XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8720
?

1 USD = 4.1304

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4481 - 12 octombrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE
 
MAXIMA ZILEI  
Sunt intotdeauna gata sa invat, desi nu imi place oricand sa fiu invatat. Winston CHURCHILL
STIRI INTERNE ?
ALLIANZ-TIRIAC a lansat o asigurare de raspundere profesionala pentru magistrati
Andreea RADU, 09-10-2020
ALLIANZ-TIRIAC lanseaza asigurarea de raspundere profesionala dedicata magistratilor, care ii protejeaza pe acestia in situatiile in care au produs prejudicii statului roman, in urma unor erori juridiciare din grava neglijenta, si sunt obligati sa suporte aceste prejudicii printr-o hotarare judecatoresca.

Situatia asiguratorilor in ceea ce priveste conformarea la indicatorii specifici activitatii de protectie a consumatorilor in S1 2020
Andreea RADU, 09-10-2020
Analiza comparativa a valorilor celor trei indicatori specifici calculati de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.) pentru a stabili gradul de conformare a conduitei societatilor de asigurare releva urmatoarea situatie: sapte societati de asigurare se incadreaza intr-un grad bun de conformare, o societate de asigurare se situeaza intr-un grad de conformare redus, iar o alta societate de asigurari are un grad mediu de conformare in ceea ce priveste respectarea drepturilor si a nevoilor financiare ale consumatorilor sai, dar se incadreaza la un grad de conformitate redus privind ceilalti indicatori.

Numele tau este in "Hall of Fame"? Hai alaturi de noi!
Adina TUDOR, 09-10-2020
Agentii si brokerii de asigurare din intreaga tara au inceput deja sa se alature campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", iar numele lor este trecut acum in "Hall of Fame" - lista celor care sustin demersul in comunitatie lor locale. Daca nu te numeri inca printre ei, iata ce trebuie sa faci!

Obiectivele PRESTIGE Insurance Broker pentru urmatoarele luni pun accent pe digitalizare
Andreea RADU, 09-10-2020
"Aceasta perioada, de dupa declansarea pandemiei de COVID-19, ne a ajutat sa grabim si sa implementam o serie de masuri si sisteme de eficientizare a activitatii noastre, sa ne sporim capacitatea de adaptare la schimbari soc in piata", a declarat, pentru 1asig.ro, George ZAHARESCU, Director General, PRESTIGE Insurance Broker de Asigurare.

Insurance Europe saluta noua politica de protectie a consumatorilor propusa de Comisia Europeana
Bianca CIOCOTISAN, 09-10-2020
Insurance Europe a publicat un document de pozitie ca raspuns la o consultare realizata recent de Comisia Europeana cu privire la noua sa agenda pentru consumatori si propune cateva sugestii referitoare la modul in care Comisia poate aborda provocarile din trei domenii astfel incat sa obtina rezultate benefice pentru consumatori.

NN intra oficial pe piata asigurarilor de locuinte
Andreea RADU, 09-10-2020
Incepand cu luna octombrie, NN Romania isi consolideaza portofoliul de produse, intrand si pe segmentul asigurarilor de locuinta. "Intr-o perioada in care petrecem mai mult timp acasa si avem o legatura mai stransa ca niciodata cu casa noastra, NN vrea sa le ofere clientilor inca o alternativa prin care sa protejeze tot ceea ce conteaza pentru ei in situatii pe care nu le pot preveni", precizeaza compania.

STIRI EXTERNE  
Aon: Incendiile de vegetatie, furtunile tropicale si musonii, contributie importanta la un septembrie costisitor
Cristian SUCA, 09-10-2020
Incendiile de vegetatie care au afectat SUA, furtunile tropicale, uraganele si ploile musonice care au fost inregistrate, la nivel global, in septembrie 2020 au provocat pierderi de ordinul miliardelor de dolari, arata cel mai recent raport realizat de Aon.

WEF: Somajul devanseaza bolile infectioase in topul celor mai mari ingrijorari pentru executivi
Cristian SUCA, 09-10-2020
Somajul e principala ingrijorare pentru executivii de business la nivel global, devansand bolile infectioase, arata un raport realizat de Forumul Economic Mondial (WEF - World Economic Forum). Criza financiara a fost principala preocupare in 2019, dar, anul acesta, a ocupat doar locul al treilea.

PIETE FINANCIARE  
INS: PIB-ul Romaniei a fost cu 11,9% mai mic in T2, comparativ cu T1
Bianca CIOCOTISAN, 09-10-2020
Comparativ cu primul trimestru al anului, Produsul Intern Brut al Romaniei din trimestrul II a fost, in termeni reali, mai mic cu 11,9%, iar fata de acelasi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a inregistrat o scadere cu 10,3% pe seria bruta si cu 10,2% pe seria ajustata sezonier, anunta Institutul National de Statistica (INS).

Castigul salarial mediu net a scazut cu 97 de lei in luna august, la 3.275 lei
Andreea RADU, 09-10-2020
Castigul salarial mediu nominal brut a fost, in august, de 5.337 lei, cu 131 lei (-2,4%) mai mic decat in luna iulie 2020, in timp ce castigul salarial mediu nominal net a fost de 3.275 lei, in scadere fata de luna precedenta, cu 97 lei (-2,9%), conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Reasigurari
ASIROM VIG Manager Vanzari Brokeri
GrECo Romania Account executive (denumire interna) / BROKER IN ASIGURARI (denumire conform COR)
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Senior Asigurari de Raspunderi
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Specialist Dezvoltare Produse si Portofolii Asigurari Generale
STELLAR RE ASISTENT IN BROKERAJ (PF sau PJ)
ABONARE
Daca doriti sa va abonati click aici!
Daca doriti sa va dezabonati click aici!

Ora de Risc
Despre Oameni
Interviu

Dragos CALIN Dragos CALIN
Presedinte al Directoratului
GRAWE Romania

Vrem sa dezvoltam in continuare parteneriatele cu Brokerii si propria forta de vanzare. Tot strategic, incepem sa fim aproape de mijloacele moderne de comunicare si, de ce nu, in viitor sa ne gandim si la acea vanzare directa prin internet. Ne pregatim pentru vremuri noi.

TENDINTE
Ce afaceri au avut cei mai mari jucatori de pe piata asigurarilor si cea de brokeraj, in S1 2020 - calcul XPRIMM
Piata asigurarilor din Romania a insumat aproximativ 5,6 miliarde de lei in primele sase luni din 2020 (+3,4%), respectiv 1,16 miliarde de euro, brokerii ajungand la un grad de intermediere de 67,59% (3,8 mld. lei). Aflati ce afaceri au avut cei mai mari jucatori din industrie, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare

SONDAJ
Locuinta ta este protejata prin asigurare?
Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.
EVENIMENTE INTERNE
ICAR 2020 - The International Catastrophic Risks Forum
EVENIMENTE INTERNATIONALE
WorldPensionSummit 2020
5th Operational Excellence in Insurance Summit (online)
12th Bancassurance Asia Summit
DIA Prime Time
INSURETEK MIDDLE EAST 2021 INTERNATIONAL CONFERENCE & GOLDEN SHIELD EXCELLENCE AWARD