decis, in cea mai recenta sedinta, majorarea participatiei calificate directe detinute in capitalul social al Companiei de Asigurari ASTERRA Grup de catre Roman Andronic cu 3,13%.

STIRI EXTERNE  
GrECo continua sa isi extinda serviciile pentru industria alimentara si cea agricola
Cristian SUCA, 21-10-2020
Grupul GrECo isi extinde in continuare specializarea in servicii si solutii dedicate pentru industriile selectate. Astfel, GrECo infiinteaza o Practica Alimentara si Agricola la nivel de grup, arata un comunicat al companiei.?

Munich Re se asteapta, pentru trimestrul al treilea, la despagubiri de 800 de milioane de euro pe fondul COVID-19
Cristian SUCA, 21-10-2020
Gigantul Munich Re a anuntat ca se asteapta la cereri de despagubire semnificative pe fondul pandemiei COVID-19, pentru trimestrul al treilea al anului in curs, precum si la un nivel peste medie pentru pierderi provocate de catastrofe naturale si catastrofe provocate de oameni.

PIETE FINANCIARE  
Studiu: 60% dintre angajatori considera ca afacerea lor se afla intr-o "mare dificultate" din cauza Covid-19
Andreea RADU, 21-10-2020
COVID-19 a schimbat in mod semnificativ piata muncii, perturband modul in care organizatiile isi gestioneaza afacerile si fortand adoptarea peste noapte a unor solutii ce tineau, mai degraba, de tendinte latente, conform studiului EY "Revenirea la munca. Noile conditii".

ANCOM: Peste 7 milioane de numere de telefon portate intre retele in ultimii 12 ani
Andreea RADU, 21-10-2020
Peste 7 milioane de numere de telefon au fost transferate intre retelele din Romania, de la lansarea serviciului de portabilitate in urma cu 12 ani, a anuntat Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Reasigurari
ABONARE

XPRIMM Time for Business
TENDINTE
Bilant dupa mai bine de jumatate de an de la declansarea pandemiei COVID-19. Ce strategii au brokerii de asigurare pana la finalul anului
Dupa mai bine de jumatate de an de la declansarea pandemiei de COVID-19, piata de asigurari din Romania a demonstrat ca a depus eforturi cosiderabile pentru a se adapta noii realitati si a gasit solutii pentru a fi aproape de consumatori in tot acest timp. Afla cum si-au desfasurat activitatea si ce strategii au in ultima parte a acestui an brokerii de asigurare chestionati de 1asig.ro.

Continuare

Despre Oameni
ANIVERSARI
Joi, 22 octombrie
Carmen RADU
Presedinte
FGA
SONDAJ
Locuinta ta este protejata prin asigurare?
Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.
EVENIMENTE INTERNE
ICAR 2020 - The International Catastrophic Risks Forum
EVENIMENTE INTERNATIONALE
WorldPensionSummit 2020
5th Operational Excellence in Insurance Summit (online)
12th Bancassurance Asia Summit
DIA Prime Time
INSURETEK MIDDLE EAST 2021 INTERNATIONAL CONFERENCE & GOLDEN SHIELD EXCELLENCE AWARD