Inapoi la www.1asig.roUnde Ma Asigur?
by
Media XPRIMM
INSURANCE PROFILE
Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 13, 23 octombrie 2007
TIMIS

Programul
"Unde Ma Asigur
?"

Parteneri Oficiali

ASIBAN
ASIBAN

BCR Asigurari
BCR Asigurari

Partener

BT Asigurari
BT Asigurari


Parteneri Media

1asig.ro

XPRIMM Newsletters

Revista PRIMM Asigurari&Pensii
Revista PRIMM Asigurari&Pensii

Revista de Specialitate Insurance PROFILE
Insurance PROFILE

Judetul
TIMIS
Judetul TIMIS> Resedinta de judet: Timisoara
> Suprafata: 8.697 km2
> Populatie: 661.171 locuitori (2006)
> Numar salariati: 210.391 persoane (2006)
> Rata somajului: 1,8 % (martie 2007)
> Castig salarial mediu brut: 1.136 lei/persoanaPiata locala a asigurarilor> Numar de unitati locale: 41 (2005)
> Prime brute subscrise (2006): 169.34 milioane lei (estimare PRIMM)
> Numarul mediu de salariati permanenti in asigurari: 365 (2005)
> Cheltuieli cu remuneratiile personalului: 6,58 milioane lei
> Densitatea asigurarilor: 256,12 lei/locuitor
> Raportul salariatilor in asigurari la total locuitori: 1/1.811


Timisoara, al treilea pol cultural din tara din punct de vedere al marimii si diversitatii ofertei si, in acelasi timp, al treilea centru universitar dupa Bucuresti si Iasi, poate fi considerat un oras al inovatiilor tehnologice. Aici, in 1855, a aparut primul serviciu telegrafic din Romania, s-a pus in functiune, in premiera in Europa, tramvaiul tras de cai, in 1869. In 1881 a fost creata prima retea de telefonie de pe teritoriul tarii, iar in 1899 aici a circulat primul tramvai electric din Romania.


Opera din Timisoara

Tot in Timisoara, supranumit Orasul Parcurilor si al Florilor, au fost vizionate primele proiectii cinematografice de pe teritoriul actual al tarii noastre.
Incepand cu 1884, Timisoara devine primul oras european iluminat public electric, iar in decembrie 1989 este declarat primul oras liber de comunism al Romaniei.

Intr-un articol din 2005, revista franceza "L'Expansion" a numit capitala Banatului "vitrina economica a Romaniei", referindu-se la numarul mare de investitii straine, considerate ca fiind o "a doua revolutie" prin care trece orasul.


...tot Banatu-i fruncea!


"Capitala de Vest a Romaniei", Timisoara a beneficiat din plin de avantajele pozitiei sale geografice, fiind unul dintre orasele cele mai atractive din punct de vedere al potentialului de afaceri, vizat cu precadere de catre investitorii straini. "In ultimii ani, mediul de afaceri timisorean a crescut vizibil datorita investitiilor masive in toate mediile de activitate, fapt care se reflecta si asupra industriei asigurarilor. Companiile straine au o buna cultura a acestui domeniu si inteleg foarte bine conceptul de 'employee benefits', acesta fiind si unul dintre motivele pentru care produsele noastre au din ce in ce mai mare succes", a declarat Anca PARNICA-MORARIU, Director Agentie OMNIASIG Asigurari de Viata, cu ocazia vizitelor efectuate de catre echipele Programului "Unde Ma Asigur?" in Judetul Timis.


Catedrala Mitropolitana


Cu un nivel al investitiilor straine si al salarizarii cu mult peste media nationala, orasul de pe Bega reprezinta o zona de interes major pentru mediul de afaceri, oferind numeroase oportunitati de dezvoltare in domeniul asigurarilor.

Astfel, se remarca un numar mare de agenti economici importanti precum si existenta unor obiective asigurabile semnificative, aspecte care au condus la o buna dezvoltare a sectorului corporate. La randul sau, segmentul de retail este si el in plina dezvoltare, timisorenii acumuland, de la an la an, tot mai multa informatie in ceea ce priveste produsele de asigurari si devenind constienti de necesitatea de a avea acoperire pentru mai multe riscuri.


