Unde Ma Asigur?

  by Media XPRIMM

   Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 2, 20 februarie 2007
CARAS-SEVERIN
HUNEDOARA

Programul
Unde Ma Asigur

Parteneri Oficiali

ASIBAN

BCR Asigurari

BT Asigurari

Parteneri Media

1asig.ro

XPRIMM Newsletters

Revista PRIMM Asigurari&Pensii

Insurance PROFILE

Judetul
Caras-Severin

 

> Suprafata: 8.514 km2
> Populatie: 333.860 locuitori
> Numar salariati: 62.956 persoane
> Rata somajului: 6,3%
> Castig salarial mediu brut: 935 RON/persoana

 

Piata asigurarilor in 2005

> Numar de unitati locale: 28
> Prime brute subscrise: 27,06 milioane RON
> Numarul mediu de persoane ocupate în asigurari: 181
> Cheltuieli cu remuneratiile personalului: 2,31 milioane RON
> Densitatea asigurarilor: 81,01 RON
> Raportul salariatilor în asigurari la total locuitori: 1/1.844

 

Date geografice

Asezat pe granita dunareana de sud-vest a Romaniei, Caras Severin este unul dintre teritoriile romanesti cu cele mai remarcabile mosteniri istorice si totodata detinatorul unei inzestrari naturale care face ca aici sa existe una dintre cele mai importante concentrari de rezervatii naturale si arii protejate, totalizand peste 20% din suprafata totala a judetului. Relieful sau preponderent muntos, cu o bogata retea hidrografica, cu paduri intinse, ce depasesc 40% din suprafata judetului, ofera oportunitati modeste agriculturii favorizand, in schimb, dezvoltarea unei bogate retele hidroenergetice. Potentialul turistic este, de asemenea, ridicat si desi, pentru moment, este inca foarte slab exploatat, el ar putea constitui o alternativa credibila in reconversia economica a zonei.

Orasul Resita, resedinta de judet, a fost considerat mult timp ca fiind al doilea centru siderurgic al Romaniei, fiind unul dintre cele mai importante centre industriale in prelucrarea otelului si constructia de masini. Combinatul Siderurgic Resita si Uzina Constructoare de Masini Resita sunt uzinele care au sustinut orasul si l-au tinut in viata mai bine de 300 de ani. Motoarele si generatoarele electrice, motoarele Diesel, turbinele hidraulice, motoarele navale si otelurile produse in municipiul Resita sunt cunoscute in intreaga lume. Otelul produs la Resita se regaseste in structura Turnului Eiffel si a podului de la Cernavoda. Mineritul este dintre industriile de baza ale judetului.

Caras Severin este al treilea judet din Romania din punct de vedere al dimensiunii (3,6% din suprafata tarii). In ceea ce priveste populatia, aceasta nu depaseste un procent de 1,5% din totalul populatiei Romaniei. Mai mult, in deceniul 1995 - 2005, populatia judetului s-a redus cu circa 10%, manifestand in acelasi timp o constanta tendinta de imbatranire. In absenta unor factori economici care sa atraga populatie noua, din alte zone, tendinta se va mentine sau chiar se va aceentua daca luam in considerare scaderea dramatica, cu peste 30%, a populatiei infantile (de pana la 14 ani). Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, in decembrie 2006 rata somajului se situa in jurul valorii de 6,2% in timp ce alte statistici, recent publicate in presa, aratau ca, fata de media pe tara, castigul salarial net in Caras Severin, in 2006, a fost mai mic cu 17%.

Care este influenta acestor factori asupra pietei locale de asigurari? Cum reusesc asiguratorii, in acest mediu economic, sa-si dezvolte afacerea? Care sunt perspectivele? Am incercat sa conturam raspunsul pentru aceste intrebari cu ajutorul reprezentantilor companiilor de asigurari vizitate.

