Inapoi la www.1asig.roUnde Ma Asigur?
  by
Media XPRIMM
INSURANCE PROFILE
   Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 24, 18 septembrie 2008

BUCURESTI

Programul
"Unde Ma Asigur
?"

Parteneri Oficiali

ASIBAN


BCR AsigurariEUROINS

Parteneri Media

1asig.ro

XPRIMM Newsletters

Revista PRIMM Asigurari&Pensii
Revista PRIMM Asigurari&Pensii

Revista de Specialitate Insurance PROFILE
Insurance PROFILE


ALLIANZ-TIRIAC


Millenium Insurance Broker


Safety Credit

Safety Broker

Municipiul
Bucuresti
Palatul Parlamentului


Piata locala a asigurarilor in anul 2006 (Bucuresti+Ilfov)


>Numar de unitati locale : 171 (2005)
>Prime brute subscrise: 3,06 miliarde lei
>Numarul mediu de salariati permanenti in asigurari: 5.080
>Cheltuieli cu remuneratiile personalului: 183,10 milioane lei
>Densitatea asigurarilor: 1.389,33 lei/locuitor
>Raportul salariatilor in asigurari la total locuitori: 1/434

Click pe poze pentru a le mari!

AIG Life


AIG Life Asigurari este prezenta pe piata din Romania a asigurarilor de viata de la sfarsitul anului 1998, cand a inceput activitatea de vanzari in Bucuresti, Brasov , Cluj, Oradea, Timisoara si Constanta. Ulterior, compania si-a dezvoltat activitatea si la nivelul judetelor Arad, Baia Mare, Craiova, Galati, Iasi, Pitesti si Ploiesti.
Sediul central al companiei este in capitala, societatea detinand aici si un numar de 9 agentii. Un lucru demn de evidentiat este faptul ca distributia serviciilor companiei este realizata in Bucuresti cat si in intreaga tara atat prin agentiile AIG Life Romania, cat si prin reteaua de brokeri.

"Abordarea noastra este orientata spre un service profesionalizat al clientilor. Ne intalnim unde si cand ii este mai convenabil clientului si oferim solutii potrivite necesitatilor reale pe care le are. Mijlocul cel mai eficient de a asigura fidelizarea clientilor este de a face o prezentare corecta si obiectiva a serviciilor si beneficiilor pe care clientul le obtine", a declarat Adriana PIRSOAGA, Agency Manager, AIG Life Asigurari.
La nivel national, AIG Life a inregistrat, in primul semestru al anului 2008, prime brute subscrise de 140 mil. lei (38 mil. EUR), in crestere cu 51% fata de acelasi interval din 2007. De asemenea, asiguratorul si-a dublat profitul brut, pe fondul cresterii fortei de vanzari. Astfel, societatea a obtinut un profit inainte de impozitare de 24 mil. lei. Calculata in EUR, valoarea primelor brute subscrise a crescut in primul semestru din acest an cu 37% fata de perioada ianuarie-iunie 2007.

Click aici pentru continuare!


Adriana PIRSOAGA

Agency Manager

AIG Life
Agentia 116
Bd. Nicolae Titulescu nr. 56
Tel.: 021.222.22.45
Fax: 021.222.22.49
DELTA Addendum


DELTA Addendum a fost infiintata in anul 1998, avand sediul social in Cluj-Napoca, denumirea initiala a acesteia fiind PETROL ASIGURARE REASIGURARE (PETROAS). Asiguratorul a inregistrat o evolutie a activitatii relativ constanta, marcand de-a lungul timpului schimbari semnificative, ca, de exemplu, mutarea sediului din Cluj-Napoca in Bucuresti, imbogatirea portofoliului de produse, intarirea echipei, respectiv extinderea retelei teritoriale. In anul 2006, compania isi schimba denumirea din PETROAS in DELTA Addendum Asigurari Generale. In prezent, DELTA Addendum are o echipa de peste 120 de angajati permanenti si aproximativ 230 de colaboratori in toate cele 24 de sucursale si 13 agentii de pe teritoriul Romaniei.

