XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8695
?

1 USD = 4.1414

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4477 - 6 octombrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE
 
MAXIMA ZILEI  
Timpul stinge regretele pentru lucrurile pe care le-am facut. Numai regretul pentru ceea ce n-am facut nu-si va gasi consolare.
Sydney J. HARRIS
STIRI INTERNE ?
Esti broker sau agent de asigurare? Iti dam brosuri GRATUITE pentru clientii tai si iti trecem numele in "Hall of Fame"!
Adina TUDOR, 05-10-2020
Esti agent sau broker de asigurare? Te vrem alaturi de noi in campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte"! Iti dam brosuri gratuite pentru clientii tai, iti facem kit-ul tau de social media personalizat si iti scriem numele in "Hall of Fame"! Iata ce trebuie sa faci!

6 din 10 romani sunt ingrijorati de incendiile care le pot afecta locuintele
Andreea RADU, 05-10-2020
59% dintre romani declara ca incendiul este riscul care ii ingrijoreaza cel mai mult, inclusiv in privinta propriilor locuinte, arata un nou sondaj de opinie realizat, la solicitarea UNSAR, de catre IRES, in august 2020.

Cum acoperim nevoia de protectie a romanilor?
Andreea RADU, 05-10-2020
Despre protectia romanilor prin asigurare, ce a insemnat perioada de pandemie pentru piata asigurarilor si cum s-au schimbat nevoile consumatorilor, vanzarile online sau prin brokeri, si nu numai, vor discuta Claudiu CIUCLEA - Director de vanzari, EUROLIFE FFH, Mihaela CIRCU - Secretar General, APPA (Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor), si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii, in cadrul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, la RFI Romania, de marti - 6 octombrie a.c.

ALLIANZ-TIRIAC ofera gratuit polita de locuinta PAD la incheierea politei facultative
Andreea RADU, 05-10-2020
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari lanseaza de Ziua Mondiala a Habitatului o campanie prin care sprijina proprietarii de locuinte sa-si protejeze caminele, oferindu-le gratuit polita obligatorie PAD clientilor care incheie o asigurare facultativa de locuinta cu o prima anuala de minimum 300 de lei si o frecventa de plata trimestriala, semestriala sau anuala.

EUROLIFE FFH: Pachetele de calatorie acopera riscuri multiple, inclusiv imbolnavirea cu virusul SARS-Cov2
Andreea RADU, 05-10-2020
In acest an, in perioada 1 iunie - 30 septembrie, romanii care au calatorit in vacanta in afara tarii au preferat sa plece cu masina (63%), si mai putin cu avionul (34%) sau autocarul (1%), arata datele centralizate la nivelul portofoliului de asigurari de calatorie emise de EUROLIFE FFH.

Subscrierile METROPOLITAN Life au avansat cu 13% in primul semestru din 2020
Andreea RADU, 05-10-2020
METROPOLITAN Life anunta o crestere de 13% a primelor brute subscrise in primele sase luni ale anului 2020, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

STIRI EXTERNE  
VIDEO: Cum face fata piata de asigurari din Georgia provocarilor aduse de criza COVID
Cristian SUCA, 05-10-2020
Mentinerea realizarilor pietei, ramanerea aproape de clienti si angajati si mentinerea unei cai deschise pentru cresterea viitoare - acestea sunt prioritatile pietei de asigurari din Georgia in abordarea crizei COVID, noteaza xprimm.com, citand cea mai recenta editie a emisiunii XPRIMM Time for Business.

AXA: Pandemia surclaseaza schimbarile climatice in topul celor mai amenintatoare riscuri de anul acesta
Cristian SUCA, 05-10-2020
AXA subliniaza, in cel mai recent raport "Future Risk Report", ca pandemiile si bolile infectioase au intrat pe o panta ascendenta in ceea ce priveste cele mai importante preocupari ale managerilor de risc si ale publicului larg in acest an. Clasificata anterior drept al 8-lea cel mai amenintator risc, in 2019, pandemia globala a urcat extrem de rapid in top, ocupand, in prezent, primul loc, dupa ce a surclasat schimbarile climatice.