 

Nelipsitele statistici

Pe harta asigurarilor din Romania, judetul Caras Severin ocupa o pozitie inca modesta. Desi in anul 2005 numarul unitatilor locale a crescut de la 25 la 28, efectele acestei extinderi nu s-au facut simtite atat de repede astfel incat volumul de prime subcrise a inregistrat o rata de crestere, in termeni reali, fata de anul 2004, de numai 1,59%. Concret, asiguratorii din Caras-Severin au subscris 27,06 milioane RON, ocupand pozitia 33 in clasamentul national (exclusiv Bucuresti), cu o pondere de 0,61%. In anul precent, volumul primelor subcrise, de 24,52 milioane RON, reprezentand 0,71% din dimensiunea totala a pietei, pozitionase asiguratorii caraseni pe pozitia 29.

Ca intotdeauna, problemele intalnite in functionarea economiei judetului se reflecta in mod direct in activitatea asiguratorilor determinand datele de baza fata de care acestia trebuie sa-si orienteze activitatea:

  • o pondere redusa a clientilor corporatisti, explicabila, in parte, prin rolul dominant pe care il au inca in economia judetului companiile din industria miniera, in cea mai mare parte proprietate de stat si aflate in curs de restructurare;
  • o activitate de retail adresata unui public cu posibilitati materiale modeste, in bugetul caruia, in anul 2005, si-au facut loc cu greu cei 81 lei cheltuiti anual pentru asigurari, in cea mai mare parte pentru cele obligatorii.

Judetul Caras-Severin are un potential economic mai modest si predominante sunt asigurarile obligatorii de raspundere civila auto comenteaza Vasile COCOSILA, Director al sucursalei locale ASTRA-UNIQA iar Ana STEFANESCU, Director Sucursala ASIROM adauga: ponderea politelor subscrise de la populatie reprezinta 77% din numarul total de polite subscrise in anul 2006. Procentul nu difera substantial nici in cazul celorlalte companii de asigurari.

Companiile vizitate de echipa noastra detineau, in anul 2005, o cota de circa 60% din piata locala de asigurari, inregistrand o dinamica sensibil mai buna decat media. Totusi, cifrele pentru primele trei trimestre ale lui 2006 indica rate de crestere inferioare anului 2005 pentru aproape toate clasele de asigurari. In asigurarile de viata, rata este chiar negativa. Tendinta de scadere a ponderii politelor de viata subscrise este data si de specificul economiei judetului aflata in plin proces de restructurare. Disponibilizarile masive din marile unitati economice din judet, in special in sectorul mineritului, au dus inevitabil si la pierderea politelor de viata ale personalului angajat puncteaza directorul sucursalei locale ASIROM. Desi inca timide, exista totusi unele semne incurajatoare. Cristian BIRLA, Director Sucursala ALLIANZ-TIRIAC remarca o tendinta crescatoare si a asigurarilor de incendiu si calamitati naturale, precum si a celor agricole iar … OMNIASIG, ne semnala ca asigurarile casco detin o crestere de 83% fata de aceeasi perioada a anului 2005.

 

Echipele

Paradoxal, desi numarul unitatilor teritoriale din Caras Severin a crescut in 2005, personalul angajat in domeniu s-a redus cu circa 5% (de la 190, la 181 persoane). In aceste conditii ar fi fost de asteptat, cel putin la prima vedere, ca folosirea unui canal alternativ de distributie sa fie o optiune interesanta. Am constatat totusi, cu surprindere, ca prezenta brokerilor de asigurari este extrem de redusa. Societatile de brokeraj sunt foarte slab reprezentate in judetul nostru, motiv pentru care toate realizarile agentiei apartin salariatilor si agentilor de asigurare ne-a spus Mircea BUZERA, Director Sucursala ASIBAN. Nici la ASTRA-UNIQA ponderea primelor brute subscrise prin intermediul brokerilor nu depaseste 1%, brokerii fiind mai putin prezenti in judetul Caras-Severin, asa cum a declarat Vasile COCOSILA. De aceea am pus accent pe colaborarea cu ceilalti intermediari in asigurari, propunandu-ne sa valorificam mai bine acest canal alternativ de vanzare.

