XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.7287
?

1 USD = 4.1834

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4172 - 21 iunie 2019
STIRI INTERNE | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE
 
MAXIMA ZILEI  
Viata pune uneori probleme pe care inteligenta nu le poate concepe. William JAMES
STIRI INTERNE  
Piata RCA in T1 2019: Atat primele, cat si daunele au crescut. Vezi schimbarile din clasament si cat a subscris fiecare jucator!
Andreea RADU, 20-06-2019
Piata de asigurari de raspundere civila auto RCA a revenit pe crestere in primul trimestru din 2019, cu un avans de aproape 5% fata de perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, prima medie RCA anualizata s-a majorat cu 3%, iar dauna medie a crescut cu peste 11%, Potrivit ASF, concentrarea pietei s-a mentinut, primii doi jucatori controland aproape 70% din subscrieri.

ASF a publicat proiectul de modificare a normei privind pregatirea profesionala a distribuitorilor de asigurari
Andreea RADU, 20-06-2019
Consiliul ASF a aprobat proiectul Normei pentru modificarea alin. (3) al art. 11 din Norma Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 20/2018 privind pregatirea profesionala a persoanelor implicate in activitatea de distributie. Prin aceasta modificare, va fi extinsa valabilitatea certificatelor emise de ISF - Institutul de Studii Financiare, care expira la data de 30 iunie, pana pe 30 noiembrie a.c.

Leslie BREER a primit avizul ASF pentru a conduce Gothaer Asigurari Reasigurari
Andreea RADU, 20-06-2019
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri, numirea lui Leslie Jones BREER in functia de membru al conducerii executive si Director Executiv la societatea Gothaer Asigurari Reasigurari.

Millenium Insurance Broker atrage in actionariat grupul AUTONOM
Andreea RADU, 20-06-2019
Grupul AUTONOM a ales sa devina un jucator implicat in industria de brokeraj in asigurari, prin achizitia unui pachet semnificativ de actiuni la Millenium Insurance Broker (MIB), companie aflata in top 10 pe piata de brokeraj in asigurari.

Buget de peste un milion de lei pentru asigurarea personalului din Fortele Navale aflat in misiuni
Andreea RADU, 20-06-2019
Ministerul Apararii Nationale (MApN), prin Unitatea Militara U.M. 02022 Constanta, organizeaza o licitatie pentru a achizitiona asigurari de viata pentru personalul din Fortele Navale care executa misiuni externe, potrivit unui anunt postat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SICAP).
STIRI EXTERNE ?
Aon: Pierderile economice provocate, in iunie, de inundatiile din sud-estul Chinei, estimate la doua miliarde de dolari
Cristian SUCA, 20-06-2019
Inundatiile severe provocate de ploile torentiale care, in prima parte a lunii, au afectat mai multe provincii din sud-estul Chinei ar putea duce la pierderi economice de aproximativ doua miliarde de dolari, sustine Aon, care mai subliniaza ca, in mare, aceste pierderi nu sunt acoperite prin asigurare.

Munich Re, parteneriat cu Luko - o companie franceza care foloseste Inteligenta Artificiala si imagini prin satelit pentru a asigura locuinte
Cristian SUCA, 20-06-2019
Gigantul Munich Re a incheiat un parteneriat cu Luko, o companie InsurTech din Franta, care foloseste Inteligenta Artificiala si imagini prin satelit pentru asigurarea locuintelor. Desi a aparut de numai un an, Luko are deja 10.000 de clienti, in conditiile in care, pentru inceput, a asigurat doar apartamente. La un an distanta, specialistii Luko au dezvoltat o tehnologie despre care spun ca este prima la nivel global in ceea ce priveste segmentul de solutii personalizate de asigurare a locuintei.

PIETE FINANCIARE  
VIDEO: Diversitatea, dezbatuta la cea de-a doua editie a Forumului "Women in Investment Manegement CEE"
Bianca CIOCOTISAN, 20-06-2019
CFA Society Romania a organizat joi, 20 iunie 2019, cea de-a doua editie a Forumului "Women in Investment Management CEE", denumita "The key to a better workplace: Investing in women", unde lideri remarcabili din regiunea Europei Centrale si de Est au discutat despre beneficiale diversitatii intr-o companie, independenta financiara, dar si despre diferentele dintre barbati si femei lideri.

Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in cele din Est
Andreea RADU, 20-06-2019
Cea mai mare parte a exporturilor romanesti se indreapta catre tarile din Vestul Europei, Franta, Germania, Italia si Regatul Unit absorbind 57% din bunurile si serviciile catre Uniunea Europeana si 44% din totalul exporturilor (adica aproximativ 37,2 miliarde de euro pe parcursul anului 2018), rezultand totodata un excedent comercial de 3,8 miliarde de euro in raport cu aceste tari, a constatat Consiliul Concurentei in cadrul studiului privind comertul exterior al Romaniei si barierele existente pe pietele europene pentru exportatorii romani.

Sondaj AmCham Romania: Cele mai multe companii preconizeaza in acest an investitii mici, de pana la 1 milion EUR.
Andreea RADU, 20-06-2019
AmCham Romania a prezentat rezultatele unei noi editii a sondajului privind calitatea climatului investitional in Romania. Raspunsurile la intrebarile ce au vizat in mod special nivelul de apreciere a avantajelor competitive ale Romaniei, a principalelor conditii de piata si a masurilor cu impact in economie din ultimul an intaresc semnalul de alarma cu privire la sustenabilitatea cresterii economice in lipsa investitiilor publice, indeosebi in proiecte de infrastructura de transport.

NOUTATI AUTO ?
Aproape jumatate din parcul de autoturisme din Romania are o vechime de peste 15 ani
Andreea RADU, 20-06-2019
Recentele date referitoare la evolutia parcului auto din Romania, publicate de catre autoritatile din Romania, arata o deteriorare constanta a varstei medii a acestuia, dar mai important, cresterea numarului de autoturisme vechi si foarte vechi care continua sa-l alimenteze din plin, mai ales in ultimii doi ani (de cand a fost eliminat Timbrul de mediu).
JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
GENERALI Romania ACTUAR Asigurari de Viata
GENERALI Romania ACTUAR Asigurari Generale
ERGO Asigurari Subscriitori Bunuri si Asigurari tehnice (Nivel intermediar sau Senior)
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Director Sucursala Bucuresti
CertAsig Actuary
OMNIASIG VIG SUBSCRIITOR RISC FINANCIAR
OMNIASIG VIG INSPECTOR DE RISC
OMNIASIG VIG INSPECTOR ASIGURARI
OMNIASIG VIG INSPECTOR DAUNE AUTO
OMNIASIG VIG INSPECTOR
ASIROM VIG Actuar
ERGO Asigurari Auditor Intern
Autoritatea de Supraveghere Financiara Responsabil Actuariat
ABONARE
Daca doriti sa va abonati click aici!
Daca doriti sa va dezabonati click aici!

Interviu

Antonio SOUVANNASOUCK Antonio SOUVANNASOUCK
Presedinte
PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare

Primii care vor aplica inteligent tehnologiile disponibile pentru a ajunge la consumatori cu produse usor de accesat si cu servicii de despagubire simple vor fi cei mai castigati. Piata de asigurari din Romania trebuie sa se reinventeze. Cu ajutorul tehnologiei e mai usor, ramane de vazut daca constientizam asta si daca suntem capabili sa aplicam.

XPRIMM Time for Business
Charlotte von KROGH
Head of BROADSPIRE Europe

TENDINTE
Care sunt vedetele pietei de asigurari in 2019?
Reprezentantii industriei de asigurari anticipeaza ca piata isi va mentine trendul crescator in 2019, iar printre vedete se vor regasi asigurarile de sanatate, de viata sau chiar agricole, dar si politele auto, care vor continua sa detina cea mai mare pondere din piata. Afla opiniile acestora!

Continuare

INTREBAREA SAPTAMANII
Vi se pare relevant ca asiguratorii si brokerii sa fie prezenti si pe retelele sociale?
Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.

EVENIMENTE INTERNE
2nd Edition of Women in Investment Management CEE Forum 2019 "The key to a better workplace: Investing in women"
Intalnirea informala UNSICAR
Conferinta Anuala PRBAR
ICAR 2019- The International CAtastrophic Risks Forum
EVENIMENTE INTERNATIONALE
Global Insurance Forum
DIA AMSTERDAM 2019
Conferinta "Insurance in Azerbaijan: Trends & Opportunities"
4th Cyber Insurance Summit 2019
Les Rendez-Vous de Septembre
4th Annual Connected Claims Europe
Conferinta de Asigurari - Republica Moldova
Baden Baden Meetings 2019
Baden-Baden XPRIMM Reception
10th Annual WorldPensionSummit