PIETE FINANCIARE  
Nicu MARCU, ASF: Pietele financiare au astazi o dinamica tot mai accelerata, data de procesul de diversificare, de digitalizare si de impactul fintech
Andreea RADU, 05-10-2020
"Pietele financiare au astazi o dinamica tot mai accelerata, data de procesul de diversificare, de digitalizare si de impactul fintech - inovatia tehnologica in domeniul financiar -, iar ASF ofera sprijin consumatorilor in a intelege procese si produse care sunt din ce in ce mai sofisticate sau complexe", afirma Nicu MARCU, Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Cheltuielile totale ale populatiei au reprezentat, in T2 2020, in medie, 82% din veniturile totale
Andreea RADU, 05-10-2020
In trimestrul al doilea din 2020, veniturile totale ale populatiei, medii lunare pe o gospodarie, au fost de 5.077 lei, iar cheltuielile totale au fost, in medie de 4.163 lei lunar pe o gospodarie, conform INS - Institutul National de Statistica.

Sondaj PwC: Consumatorii europeni prefera platile fara numerar, dar raman reticenti sa isi dea datele personale care ar stimula dezvoltarea serviciilor online
Andreea RADU, 05-10-2020
Numerarul pierde teren in Europa, in conditiile in care 36% dintre respondentii sondajului Payments and Open Banking, realizat de Strategy&, parte a retelei PwC, spun ca utilizeaza cash in 2020, cu 7 puncte procentuale mai putini decat in urma doi ani.

Coface estimeaza o revenire economica globala de 4,4% in 2021
Andreea RADU, 05-10-2020
Actualizarea anuala a Indicelui de risc politic de la Coface, publicata in Barometrul Coface Q3, evidentiaza o dubla tendinta: pe de o parte, o scadere a riscului de conflict la nivel global, pe de alta parte, o crestere a riscului politic si fragilitatii sociale. Aceasta din urma este exacerbata in tarile cele mai expuse pandemiei de coronavirus.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Reasigurari
ASIROM VIG Manager Vanzari Brokeri
GrECo Romania Account executive (denumire interna) / BROKER IN ASIGURARI (denumire conform COR)
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Senior Asigurari de Raspunderi
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Specialist Dezvoltare Produse si Portofolii Asigurari Generale
STELLAR RE ASISTENT IN BROKERAJ (PF sau PJ)
ABONARE
Daca doriti sa va abonati click aici!
Daca doriti sa va dezabonati click aici!

XPRIMM TV
Interviu

Dragos CALIN Dragos CALIN
Presedinte al Directoratului
GRAWE Romania

Vrem sa dezvoltam in continuare parteneriatele cu Brokerii si propria forta de vanzare. Tot strategic, incepem sa fim aproape de mijloacele moderne de comunicare si, de ce nu, in viitor sa ne gandim si la acea vanzare directa prin internet. Ne pregatim pentru vremuri noi.

TENDINTE
Asigurarile - al patrulea cel mai afectat sector, la nivel global, in contextul pandemiei de COVID-19
Industria asigurarilor este al patrulea cel mai afectat sector din economie, la nivel global, dupa HoReCa, banci si energie, in contextul pandemiei de COVID-19, arata un studiu realizat de Boston Consulting Group.

Continuare

SONDAJ
Locuinta ta este protejata prin asigurare?
Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.
EVENIMENTE INTERNE
ICAR 2020 - The International Catastrophic Risks Forum
EVENIMENTE INTERNATIONALE
WorldPensionSummit 2020
5th Operational Excellence in Insurance Summit (online)
12th Bancassurance Asia Summit
DIA Prime Time
INSURETEK MIDDLE EAST 2021 INTERNATIONAL CONFERENCE & GOLDEN SHIELD EXCELLENCE AWARD