Ca intotdeauna, exista si exceptii: ponderea incasarilor, prin intermediul brokerilor este de 5% din totalul subscrierilor, pe anul 2006, la asigurari generale, insa este de apreciat faptul ca s-a inceput colaborarea, pe aceasta linie de distributie, si pe segmentul asigurarilor de viata. Astfel, in anul 2006, ponderea subscrierilor prin brokeri, la asigurarile de viata, este de 13% a reliefat Cristian BIRLA, Directorul Sucursalei Cars Severin a ALLIANZ-TIRIAC, apreciind aceasta colaborare ca fiind buna, cu toate ca la nivelul judetului Caras Severin acest segment de distributie este in dezvoltare. Mai mult, pentru anul 2007, domnia sa preconizeaza o crestere a ponderi subscrierilor, prin intermediul brokerilor si a agentiilor de intermediere, atat la asigurari generale cat si la asigurarile de viata.

ASIROM se inscrie, de asemnea, in zona companiilor care incearca sa obtina beneficii maxime din colaborarea cu brokerii. Ana STEFANESCU, ne-a creionat sintetic atat situatia prezenta, cat si sperantele de viitor legate de acest aspect: Judetul Caras Severin avand un potential asigurabil mai redus comparativ cu judetele limitrofe, nu a prezentat suficienta atractivitate pentru brokerii de asigurari. La ora actuala colaboram cu un singur broker care gestioneaza portofoliul de asigurari al celei mai mari firme din judet si cu care avem relatii parteneriale excelente. Am dori sa extindem si pe viitor relatiile de colaborare cu brokerii seriosi care nu se rezuma doar la rolul de intermediari, ci reprezinta in mod profesionist marile firme.

Nici BCR Asigurari nu trateaza cu indiferenta oportunitatile oferite de colaborarea cu brokerii de asigurari si desi activitatea de subscriere prin intermediul brokerilor este redusa (aproximativ 6% din totalul subscrierii), asa cum ne-a declarat Dumitru Gabriel GUTA, Directorul sucursalei locale, suntem preocupati pentru a dezvolta acest canal de distributie, acesta constituind si unul dintre obiectivele prioritare ale agentiei pentru anul 2007.

 

Planuri de viitor

Chiar daca prezentul nu este foarte bogat, el nu este decat o etapa in cursul firesc al dezvoltarii. Managerii sucursalelor locale ale companiilor de top din Romania isi propun, firesc, sa dezvolte afacerea. Pentru ALLIANZ-TIRIAC, planurile de viitor se pot exprima sintetic printr-o expresie adanc inradacinata in cultura corporatista a liderului de piata: "crestere profitabila". Raportandu-se atat la competitori, cat si la colegii din companie, Mircea BUZERA defineste un plan cu obiective punctuale pentru Sucursala ASIBAN: cresterea cotei de piata la nivelul judetului si nu numai, indeplinirea atributiilor legate de plan, cresterea retelei de distributie prin deschiderea de noi puncte de lucru, clasarea pe o pozitie cat mai inalta in cadrul companiei.

Dezvoltarea retelei este o prioritate si pentru BT Asigurari, dar nu singura. Radu NICOLA, Director Agentie: Obiectivul prioritar al Agentiei Judetene Resita pentru anul 2007, il reprezinta extinderea teritoriala prin deschiderea de noi agentii in judet. Totodata prin tot ceea ce facem urmarim sa consolidam pozitia companiei BT Asigurari pe piata locala, printr-o atenta consiliere de vanzare a fiecarui client prin servicii post-vanzare competente si eficiente. Aceste actiuni dorim sa ne aduca o majorare cu 10% a primelor incasate fata de anul precedent. ARDAF isi propune, asa cum a punctat Gelu BALAN, directorul sucursalei, extinderea retelei de vanzari prin deschiderea de noi agentii in orasele Otelu Rosu si Baile Herculane, cresterea fortei de vanzare prin atragerea de personal motivat si calificat cat si dezvoltarea colaborarii cu brokerii in conditii reciproc avantajoase iar ASTRA-UNIQA va fi prezenta, din 2007, si in Otelu Rosu, Oravita, Anina, Bocsa si comuna Bozovici.

