XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8738
?

1 USD = 4.1289

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4488 - 21 octombrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE
 
MAXIMA ZILEI  
Inteligenta este putinta de a vedea si reproduce obiectiv cele ce exista si se intampla.
Mihai EMINESCU
STIRI INTERNE ?
Norma privind activitatea de distributie de asigurari se modifica
Andreea RADU, 20-10-2020
Proiectul de Norma privind activitatea de distributie de asigurari a fost publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara spre consultare publica, pentru a imbunatati cadrul deja existent. Afla care sunt cele mai importante elemente noi introduse!

Asiguratorii au cumparat mai multa protectie in S1 2020, iar cedarile in reasigurare ajung la aproape 40% pe asigurari generale
Andreea RADU, 20-10-2020
La finalul lunii iunie 2020, aproximativ 39,95% din primele brute subscrise pentru categoria asigurarilor generale au fost cedate in reasigurare, nivelul fiind in crestere comparativ cu aceeasi perioada a anului 2019, cand se situa la aproximativ 37,67%. Acesta este cel mai mare nivel din ultimii ani analizati de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

ALLIANZ, desemnat din nou brandul de asigurari numarul 1 in lume
Andreea RADU, 20-10-2020
ALLIANZ, prezent si pe piata din Romania, a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv brandul de asigurari numarul 1 in lume, conform clasamentului Best Global Brands publicat de Interbrand. Valoarea ALLIANZ a crescut cu 7%, in pofida crizei, si a ajuns la 12,93 miliarde de dolari.

Compania de Transport Public Sibiu aloca 1,2 milioane lei pentru asigurari auto, persoane si bunuri
Bianca CIOCOTISAN, 20-10-2020
Compania de Transport Public Sibiu (TURSIB) organizeaza o licitatie in vederea achizitionarii unui pachet de servicii de asigurare auto (RCA si CASCO), bunuri apartinand societatii si persoane.

REPUBLICA MOLDOVA ?
Valeriu CHITAN, Presedinte, Comisia Nationala a Pietei Financiare
Bianca CIOCOTISAN, 20-10-2020
Istoric vorbind, anul 2020 va fi unul inedit dramatic pentru contemporaneitate, lumea se acomodeaza la un nou mod de viata, suntem constransi sa acceptam o noua paradigma, mai putin cunoscuta si obisnuita. In privinta pietei de asigurari, nu ne asteptam la miracole pana la sfarsitul perioadei de gestiune, urmand ca sa continuam eforturile in privinta calitatii serviciilor prestate, receptivitatea la reclamatiile consumatorului constituind o preocupare constanta.

STIRI EXTERNE  
ONU: Schimbarile climatice vor creste atat frecventa dezastrelor meteorologice, cat si nevoia de ajutor umanitar international
Cristian SUCA, 20-10-2020
Pe fondul valurilor de caldura, al incalzirii globale, al incendiilor de vegetatie, al secetelor si al numarului crescut de uragane, Organizatia Meteorologica Mondiala (WMO - World Meteorological Organization) a avertizat ca numarul oamenilor care au nevoie de ajutor umanitar international ar putea creste cu 50% pana in 2030 comparativ cu cei 108 milioane de oameni din intreaga lume care au avut nevoie de ajutor in 2018, informeaza the Insurance Journal.

Companiile din Europa, amenzi de peste 400 mil. dolari pentru incalcarea GDPR. Cele doua motive cheie din spatele a 65% dintre sanctiuni
Cristian SUCA, 20-10-2020
Companiile din Europa au primit amenzi de 404 milioane de dolari pentru incalcarea GDRP (Regulamentul General pentru Protectia Datelor Personale), intrucat nu au reusit sa protejeze datele private ale clientilor / angajatilor si pentru ca nu au implementat o securitate cibernetica adecvata, arata o analiza realizata de Exonar si citata de catre Ciso Mag.

PIETE FINANCIARE  
Nicu MARCU: ASF continua masurile pentru dezvoltarea pietei de capital
Andreea RADU, 20-10-2020
Nicu MARCU, Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, a transmis un mesaj in deschiderea celei de a doua editii a galei Asociatiei pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR), precizand ca ASF continua masurile pentru dezvoltarea pietei de capital.

Camera Deputatilor: TVA-ul de 5% se va aplica locuintelor de pana la 140.000 euro
Andreea RADU, 20-10-2020
Camera Deputatilor a adoptat, ca for decizional, proiectul care modifica plafonul pentru aplicarea cotei de TVA de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de locuinte care au o suprafata utila de maximum 120 de metri patrati si o valoare de 140.000 lei - ca cea din programul Noua Casa.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Reasigurari
ASIROM VIG Manager Vanzari Brokeri
GrECo Romania Account executive (denumire interna) / BROKER IN ASIGURARI (denumire conform COR)
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Senior Asigurari de Raspunderi
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Specialist Dezvoltare Produse si Portofolii Asigurari Generale
STELLAR RE ASISTENT IN BROKERAJ (PF sau PJ)
ABONARE

XPRIMM Time for Business
XPRIMM Time for Business
TENDINTE
Bilant dupa mai bine de jumatate de an de la declansarea pandemiei COVID-19. Ce strategii au brokerii de asigurare pana la finalul anului
Dupa mai bine de jumatate de an de la declansarea pandemiei de COVID-19, piata de asigurari din Romania a demonstrat ca a depus eforturi cosiderabile pentru a se adapta noii realitati si a gasit solutii pentru a fi aproape de consumatori in tot acest timp. Afla cum si-au desfasurat activitatea si ce strategii au in ultima parte a acestui an brokerii de asigurare chestionati de 1asig.ro.

Continuare

Despre Oameni
SONDAJ
Locuinta ta este protejata prin asigurare?
Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.
EVENIMENTE INTERNE
ICAR 2020 - The International Catastrophic Risks Forum
EVENIMENTE INTERNATIONALE
WorldPensionSummit 2020
5th Operational Excellence in Insurance Summit (online)
12th Bancassurance Asia Summit
DIA Prime Time
INSURETEK MIDDLE EAST 2021 INTERNATIONAL CONFERENCE & GOLDEN SHIELD EXCELLENCE AWARD