In capitala, DELTA Addendum este reprezentata de doua sucursale ( Sucursala Bucuresti - Ferdinand si Sucursala Bucuresti 2 - Natiunile Unite), si doua agentii (Agentia Bucuresti 2 - Calea Calarasilor si Agentia Bucuresti 3 - Mihai Bravu).
In primele sase luni ale anului 2008, valoarea primelor brute subscrise in Bucuresti de companie s-a cifrat la 1,73 mil. lei (470 mii EUR), in crestere nominala in EUR, fata de perioada similara a anului 2007, cu 40 de puncte procentuale. "In primele 6 luni din 2008 sucursala a realizat 77% din totalul primelor brute subscrise ale anului 2007. Consideram ca aceste rezultate vorbesc de la sine despre realizarile noastre, cu atat mai mult cu cat sunt integrate in evolutia excelenta a intregii companii din ultimul an si jumatate", a declarat Victoria IANCOVICI, Director, Sucursala Bucuresti.

Click aici pentru continuare!


Victoria IANCOVICI

Director Sucursala

DELTA Addendum
Sucursala Bucuresti 1
Bd. Ferdinand nr. 47, ap. 1
Tel.: 021.252.85.21
Fax: 021.252.85.20
GENERALI


2008 este un an aniversar pentru compania GENERALI Asigurari, in care se implinesc 15 ani de cand asiguratorul a revenit pe piata romaneasca de profil. Incepand din 1993, GENERALI Asigurari a parcurs an de an o traiectorie ascendenta, inregistrand cresteri atat in privinta numarului de angajati, a agentiilor si a produselor, cat si a volumului de prime brute subscrise. Toate acestea au condus la situarea companiei, la nivel national, in anul 2007, pe locul 8 in topul primilor asiguratori dupa volumul de prime brute subscrise (114,5 mil. EUR aferente unei cote de piata de 5,24%).

In ceea ce priveste infrastructura, reteaua teritoriala de distributie a societatii GENERALI Asigurari este alcatuita in prezent din 84 de agentii si puncte de lucru situate in orasele importante din tara. In Bucuresti, pe langa Directia Centrala si Sucursala Municipiului Bucuresti, GENERALI dispune de un numar de 9 agentii: Bucuresti 1 - Vacarescu, Bucuresti 2 - Plevnei, Bucuresti 4 - Ferdinand, Bucuresti 5 - Unirii, Bucuresti 7 - Dorobanti, Bucuresti 8 - Vatra Luminoasa, Bucuresti 9 - Domenii, Bucuresti 10 - LSF si Bucuresti 12 - SAI.

La finele primului semestru al anului 2008, primele brute subscrise de GENERALI in capitala Romaniei insumau 31,28 mil. lei (8,51 mil. EUR), consemnandu-se o evolutie nominala in moneda europeana de 15,10% comparativ cu primele sase luni ale anului 2007. Totodata, daunele platite de companie in perioada analizata totalizau 15,36 mil. lei (din care 13,57 mil. lei pe segmentul asigurarilor CASCO).

De remarcat este aportul brokerilor la rezultatele obtinute de compania de asigurare pe raza municipiului Bucuresti. Astfel exista agentii, precum Agentia Bucuresti 7, unde ponderea subscrierilor prin brokeri este una extrem de semnificativa, precum si agentii care sunt orientate spre vanzari directe: "La nivelul Agentiei, ponderea primelor brute intermediate de brokeri este de 80% in totalul subscrierilor", a mentionat Catalin PETRE, Director, Agentia Bucuresti 7. "Din totalul primelor brute subscrise, 20% sunt realizate prin intermediul brokerilor. Agentia noastra este orientata in primul rand spre profitabilitate si de aceea cel mai mult vindem prin agentii proprii", a precizat Viorel BRATAN, Director, Agentia Bucuresti 4 - Ferdinand.
Exceptand asigurarile CASCO (putin peste 61% din totalul subscrierilor), asigurarile RCA (6,82%) si asigurarile de viata (6,65%) detin ponderea cea mai semnificativa.
"Cea mai vanduta polita ramane asigurarea auto CASCO, datorita numarului mare de autoturisme. In ceea ce priveste asigurarile de viata, am remarcat tendinta clientilor de a cumpara mai mult polite investitionale, de tip unit-linked. Clientii au inceput sa caute mai multe solutii pentru a-si compensa pensia de stat si asigurarile au inceput sa fie percepute ca o alternativa", a declarat Viorel BRATAN.