In sfarsit, in timp ce ASIROM isi propune cresterea cotei de piata pe segmentul asigurarilor de viata, UNITA si-a fixat, potrivit Directorului Sucursalei, Rodica VILCEREANU, o serie de obiective preponderent de ordin calitativ: aducerea la o dimensiune moderna si o stare favorabila a cheltuielilor; echilibrarea portofoliului si vanzarea a cat mai multor polite pe liniile de business cu daunalitate redusa; diversificarea metodelor de atragere a clientilor si cresterea standardului serviciilor oferite; imbunatatirea permanenta a imaginii companiei pe piata asigurarilor.

Atuuri? Aproape invariabil, calitatea resurselor umane. Ana STEFANESCU, ASIROM: Ne bazam pe experienta si profesionalismul actualei echipe de vanzari, dar ne propunem si dezvoltarea fortei de vanzare prin atragerea de inspectori si agenti tineri care sa se adreseze clientilor tineri cu produse specifice varstei.


 

ALLIANZ-TIRIAC


Cristian BIRLA
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC Resita
Str. I.L. Caragiale nr. 9
Tel.: 0255 - 22.01.33
Fax: 0255 - 21.90.90

ARDAF


Gelu BALAN
Director Sucursala

ARDAF Resita
P-ta 1 Decembrie Bl. 24
Tel.: 0255 - 22.30.06
Fax: 0255 - 22.30.04

ASIBAN


Mircea BUZERA
Director Sucursala

ASIBAN Resita
P-ta 1 Decembrie nr. 7
Tel./Fax: 0255 - 21.34.10

ASIROM


Ana STEFANESCU
Director Sucursala

ASIROM Resita
P-ta 1 Decembrie nr. 4
Tel.: 0255 - 21.24.25
Fax: 0255 - 21.34.92

ASTRA - UNIQA


Vasile COCOSILA
Director Sucursala

ASTRA-UNIQA Resita
Str. G.A. Petculescu nr. 1-3
Tel.: 0255 - 21.11.83
Fax: 0255 - 22.06.45

BCR Asigurari


Dumitru Gabriel GUTA
Director Sucursala

BCR Asigurari Resita
Str. I.L. Caragiale nr. 19
Tel./Fax: 0255 - 21.71.93

BT Asigurari


Radu NICOLA
Director Agentie

BT Asigurari Resita
Bd. Revolutia din Decembrie nr. 1A
Tel./Fax: 0255 - 21.50.11

OMNIASIG


Lucia FLOARE
Director Sucursala

OMNIASIG Resita
Str. Traian Lalescu, nr. 28
Tel./Fax: 0255 - 21.20.00

UNITA


Rodica VILCEREANU
Director Sucursala

UNITA Resita
Str. 1 Decembrie Bl.4
Tel./Fax: 0255 - 21.39.03

 


sus

Judetul
HUNEDOARA

 

> Suprafata: 7.016 km2
> Populatie: 489.782
> Numar salariati: 130.842
> Rata somajului: 6,5%
> Castig salarial mediu brut: 1.147 RON/persoana

 

Piata asigurarilor in 2005

> Numar de unitati locale: 43
> Prime brute subscrise: 51,36 milioane RON
> Numarul mediu de persoane ocupate in asigurari: 306
> Cheltuieli cu remuneratiile personalului: 5,06 milioane RON
> Densitatea asigurarilor: 104,86 RON
> Raportul salariatilor in asigurari la total locuitori: 1/1600

 

Date geografice

Situat in partea central-vestica a Romaniei, judetul Hunedoara se invecineaza cu judetele Alba la nord-est si est, Valcea la sud-est, Gorj la sud, Caras-Severin si Timis la vest.