Primaria din Timisoara

"Exista o cultura dezvoltata a asigurarilor, oamenii sunt bine informati, au tendinta sa analizeze si sa compare oferte, astfel incat produsul de asigurare ales sa corespunda cat mai exact necesitatilor lor", a mentionat Alexandru TIVADAR, Director Sucursala ARDAF Timis.


Fantana cu pesti

In acelasi timp, se poate aprecia ca asiguratorii locali beneficiaza de o forta de munca superior calificata, municipiul fiind recunoscut ca un centru universitar de renume la nivel national. Cu toate acestea, avand in vedere ca rata somajului este sub 2%, problematica recrutarii si fidelizarii angajatilor ramane una de permanenta actualitate.


Status quo in Timisoara


Industria asigurarilor din judetul Timis este, in acest moment, sensibil mai dezvoltata decat media la nivel national, subscrierile la sfarsitul anului 2006 reprezentand 2,95% din totalul de 5,747 mld. lei (1,631 mld. EUR). Pentru a fi mai exacti, in 2006, volumul subscrierilor s-a ridicat la 169,34 mil. lei, fapt care plaseaza judetul pe locul al treilea, la nivel national, dupa Bucuresti si Cluj.

"Totusi, trebuie sa fim constienti ca exista o discrepanta foarte mare intre subscrierile realizate in municipiul Timisoara si in restul judetului, proportia fiind de 75 la 25, in favoarea resedintei de judet. Motivele principale sunt diferentele destul de mari intre venituri, precum si plusul de educatie financiara a timisorenilor", a apreciat Directorul OMNIASIG Timis, Adrian LEUCIAN.

Urmand binecunoscutul trend existent la nivel national, piata locala a asigurarilor este dominata de segmentul auto, care detine o pondere de nu mai putin de 65% in totalul primelor brute subscrise in primul semestru al anului 2007.

La fel ca si in celelalte "judete de frontiera", specificul local in domeniul asigurarilor, pana la sfarsitul anului precedent, putea fi considerat segmentul Carte Verde, asa cum a rezultat din discutiile purtate de echipele Programului "Unde Ma Asigur?" cu reprezentantii companiilor de asigurari.

Totusi, este evident faptul ca unificarea, la inceputul anului 2007, a politei de tip carte verde cu cea de raspundere civila auto (RCA), a condus la o scadere semnificativa a ponderii pe care aceste polite o detineau in totalul subscrierilor, clientii nemaifiind nevoiti sa incheie asigurarea pe teritoriul Timisului. Prin urmare, asiguratorii s-au reorientat catre alte clase de asigurare, mai putin exploatate pana in acel moment...

Aflat la granita Romaniei cu Ungaria si Serbia, judetul inregistra pana la inceputul anului curent subscrieri importante si din asigurarile medicale de calatorie. Din momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana introducerea Cardului European de Sanatate a condus la o incetinire a dinamicii ascendente pe aceasta clasa, multe dintre subscrieri regasindu-se in portofoliul companiilor care operau pe teritoriul altor judete.

Catre ce alte clase s-au orientat, in acest context asiguratorii?
"Dupa asigurarile auto, miza principala o constituie asigurarile de bunuri si cele de raspundere civila, care au un potential mare de dezvoltare", considera Alexandru HAVRICS, Director Sucursala ASTRA-UNIQA.

De aceeasi parere este si Aniea POP, Director Sucursala ASIBAN: "Se resimte nevoia unor eforturi sustinute pe clasa asigurarilor de raspundere civila care, in acest moment, nu detin o pondere reprezentativa in portofoliul companiilor de asigurare. Sunt convinsa de potentialul de crestere semnificativa a acestora in viitor".

O alta linie de business cu perspective este considerata si asigurarea facultativa a locuintelor, care poate fi influentata, in sens pozitiv, de aplicarea legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor, din 2008.

"Apreciem ca proiectul de asigurare obligatorie a locuintelor este foarte util in contextul fenomenelor climatice care afecteaza Romania", a aratat Adrian LEUCIAN.

"Consider ca riscurile catastrofale nu reprezinta o amenintare destul de puternica pentru a motiva achizitia de asigurari de tip property. Totusi, de la an la an, locuitorii percep tot mai mult importanta unei asigurari de locuinte si se asigura, in primul rand, de teama unor posibile produceri de incendii sau explozii", a declarat Virgil PESCARU, Reprezentant Zonal, ASIGEST Broker.


