XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8746
?

1 USD = 4.1456

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4487 - 20 octombrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE
 
MAXIMA ZILEI  
O idee nu este neaparat adevarata doar pentru ca un om a murit pentru ea. Oscar WILDE
STIRI INTERNE ?
Masinile inmatriculate si asigurate RCA in Romania vor putea calatori in Bosnia si Hertegovina, doar in baza placutei de inmatriculare
Andreea RADU, 19-10-2020
Biroul Asiguratorilor Auto din Romania - BAAR a anuntat ca incepand cu data de 19 octombrie 2020, automobilistii romani vor putea circula in Bosnia si Hertegovina fara a mai avea asupra lor polita de raspundere civila Carte Verde, dovada asigurarii RCA fiind placuta de inmatriculare a autovehiculului.

TEST: Ce locuinta ti se potriveste?
Adina TUDOR, 19-10-2020
Zilele acestea, mai mult ca niciodata, siguranta oferita de locuinta noastra este esentiala. Tocmai de aceea, in cadrul campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", se desfasoara un sondaj inedit care urmareste sa le reaminteasca romanilor de acest aspect.

Patru cai ca sa castigi din asigurari
Andreea RADU, 19-10-2020
Despre importanta educatiei financiare in domeniul asigurarilor, principalele notiuni financiare pe care consumatorii ar trebui sa le cunoasca, si nu numai, vor discuta Cerasela CHIRIAC - Owner, INTER Broker -, Mihaela CIRCU - Secretar General, APPA (Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor) - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, la RFI Romania, de marti - 20 octombrie a.c., de la ora 17:30.

ISF organizeaza un curs de de formare profesionala pentru Conciliatori (SAL-FIN)
Andreea RADU, 19-10-2020
Institutul de Studii Financiare (ISF) organizeaza un curs de formare profesionala care se adreseaza viitorilor conciliatori, persoane fizice, care doresc sa dispuna de cunostintele si aptitudinile necesare in domeniul procedurilor de solutionare alternativa a litigiilor sau al solutionarii judiciare a litigiilor in materie de consum.

Politia Romana: Numarul accidentelor rutiere produse pe autostrazi a scazut cu 43% in aceasta vara
Andreea RADU, 19-10-2020
Politistii Brigazii Autostrazi din Inspectoratul General al Politiei Romane actioneaza permanent pentru prevenirea accidentelor de circulatie si pentru siguranta traficului rutier. Vara aceasta, numarul accidentelor rutiere produse pe autostrazi a scazut cu 43%, al persoanelor decedate in astfel de accidente cu 47% si al ranitilor cu 46%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

STIRI EXTERNE  
AXA a finalizat vanzarea unor business-uri din Europa Centrala si de Est catre UNIQA, intr-o tranzactie de 1 milion de euro
Cristian SUCA, 19-10-2020
AXA informeaza ca a finalizat vanzarea liniilor de business Property & Casualty, viata, economii si pensii, din Polonia, Cehia si Slovacia, catre UNIQA Insurance Group, intr-o tranzactie cash estimata la 1 milion de euro, noteaza the Insurance Journal. Tranzactia fusese anuntata pentru prima data in februarie 2020.

Aon a lansat cea de-a 15-a editie a studiului privind riscul in asigurari
Cristian SUCA, 19-10-2020
Aon a lansat cea de-a 15-a editie a Insurance Risk Study, un raport anual care ofera o analiza globala a industriei de asigurari atat pe linii de business, cat si pe regiuni, informeaza The Actuarial Post. Studiul Aon analizeaza performanta industriei de profil in 2019, oferind informatii privind nivelurile de prime si de capital si, totodata, evaluand domeniile de crestere, profitabilitate si potentiale riscuri.

PIETE FINANCIARE  
INS: Cheltuielile pentru protectia mediului au insumat 16 miliarde de lei in 2019
Andreea RADU, 19-10-2020
In anul 2019, cheltuielile pentru protectia mediului la nivel national au fost de aproximativ 16,0 miliarde lei, reprezentand aproximativ 1,5% din PIB, conform datelor publicate de INS - Institutul National de Statistica.

Deloitte: Esalonarea la plata a datoriilor acumulate in pandemie - o masura benefica, dar perfectibila
Andreea RADU, 19-10-2020
La cateva luni distanta de la aparitia Ordonantei de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 69/2020, prin intermediul careia contribuabilii pot beneficia de anularea dobanzilor si penalitatilor aferente obligatiilor bugetare restante la 31 martie 2020, Ministerul Finantelor Publice vine cu un nou proiect de OUG, menit sa combata efectele pandemiei de COVID-19, care au generat dificultati financiare operatorilor economici din toate domeniile, arata Vlad VATAVU, Manager Taxe Directe, Deloitte Romania, si Mircea FARCAU, Senior Associate, Reff & Asociatii | Deloitte Legal.

ANCOM: Piata serviciilor de acces la internet broadband la puncte fixe ramane concurentiala in Romania
Andreea RADU, 19-10-2020
Piata cu amanuntul a serviciilor de acces la internet in banda larga (broadband) la puncte fixe se mentine concurentiala in Romania si nu este necesara reglementarea pietelor de gros corespunzatoare, arata rezultatele unei analize concurentiale realizate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

NOUTATI AUTO ?
Numarul masinilor produse in Romania a crescut cu peste 55% in septembrie
Bianca CIOCOTISAN, 19-10-2020
Numarul masinilor produse in Romania a crescut cu 55,7% in luna septembrie 2020, fata de perioada similara a anului trecut, atingand un volum de 57.846 de autoturisme, conform celor mai recente date transmise de Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM).

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Reasigurari
ASIROM VIG Manager Vanzari Brokeri
GrECo Romania Account executive (denumire interna) / BROKER IN ASIGURARI (denumire conform COR)
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Senior Asigurari de Raspunderi
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Specialist Dezvoltare Produse si Portofolii Asigurari Generale
STELLAR RE ASISTENT IN BROKERAJ (PF sau PJ)
ABONARE

XPRIMM Time for Business
XPRIMM Time for Business
TENDINTE
Bilant dupa mai bine de jumatate de an de la declansarea pandemiei COVID-19. Ce strategii au brokerii de asigurare pana la finalul anului
Dupa mai bine de jumatate de an de la declansarea pandemiei de COVID-19, piata de asigurari din Romania a demonstrat ca a depus eforturi cosiderabile pentru a se adapta noii realitati si a gasit solutii pentru a fi aproape de consumatori in tot acest timp. Afla cum si-au desfasurat activitatea si ce strategii au in ultima parte a acestui an brokerii de asigurare chestionati de 1asig.ro.

Continuare

Despre Oameni
SONDAJ
Locuinta ta este protejata prin asigurare?
Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.
EVENIMENTE INTERNE
ICAR 2020 - The International Catastrophic Risks Forum
EVENIMENTE INTERNATIONALE
WorldPensionSummit 2020
5th Operational Excellence in Insurance Summit (online)
12th Bancassurance Asia Summit
DIA Prime Time
INSURETEK MIDDLE EAST 2021 INTERNATIONAL CONFERENCE & GOLDEN SHIELD EXCELLENCE AWARD