Relieful este predominant muntos si include in intregime Muntii Retezat a caror inaltime depaseste 2.500 de metri. Suprafata totala a judetului este de 706.267 ha din care aproape 90.000 ha reprezinta teren arabil. Ca suprafata impadurita judetul ocupa locul 4 la nivel national.

In judet exista 7 municipii, 7 orase si 55 comune. Populatia judetului Hunedoara, asa cum a fost consemnata dupa recensamantul populatiei din 2002 este de peste 487.000 de locuitori. Populatia din mediul urban reprezinta 76% dintre locuitori iar cea rurala 24%.

La nivelul judetului Hunedoara exista o infrastructura de transport reprezentata de cai ferate (339 km), drumuri nationale (375 km), drumuri judetene si comunale (1.595 km). De-a lungul Vaii Muresului, pe o distanta de aproape 100 km, trece Drumul National 7 alaturi de calea ferata dubla, electrificata, de pe magistrala Bucuresti - Arad, cea mai importanta artera a judetului.

 

Profil Economic

Din punctul de vedere al oportunitatilor de dezvoltare pentru industrie si IMM-uri judetul prezinta mai multe avantaje. Este situat la extremitatea vestica a Romaniei pe principalele trasee rutiere si ferate de intrare dinspre Vest in Romania. In judet exista o traditie industriala, forta de munca calificata dar si o infrastructura de sustinere a activitatii economice cum ar fi incubatoare de afaceri sau firme de consultanta. Dincolo de o dezvoltare puternica a sectorului privat in comert si servicii Hunedoara beneficiaza de o dezvoltare a sectorului de exploatare si prelucrare a lemnului dar si a confectiilor textile, pielariei si incaltamintei.

Infrastructura ofera conditii propice de dezvoltare economica. Reteaua de transport este relativ dezvoltata. Practic in acest moment judetul este situat la convergenta a patru drumuri de importanta europeana si nationala fiind in acelasi timp strabatut de coridoare pan-europene. Construirea autostrazii Nadlac - Arad - Timisoara - Deva - Sibiu va avea un impact pozitiv atat pentru dezvoltarea firmelor care vor oferi produse sau servicii in faza de constructie a autostrazii dar si prin cresterea atractivitatii judetului pentru potentialii investitori.

Datorita centrelor universitare din judet calificarea profesionala asigura o buna acoperire a unor domenii diverse pe toate nivelele de calificare. Raportul cost calitate pentru forta de munca este avantajos pentru angajatori.

Hunedoara are un potential ridicat de dezvoltare a turismului. Relieful include zone alpine cu varfuri de peste 2500 m, ideale pentru turismul sportiv de vara si de iarna in acelasi timp exista si centre turistice cu traditie iar mediul este in mare parte nepoluat. Folclorul si traditiile culinare ale judetului, numeroasele biserici si manastiri dar si lacurile de acumulare partial sau deloc amenajate, statiunile balneo-climaterice de traditie si rezervatiile naturale valorificate corespunzator vor putea constitui o importanta sursa de dezvoltare turistica.

In judet exista 193.562 locuinte majoritatea dintre acestea fiind construite inainte de 1970. Din punctul de vedere al spatiului acestea se situeaza peste media pe tara si sunt construite din materiale durabile. In zona de munte exista localitati care nu beneficiaza de retele de utilitati. Mai mult, unele zone rurale sunt amplasate in areale cu factori naturali de risc (alunecari de teren, inundatii, surse de apa reduse).