"In pofida faptului ca politele CASCO sunt cele mai vandute, clasa cu cel mai mare potential de exploatat in capitala este cea a asigurarilor de viata", a declarat Lucian GAVRILA, Director Agentia Bucuresti 5 - Unirii.
Astfel, capitala Romaniei poate repreznta un imens potential asigurabil pentru toate companiile de profil, dar in special pentru cele care ofera si asigurari de tip life: "Pe segmentul auto piata de profil din capitala este saturata. Astfel, evolutii spectaculoase precum cresteri cu doua cifre vor inregistra doar asigurarile life intrucat oamenii au inceput sa constientizeze avantajele pe care le ofera aceste produse: pe langa un factor de protectie si siguranta, ele sunt un produs de economisire si, nu in ultimul rand, pot avea si un caracter investitional", a adaugat Lucian GAVRILA.

Totusi, ca si la nivel national, 2008 reprezinta un an bun pentru asigurarile de viata in Bucuresti, contributia cea mai importanta avand-o campania de aderare pentru pensiile administrate privat. In acest sens, asiguratorii se asteapta la o crestere similara inregistrata de asigurarile facultative pentru locuinte: "Asa cum campania Pilonului II a familiarizat populatia cu pensile private facultative si cu asigurarile de viata, tot asa, clasa asigurarilor de locuinte va inregistra un boom; deja a crescut interesul pentru aceste polite datorita iminentei implementari a legii asigurarilor obligatorii a locuintelor", a comentat Lucian GAVRILA.
Una dintre principalele probleme pe care le va aduce adoptarea legii obligatorii a locuintelor a fost identificata de Mariana ROTARU, Director, Agentia 1 Bucuresti - Barbu Vacarescu: "Multe companii de asigurare nu dispun de o forta de vanzari suficienta pentru a face fata unui astfel de program national". In plus, "primele pentru politele standard, care acopera numai riscurile catastrofale, sunt destul de mici", considera Mariana ROTARU.

Echipele Programului "Unde Ma Asigur?" au constatat ca una dintre problemele principale cu care se confrunta asiguratorii din capitala este lipsa personalului. Deficitul de resurse umane din industria asigurarilor este alimentat si de rata scazuta a somajului.

Click aici pentru continuare!


Mariana ROTARU
Director Agentie

GENERALI
Agentia Bucuresti 1
Str. Barbu Vacarescu nr. 11
Tel.: 021.211.34.39
Fax: 021.211.02.43

Viorel BRATAN
Director Agentie

GENERALI
Agentia Bucuresti 4
Str. Pache Protopopescu nr. 5
Tel.: 021.209.49.33
Fax: 021.252.88.50

Lucian GAVRILA
Director Agentie

GENERALI
Agentia Bucuresti 5
Bd. Unirii nr. 27, sc. 1, et. 4, ap. 12
Tel.: 021.335.20.59
Fax: 021.301.98.76

Catalin PETRE
Director Agentie

GENERALI
Agentia Bucuresti 7
Str. Marinarilor nr. 29
Tel.: 021.231.41.41
Fax: 021.231.41.42
INTERAMERICAN


Activand de peste 10 ani de zile pe piata asigurarilor din Romania, INTERAMERICAN dispune astazi de o retea de 55 de agentii (dintre care 6 in Bucuresti) aflate in cele mai importante orase ale tarii, prin care acestea ofera clientilor servicii financiare, precum si o gama larga de programe de asigurari de viata si de asigurari generale.

La nivelul primului semestru al anului 2008, valoarea primelor brute subscrise de INTERAMERICAN in Bucuresti s-a cifrat la 8,79 mil. lei (2,39 mil. EUR), marcand, fata de perioada corespondenta a anului precedent cand compania a subscris de 1,92 mil. lei (576 mii EUR), o impresionanta crestere in EUR de 315,59%. Pe clase de asigurari, compania a subscris 2,96 mil. lei (806 mii EUR) pe asigurari de viata si 5,83 mil. lei (1,59 mil. EUR) pe asigurari non-viata.
"Activitatea fortei de vanzari s-a incadrat hotarat pe un drum ascendent. Asteptam cu bucurie rezultatele fiecarei luni, fiind convinsi ca sunt mai bune decat cele anterioare. Echipa pe care o coordonez (Marioara BIRLOGEANU - Director, Agentia 101 Pitesti, MANEA Mihaela - Director, Agentia 200 Bucuresti, STANCU Gabriel - Director, Agentia 201 Bucuresti, Marinela CRAESCU - Director, Agentia 406 Bucuresti si Georgeta HULEA - Director, Agentia 407 Bucuresti) este formata din profesionisti ai INTERAMERICAN. La finele anului, fiecare Director de agentie va privi in urma la performanta frumoasa din toamna, iar in iarna aceasta vor spune zambind...doar atat?" , a precizat Aneta CRASOVEANU, Director Regional, INTERAMERICAN Romania.