Problemele din Timis si rezolvarea lor


Cu ocazia vizitelor echipelor Programului "Unde Ma Asigur?", s-a putut constata ca industria de profil din Timis are rezultate din ce in ce mai bune si un potential considerabil pentru viitor. Care sunt insa problemele cu care se confrunta companiile de asigurari?

Problema principala, in acest moment, este insuficienta unei forte de munca calificate si stabile, a reiesit in urma discutiilor purtate cu reprezentantii asiguratorilor din Timis.
Iustinian SABIN, Directorul BCR Asigurari Timis, explica: "In primul rand, este foarte dificil de format o echipa, iar ulterior este cel putin la fel de greu sa gasesti mijloacele motivationale si sa mentii un mediu intern adecvat pentru a pastra oamenii".

"Exista o reala problema referitoare la recrutare, in general, iar cei care se ocupa de vanzari, sunt si mai greu de gasit", a completat Directorul ALLIANZ-TIRIAC, Felicia BOROBAR.

Alexandru HAVRICS, Directorul ASTRA-UNIQA Timis, considera si el ca: "Forta de munca de calitate este una dintre principalele probleme cu care se confrunta intreaga economie a Judetului Timis si nu doar piata locala de asigurari. Acest fapt este in stransa legatura cu rata foarte mica a somajului, sub 2%".

"In Timisoara, putem spune cu un grad mare de certitudine ca forta de munca este cat se poate de limitata, iar aceasta migreaza intre companiile de asigurari. In aceasta vanatoare, daca putem sa o numim asa, personalul de vanzari este cel mai vizat", a precizat Dan BADULESCU, Directorul BT Asigurari Timis.

Astfel, conform declaratiilor asiguratorilor se pare ca aceasta problema este strans legata de rata foarte redusa a somajului.
"Una dintre solutiile posibile pentru rezolvarea problemei referitoare la insuficienta unei forte de munca specializate, mai ales pe domeniul vanzarilor, este chiar externalizarea unei parti a serviciului de vanzare prin utilizarea brokerilor", a explicat Directorul OMNIASIG Timis.


Dauna platita, cea mai buna reclama pentru asigurator


O alta problema importanta pentru asiguratorii din Judetul Timis, intalnita de altfel si la nivel national, este si o rata a daunei foarte mare, mai ales pe segmentul auto.

"Rata daunei pe clasa auto este foarte mare, in ceea ce priveste compania noastra. De la inceputul acestui an insa incercam sa realizam o mai buna selectie a riscurilor pentru fiecare dintre clientii nostri actuali, precum si pentru potentialii clienti, pentru a desfasura o activitate cat mai profitabila", a declarat Cornelia TECAU, Directorul UNITA Timis.

"De la inceputul acestui an am inregistrat o rata a daunei pe segmentul auto de aproximativ 70%. Acest fapt ne-a determinat sa ne concentram si pe celelalte clase de asigurari, precum cele de bunuri sau raspunderile civile", a explicat Directorul BT Asigurari Timis.

Insa, in pofida unei rate foarte mari a daunei, asiguratorii nu se pot "mandri" cu pagube majore in anul 2006, cea mai mare despagubire achitata fiind de 230.000 lei (ALLIANZ-TIRIAC), ea constand in plata reparatiilor unui automobil de lux, tip sport.


Viata si pensiile in Timisoara...


Doua segmente care pana in acest moment nu s-au aflat printre prioritatile timisorenilor sunt asigurarile de viata si pensiile private. Totusi, putem remarca o crestere sensibila a interesului populatiei pentru aceste domenii, interes care se va reflecta cu certitudine si printr-o majorare a subscrierilor companiilor de profil.

Astfel, lansarea pensiilor private si targeturile tot mai ridicate in vanzarea de asigurari de viata au facut ca 2007 sa fie un an extrem de activ si pentru companiile timisorene care opereaza in domeniu.

"Cu toate ca stacheta a fost ridicata destul de sus, putem aprecia ca deja am depasit obiectivele propuse pentru asigurarile de viata, iar in ceea ce priveste pensiile private lucrurile sunt pe drumul cel bun", a declarat Liviu SARACU, Director Agentia ING Asigurari de Viata.