 

Piata asigurarilor in Hunedoara

Piata asigurarilor din judetul Hunedoara a reprezentat in anul 2005 aproape 1,2% din nivelul pietei asigurarilor la nivel national. La nivelul judetului au fost subscrise in anul amintit peste 14 milioane EUR. In anul 2005 existau 43 de unitati teritoriale ale asiguratorilor in Hunedoara. In acelasi an, 306 persoane erau ocupate in asigurari in intreg judetul.

Faptul ca Hunedoara a fost un judet puternic industrializat inainte de 1989 (minerit, siderurgie, materiale de constructii) a determinat o dezvoltare mai lenta a domeniului privat. Acest tip de dezvoltare s-a repercutat si in domeniul serviciilor si, implicit, al asigurarilor.

"Pe o piata limitata, activitatea de asigurari s-a axat in principal pe doua domenii RCA si CASCO, asigurari auto in general. In ultimii doi ani am reusit sa impunem si alte tipuri de asigurari cum ar fi cele ale cladirilor si a bunurilor, asigurarea locuintelor, asigurari de raspundere civila fata de terti si profesionale, asigurari de viata de grup pentru societati comerciale cu peste 10 angajati", afirma Viorel GHIMISI, Director, ASTRA UNIQA Hunedoara.

Asigurarile auto reprezinta la nivelul judetului, peste 70% din primele brute subscrise in primele 9 luni ale anului precedent. Iar asigurarile CASCO detin o pondere de aproape 30% din subscrierile realizate in Hunedoara in perioada amintita.

"La noi in judet, dintre asigurarile facultative politele de tip CASCO sunt, de departe, cele mai des incheiate. Acest lucru este determinat in principal de innoirea parcului auto. Trebuie subliniat faptul ca asigurarile de raspundere civila (RCA, raspundere civila profesionala) sunt cele care predomina in piata", declara Gino Teodor CRISAN, Director, ASIBAN Hunedoara.

Marius BARABAS, Director, ALLIANZ-TIRIAC, precizeaza, referitor la caracteristicile pietei locale a asigurarilor: "Exista o tendinta generala ca asigurarile predominante in piata sa fie cele auto. Aceasta tendinta se datoreaza perceptiei riscului dar si nivelului de educatie in asigurari. Asigurarile auto reprezinta 73% din portofoliul ALLIANZ-TIRIAC Hunedoara iar asigurarile de incendiu si calamitati naturale detin 10,5% din portofoliul sucursalei noastre".

"O particularitate a mediului de afaceri din judetul Hunedoara este ca societatile comerciale au suferit o transformare sub aspectul dimensiunii", afirma Cozma GRIGORE, Director, ASIROM Hunedoara, si explica: "Locul marilor combinate si unitati miniere a fost luat de societatile comerciale de dimensiuni mai mici, eficiente si preocupate intr-o mai mare masura de asigurarea protectiei patrimoniului si a angajatilor. Bazandu-ne pe un studiu atent al pietei, compania noastra s-a concentrat in special pe dezvoltarea portofoliului de asigurari care sa raspunda cerintelor mediului economic. In acest sens am promovat produsul Business IMM, produs adresat intreprinzatorilor mici si mijlocii".

 

Colaborarea cu brokerii este la stadiul de intentie

Absenta unei retele dezvoltate a intermediarilor in asigurari in judet determinata de faptul ca Hunedoara prezinta un interes scazut pentru brokerii de asigurare determina, la nivelul judetului o pondere scazuta a primelor intermediate in totalul subscrierilor.

Astfel, de la companie la companie gradul de colaborare cu brokerii variaza de la stadiul de intentie pana la aproape un sfert din subscrierile realizate de unele companii la nivel de sucursale in Hunedoara.