Click aici pentru continuare!


Aneta CRASOVEANU
Director Regional

INTERAMERICAN
Bd. Timisoara nr. 17A, bloc 106, parter
Tel.: 021.202.67.21
Fax: 021.202.67.22
UNITA

UNITA, prima companie de asigurare cu capital integral privat constituita in Romania dupa decembrie 1989, si in acelasi timp o prezenta constanta in Top 10 societati de profil, are o retea teritoriala formata din 165 de reprezentante pe intreg teritoriul Romaniei. Dintre acestea, in Bucuresti asiguratorul dispune de 5 agentii (Agentia Stefan cel Mare, Agentia Dristor, Agentia Buzesti, Agentia Grivita, Agentia Militari) si o sucursala (Sucursala Bucuresti).
Activitatea desfasurata de UNITA in primele 6 luni ale anului curent in Bucuresti se caracterizeaza printr-un volum de prime brute subscrise de 76,78 mil. lei (20,92 mil. EUR), marcand o crestere nominala in EUR de circa 37% comparativ cu perioada similara a lui 2007. De asemenea, daunele platite s-au ridicat la suma de 55,54 mil. lei, majorandu-se fata de S1/2007, cand totalizau 20,57 mil. lei.
"Aceste rezultate reprezinta 35% din totalul primelor brute subscrise de UNITA la nivel national", a precizat Cosmin ANGHELUTA, Director, Sucursala Bucuresti.
De asemenea, in perioada analizata, in portofoliul UNITA Bucuresti se disting urmatoarele clase de asigurari: CASCO (65,07%), RCA (25,08%), incendii si calamitati naturale (7,93%), credite si garantii (0,44%).
"Capitala nu este o piata saturata, si nici nu va fi vreodata, deoarece marile business-uri se dezvolta aici. Astfel, ofera o piata in care se va simti intotdeauna nevoia de asigurare mai mult decat in provincie. Astfel, castigatori vor fi cei care ofera servicii de calitate si pe partea de daune, cei care vor fi bine pregatiti si cinstiti fata de client", este de parere Cosmin ANGHELUTA.

La finele lunii iunie a.c., grupul austriac VIENNA INSURANCE GROUP a vandut UNITA unui alt grup austriac de asigurari de renume: UNIQA. Tranzactia, care va fi finalizata in trimestrul III al acestui an, este supusa aprobarilor din partea autoritatilor de supraveghere si a Comisiei Europene. Astfel, potrivit unui raport asupra pietei asigurarilor din regiune realizat de ERSTE Bank, preluarea UNITA, precum si cresterea participatiei la compania ASTRA, va conduce la majorarea cotei de piata a UNIQA in Europa Centrala si de Est la peste 20%.
La nivel national, UNITA a incheiat primul semestru cu afaceri de 270,51 mil. lei, reprezentand o crestere de 15,13% fata de aceeasi perioada a anului precedent (234,95 mil. lei), performante care au plasat compania pe locul cinci in piata locala, si pe locul patru pe segmentul non-life.

Click aici pentru continuare!


Cosmin ANGHELUTA
Director Sucursala

George SELARU
Director Adjunct

UNITA
Sucursala Bucuresti
Bd. Unirii nr. 59, tronson 1, bl. F2
Tel.: 021.320.56.63
Fax: 021.320.76.82
AON ROMANIA


"Piata asigurarilor din capitala este cea mai dezvoltata din tara din punct de vedere al volumului de subscrieri, majoritatea companiilor avand reprezentantele/sediile in capitala. Totodata, in Bucuresti piata este mai sofisticata, cei care achizitioneaza servicii de asigurari de aici pe langa faptul ca au mai multe cunostinte in domeniu - stiu ce sa ceara -, au acces si la companiile de brokeraj mari", a declarat Karina ROSU, CEO, AON Romania.
"Totodata, piata asigurarilor si implicit a brokerajului de asigurari va fi schimbata, urmand un trend ascendent, in principal in ceea ce priveste ponderea asigurarilor de raspundere si a celei de bunuri", sustine Karina ROSU.
In ultimul timp, in Romania, dar mai ales in Bucuresti, sectorul serviciilor a cunoscut un ritm de dezvoltare din ce in ce mai dinamic, in principal la nivelul pietei financiare si al celei imobiliare. Acest context, alaturi de constientizarea nevoii de acoperire a prejudiciilor cauzate de administratorii companiilor care opereaza in aceste domenii, sau de impunerea incheierii unei astfel de polite de catre terti, contureaza cel mai mare potential pentru piata asigurarilor: raspunderile profesionale.

