XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8721
?

1 USD = 4.1498

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4475 - 2 octombrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE
 
MAXIMA ZILEI  
Albina nu are timp sa fie trista.
William BLAKE
STIRI INTERNE ?
A inceput "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte". Zilnic, 51 de locuinte din Romania sunt jefuite de hoti si alte 20 sunt cuprinse de flacari
Adina TUDOR, 01-10-2020
2020 continua sa fie marcat de pandemia de COVID-19. Primele luni ale acestui an au adus cu ele primele restrictii de deplasare, primele perioade de carantina si o modificare fundamentala a "normalului social" de pana atunci: romanii au fost obligati, mai mult ca niciodata, sa "stea acasa", pentru siguranta lor si a celor dragi.

ASF sanctioneaza EUROINS Romania. Vezi reactia companiei!
Andreea RADU, 01-10-2020
Autoritatea de Supraveghere Financiara a efectuat un control inopinat la societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A., avand ca tema verificarea operatiunilor si a modului de inregistrare in evidentele contabile a operatiunilor de reasigurare si a rezervelor tehnice calculate in conformitate cu Norma nr. 38/2015. Asiguratorul anunta ca va contesta decizia ASF.

Studiu UNSAR-IRES: 9 din 10 romani spun ca schimbarile climatice sunt reale
Andreea RADU, 01-10-2020
90% dintre romani considera ca schimbarile climatice sunt reale, conform celei mai recente cercetari sociologice realizate de UNSAR impreuna cu IRES. Procentul este similar cu cel care reiese din analizele facute si anul precedent, semn ca romanii continua sa se preocupe si in acest an de realitatea schimbarilor climatice.

PENSII PRIVATE ?
S&P avertizeaza Romania ca majorarea pensiilor cu 40% ar putea afecta economia si ar creste deficitul bugetar la peste 10%
Andreea RADU, 01-10-2020
Agentia de evaluare S&P Global Ratings a avertizat Romania ca decizia Parlamentului de majora pensiile cu 40% ar determina o corectie fiscala dezordonata, in timp ce economia se lupta cu impactul pandemiei coronavirusului, informeaza Reuters.

INS: Persoanele in varsta de 65 de ani si peste reprezenta 19% din populatia rezidenta a Romaniei
Andreea RADU, 01-10-2020
Persoanele in varsta de 65 de ani si peste erau in Romania in numar de 3.664.411, la 1 ianuarie 2020, reprezentand 19% din populatia rezidenta a tarii (19.317.984), potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS) cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice.

STIRI EXTERNE  
Raport insurtech: COVID-19 accelereaza cererea de capabilitati digitale
Cristian SUCA, 01-10-2020
Pandemia COVID-19 a crescut asteptarile clientilor si gradul de implicare a acestora in ceea ce priveste asigurarile digitale, ceea ce inseamna ca re/asiguratorii trebuie sa-si accelereze eforturile de a construi capabilitati digitale, arata un raport insurtech realizat de Capgemini si Efma, citat de Reinsurance News.

Barbatii isi asuma mai multe riscuri de calatorie si achizitioneaza mai multe asigurari travel decat femeile
Cristian SUCA, 01-10-2020
Se spune ca barbatii vin de pe Marte, iar femeile, de pe Venus. Se pare, insa, ca se si indreapta in directii diferite, cel putin atunci cand vine vorba de vacantele petrecute aici, pe Pamant, arata CNBC, care citeaza un studiu realizat de catre asiguratorul american Berkshire Hathway Travel Protection.

PIETE FINANCIARE  
BERD inrautateste prognozele privind evolutia economica a Romaniei in 2020 si in 2021
Andreea RADU, 01-10-2020
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si-a inrautatit estimarile privind evolutia economica a Romaniei in 2020 si in 2021, ca rezultat al crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), se arata in raportul regional publicat joi de BERD.

Rata somajului in forma ajustata sezonier a fost de 5,3% in luna august
Andreea RADU, 01-10-2020
Rata somajului in Romania a a fost de 5,3% in august 2020, fiind cu 0,1 puncte procentuale mai mica fata de luna precedenta, a anuntat Institutul National de Statistica (INS). Rata somajului la barbati este cu 1,4 puncte procentuale mai mare decat la femei.

Studiu Deloitte: Creditarea si-ar putea reveni in 2021 cu ajutorul unor masuri de sprijin din partea autoritatilor de reglementare in domeniu
Andreea RADU, 01-10-2020
Bancile din Europa Centrala si de Est se asteapta la o revigorare a activitatii de creditare in 2021, cu ajutorul unor masuri de sprijin in acest sens din partea autoritatilor de reglementare in domeniu, dupa ce in 2020 aceasta a scazut semnificativ fata de anul anterior, conform unui studiu privind impactul COVID-19 asupra sectorului bancar din ECE, efectuat de Deloitte in 12 tari din regiune, inclusiv Romania.

BCR, BRD si Raiffeisen Bank devin actionari cu cote egale in CIT One
Andreea RADU, 01-10-2020
Banca Comerciala Romana (BCR), BRD Groupe Societe Generale si Raiffeisen Bank Romania au finalizat tranzactia tripartita prin care detin o cota egala de actiuni de cate 33,(3)% in CIT ONE, companie de servicii integrate de transport, procesare si depozitare valori.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Reasigurari
ASIROM VIG Manager Vanzari Brokeri
GrECo Romania Account executive (denumire interna) / BROKER IN ASIGURARI (denumire conform COR)
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Senior Asigurari de Raspunderi
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Specialist Dezvoltare Produse si Portofolii Asigurari Generale
STELLAR RE ASISTENT IN BROKERAJ (PF sau PJ)
ABONARE
Daca doriti sa va abonati click aici!
Daca doriti sa va dezabonati click aici!

XPRIMM TV
Interviu

Dragos CALIN Dragos CALIN
Presedinte al Directoratului
GRAWE Romania

Vrem sa dezvoltam in continuare parteneriatele cu Brokerii si propria forta de vanzare. Tot strategic, incepem sa fim aproape de mijloacele moderne de comunicare si, de ce nu, in viitor sa ne gandim si la acea vanzare directa prin internet. Ne pregatim pentru vremuri noi.

TENDINTE
Asigurarile - al patrulea cel mai afectat sector, la nivel global, in contextul pandemiei de COVID-19
Industria asigurarilor este al patrulea cel mai afectat sector din economie, la nivel global, dupa HoReCa, banci si energie, in contextul pandemiei de COVID-19, arata un studiu realizat de Boston Consulting Group.

Continuare

SONDAJ
Locuinta ta este protejata prin asigurare?
Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.
EVENIMENTE INTERNE
ICAR 2020 - The International Catastrophic Risks Forum
EVENIMENTE INTERNATIONALE
WorldPensionSummit 2020
5th Operational Excellence in Insurance Summit (online)
12th Bancassurance Asia Summit
DIA Prime Time
INSURETEK MIDDLE EAST 2021 INTERNATIONAL CONFERENCE & GOLDEN SHIELD EXCELLENCE AWARD