Ionelia MARINCONI, Director al Reprezentantei GARANTA Deva, este de parere ca gradul redus de dezvoltare a brokerilor de asigurare la nivelul judetului face ca si colaborarea la nivelul Reprezentantei GARANTA Deva sa fie redusa. Suntem preocupati sa dezvoltam pe viitor sa dezvoltam vanzarile si prin acest canal de distributie reprezentat de brokerii de asigurare.

La nivelul Sucursalei UNITA Hunedoara gradul de colaborare cu brokerii de asigurare se ridica la 10% din subscrierile realizate la nivelul sucursalei, procent determinat de asemenea de prezenta slaba a brokerilor pe piata locala.

Cu toate ca prezenta brokerilor pe piata locala este limitata, reprezentantii ASITRANS Hunedoara colaboreaza foarte bine cu brokerii din zona de vest a tarii. La nivelul ASITRANS Hunedoara un sfert din primele brute subscrise sunt realizate ca urmare a colaborarii cu societatile de brokeraj. "Colaborarea cu brokerii reprezinta una dintre prioritatile companiei. Fundamentam aceasta relatie de cooperare pe principiul win-win-win. Chiar daca ne situam in centrul tarii colaboram foarte bine cu brokerii din zona de vest a Romaniei iar aceasta cooperare a atins un nivel important din punctul de vedere al subscrierilor", afirma Adrian Marius KISS, Director, ASITRANS Hunedoara.

Ponderea incasarilor prin intermediul brokerilor reprezinta 20%, la nivelul ALLIANZ-TIRIAC Hunedoara si este redusa potrivit reprezentantilor companiei. De asemenea, la nivelul sucursalei exista preocuparea pentru dezvoltarea unei colaborari cu brokerii din Bucuresti. Incercam sa dezvoltam colaborarea cu brokerii din Bucuresti insa acestia prefera sa lucreze centralizat. Speram sa apara brokeri locali deoarece societatile de intermediere sunt viitorul in vanzarea de asigurari, spune Marius BARABAS, Director, ALLIANZ-TIRIAC Hunedoara.

La nivelul ASIROM Hunedoara, volumul activitatii asociate brokerilor de asigurare este de 3% din total in timp ce pentru ASIBAN valoarea aceluiasi indicator este de 10%. La Sucursala ASTRA UNIQA Hunedoara exista si o colaborare cu un broker de asigurari din Paris: "Colaboram foarte bine cu un broker de asigurari din Paris pe segmentul asigurarilor generale precum si pentru cele de raspundere civila fata de terti pentru societatile comerciale cu capital francez din judet", afirma Viorel GHIMISI, Director Sucursala, ASIROM.

 

Obiective pentru anul in curs

Cresterea volumului afacerilor, urcarea in clasamentul intern al companiei si sporirea cotei de piata, dezvoltarea de noi produse, perfectionarea resurselor umane si dezvoltarea teritoriala sunt printre obiectivele cele mai des intalnite ale reprezentantilor companiilor de asigurare din Hunedoara.
Pentru BCR Asigurari Hunedoara pregatirea profesionala a personalului pentru a oferi cu competenta solutii eficiente clientilor reprezinta o prioritate. De asemenea, diversificarea portofoliului si echilibrarea structurii acestuia prin orientarea catre alte clase de asigurare decat cele auto constituie obiective ale sucursalei dupa cum afirma Gabriel OLTEAN, Director, BCR Asigurari HUNEDOARA.

Consolidarea pozitiei pe piata prin cresterea calitatii serviciilor oferite clientilor si prin deschiderea a trei noi agentii sunt obiectivele BT Asigurari Hunedoara dupa cum aprecia Gabriel BALU, Director de Zona.
ASIBAN Hunedoara urmareste o mai buna pozitionare in ierarhia interna a companiei, sporirea cotei de piata si deschiderea a trei noi agentii. Resursele umane reprezinta cea mai importanta resursa pentru ALLIANZ-TIRIAC Hunedoara primul obiectiv al reprezentantilor companiei fiind consolidarea echipei si marirea performantelor realizate la nivel de sucursala.