Click aici pentru continuare!


Karina ROSU
Chief Executive Officer

AON Romania
Str. Henri Coanda nr. 15, Sector 1
Tel.: 021.212.58.16
Fax: 021.315.57.58
FILAS BROKER

Societatea de brokeraj in asigurari FILAS a intermediat, pe parcursul perioadei financiare aferente primului semestru al anului 2008, un volum de prime de aproximativ 2,61 mil. lei (710 mii EUR), depasind cu peste 19% rezultatele aferente perioadei similare a anului 2007, cand brokerul a intermediat prime in valoare de 1,98 mil. lei ( 590 mii EUR). Totodata, potrivit rezultatelor furnizate de companie Revistei PRIMM Asigurari & Pensii, FILAS a obtinut, in perioada analizata, comisioane de peste 517 mii lei.
Portofoliul brokerului este dominat de asigurarile auto (RCA si CASCO), cu 68,21% din totalul intermedierilor (1,78 mil. lei - 490 mii EUR), dintre acestea, asigurarile de tip CASCO detinand o pondere majoritara, de peste 50% din totalul intermedierilor. Asigurarile de tip property reprezinta 25,28%, acestea generand intermedieri de 660 mii lei (180 mii EUR).
In perioada analizata, FILAS a mai intermediat prime brute de asigurari de raspundere civila generala (127,38 mii lei), de asigurari de bunuri (8,4 mii lei), de accidente si boala (19,8 mii lei) si asigurari de sanatate (7,5 mii lei) si asigurari de viata (putin peste 7 mii lei). "Ne propunem pentru viitor cresterea portofoliului pe liniile non-auto", a declarat Cristian FILIP, Director General, FILAS Broker.

Click aici pentru continuare!


Cristian FILIP
Director General

FILAS Broker
Str. Turda nr. 118, bl. 37, sc. A, et. 4, ap. 17, Sector 1
Tel.: 021.224.06.70
Fax: 021.665.49.30
SRBA

Compania SRBA Broker de Asigurare Reasigurare si-a propus pentru 2008 o crestere de 50% a volumului de intermedieri, adica un plus de 4,15 mil. lei fata de anul anterior. Astfel, targetul companiei pentru anul in curs se ridica la peste 12,5 mil. lei din prime brute intermediate.
Potrivit Directorului General al SRBA, Gheorghe GRAD, compania a realizat, in primele sase luni ale anului, 80% din cresterea de 50% propusa, astfel incat performantele sunt in grafic cu asteptarile pentru 2008.
SRBA a incheiat prima jumatate a anului in curs cu un volum de prime de aproximativ 6,5 mil. lei, depasind cu 92% rezultatele aferente perioadei similare a anului 2007, cand brokerul a intermediat prime de 3,38 mil. lei.
"Cauzele care au determinat aceasta evolutie sunt reprezentate de continua dezvoltare teritoriala a societatii, precum si de orientarea noastra permanenta catre nevoile reale de protectie ale clientilor", a declarat Gheorghe GRAD.

Click aici pentru continuare!
Vlad BOLDIJAR


Gheorghe GRAD
Director General

SRBA
Bd. I. C. Bratianu nr. 6, et.2, ap. 10, Sector 3
Tel.: 021.313.83.93
Fax: 021.310.84.58


 

Unde Ma Asigur? - Buletin Informativ de Asigurari

Redactor Sef XPRIMM Newsletters: Mihaela CIRCU

Editor Coordonator: Vlad PANCIU
Coordonator Ziua Asigurarilor: Lidia POP

Editor: Vlad BOLDIJAR

Echipa Programului Unde Ma Asigur?: Vlad PANCIU, Oleg DORONCEANU, Mihai CRACEA, Vlad BOLDIJAR, Andreea STATE

Responsabil Web: Costi BORODA

IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

E-mail:   media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2008 Media XPRIMM


Buletinul Informativ de Asigurari Unde Ma Asigur? este optimizat pentru a fi vizualizat cu o conexiune activa la Internet.
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici

Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Pentru a va abona selectati optiunile dorite. Pentru a va dezabona deselectati toate optiunile.