Care este valoarea estimata a primelor brute subscrise in anul 2006?

Dintre companiile vizitate, reprezentantii ASIBAN Deva au estimat, pentru anul 2006, prime brute subscrise in valoare de 8 mil. RON. In aceasi perioada de timp, ASIROM Deva au preconizat totalizarea a 17,6 mil. EUR din subscrieri brute. Sucursalele OMNIASIG si ARDAF din Deva au prevazut 6,03 mil. RON, respectiv, 6,5 mil. RON.


 

ALLIANZ-TIRIAC


Marius BARABAS
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC Deva
Bd. Decebal Bl. 8
Tel.: 0254 - 23.00.09
Fax: 0254 - 21.94.95

ARDAF


Marius MUTULESCU
Director Zonal

ARDAF Deva
Str. Dragos Voda nr. 18
Tel.: 0254 - 22.22.99
Fax: 0254 - 23.05.83

ASIBAN


Gino Teodor CRISAN
Director Sucursala

ASIBAN Deva
Str. Mihai Eminescu 104A
Tel.: 0254 - 21.82.54
Fax: 0254 - 23.44.68

ASIROM


Cozma GRIGORE
Director Sucursala

ASIROM Deva
Str. Ion Creanga nr. 21
Tel.: 0254 - 21.27.46
Fax: 0254 - 21.42.36

ASITRANS


Adrian Marius KISS
Director Sucursala

ASITRANS Deva
Str. Ion Creanga nr. 6A
Tel.: 0254 - 22.34.61
Fax: 0254 - 22.34.60

ASTRA - UNIQA


Viorel GHIMISI
Director Sucursala

ASTRA-UNIQA Deva
Bd. Decebal nr. 23
Tel.: 0254 - 23.36.30
Fax: 0254 - 22.63.21

BCR Asigurari


Gabriel OLTEAN
Director Sucursala

BCR Asigurari Deva
Bd. I.C. Bratianu nr. 4
Tel.: 0254 - 22.39.90
Fax: 0254 - 23.50.26

BT Asigurari


Gabriel BALU
Director de Zona CORPORATE

BT Asigurari Deva
Bd. Decebal Bl. C
Tel.: 0254 - 23.55.13
Fax: 0254 - 23.55.14

GARANTA


Ionelia MARINCONI
Director Sucursala

GARANTA Deva
Str. Ion Creanga Bl. 30
Tel.: 0254 - 21.99.67
Fax: 0254 - 21.99.67

OMNIASIG


Aurel RISCUTA
Director Sucursala

OMNIASIG Deva
Str. Aleea Transilvaniei 7
Tel.: 0254 - 23.53.55
Fax: 0254 - 23.13.55

UNITA


Sorin Cristian ALIC
Director Sucursala

UNITA Deva
Bd. Decebal Bl.12
Tel.: 0254 - 23.37.19
Fax: 0254 - 22.59.45


sus


 

Unde Ma Asigur? - Buletin Informativ de Asigurari

General Director: Sergiu COSTACHE Executive Director: Adriana PANCIU
Coordinator: Alexandru CIUNCAN

Editor in Chief: Mihaela CIRCU
Program Coordinators:
Vlad PANCIU, Alexandra SANDULESCU

Editors: Costi BORODA, Andreea IONETE, Oleg DORONCEANU, Mirabela POSTOLACHE, Irina GALASANU, Liviu HULUTA

IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE
Graphic Designer: Alex SPINEANU

Edition Responsible: Costi BORODA
E-mail:  media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2007 Media XPRIMM


Buletinul Informativ de Asigurari Unde Ma Asigur? este optimizat pentru a fi vizualizat cu o conexiune activa la Internet.
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici

Pentru a va modifica optiunile sau pentru a va dezabona apasati aici
Pentru a va abona selectati optiunile dorite. Pentru a va dezabona deselectati toate optiunile.