"Consider ca este foarte important ca vanzarea de pensii private sa nu interfereze cu munca noastra legata de asigurarile de viata si cele medicale", a subliniat Anca PARNICA-MORARIU.

"Cele doua tipuri de produse se pot completa foarte bine si, impreuna, pot satisface nevoia de protectie a clientilor nostri", a declarat Radu MODOL, Supervizor Zona in cadrul BCR Asigurari de Viata.

Mai mult, evolutiile celor doua piete (n.red.: asigurarile de viata si pensiile private) par sa se influenteze reciproc. "Recrutarile facute in aceasta perioada pot aduce un personal dinamic si dedicat pentru activitatile noastre ulterioare acestei perioade", a declarat Constantin TANASIE, Director Agentia INTERAMERICAN.

"Surprinzator sau nu, subscrierile pe segmentul de asigurari de viata nu au scazut odata cu aparitia pensiilor private, asa cum ne asteptam; din contra, acestea au crescut", a precizat Liviu SARACU.

Desi ponderea asigurarilor de viata in portofoliul companiilor de profil din judetul Timis este relativ scazuta, putem aprecia ca aceasta clasa are un potential semnificativ de dezvoltare, urmand trendul tarilor occidentale. De asemenea, pensiile si asigurarile de viata par a nu a fi in competitie, ci se completeaza reciproc, acoperind nevoia de protectie a localnicilor.


Maturitate timiseana


Intermedierea in asigurari si, mai ales, relatia asiguratori-brokeri au fost intotdeauna printre subiectele fierbinti, in principal, datorita numeroaselor neintelegeri intre cele doua parti referitoare la marimea comisioanelor, la deschiderea asiguratorilor fata de brokeri etc. Care este insa situatia in Judetul Timis?

"Companiile de asigurari s-au maturizat si, ca rezultat, avem semnate parteneriate cu mai multi jucatori importanti de pe piata locala de profil", a declarat Virgil PESCARU.

"Relatia asigurator-broker este reciproc avantajoasa, si am reusit in acest sens sa stabilim un parteneriat viabil si de durata cu toate societatile de profil din judet. Respectarea angajamentelor asumate, seriozitatea si profesionalismul sunt atributele de baza care vor face din aceasta relatie una de succes", a precizat Adrian TOMA, Director TOMASIG Broker de Asigurare.

Aurelia ZANFIR, Director General Z&A Broker de Asigurare, a declarat: "Colaborarea noastra cu asiguratorii a devenit, de-a lungul timpului, din ce in ce mai buna, intrucat ambele parti au inteles importanta unei armonii in relatia asigurator-broker".

Daca ne referim la "cealalta parte a baricadei", se poate observa ca, in Judetul Timis, exista cateva companii care se pot lauda ca au subscris prin intermediul brokerilor un volum de prime mult peste media nationala.

"Cresterea ponderii primelor subscrise cu ajutorul societatilor de intermediere a fost un obiectiv constant pentru noi. Astfel, in acest an, 65% din volumul total de prime este subscris de catre brokeri, iar pe viitor acest procentaj va creste", a precizat Adriana IUORAS, Director Agentie GENERALI. "Contributia societatilor de intermediere in asigurari se ridica la circa 30% din portofoliul nostru, dar ne dorim sa ajungem la 40% in viitorul apropiat", a adaugat Felicia BOROBAR.

"Chiar daca, in anul 2006, activitatea de subscriere prin intermediul brokerilor poate fi considerata redusa (aproximativ 3% din totalul subscrierilor), in continuare suntem preocupati sa dezvoltam aceasta modalitate de promovare a produselor noastre. In acest moment, procentul a crescut pana la 4%", a declarat Radu TINU.

Ce presupune insa sa fii broker, in adevaratul sens al cuvantului?
"In opinia mea, nu este suficient sa intermediezi vanzarea unei asigurari; pentru a fi broker in adevaratul sens al cuvantului trebuie sa faci si consultanta", a precizat reprezentantul ASIGEST.

Astfel, din acest punct de vedere, piata de intermediere tinde spre maturitate, intrucat din ce in ce mai multi brokeri ofera o paleta larga de servicii care include servicii de consultanta in problematica daunelor.

"In ceea ce priveste clientii, de la an la an lumea percepe tot mai bine necesitatea de a fi asigurat. Probabil ca principala tendinta este incheierea in numar cat mai mare a asigurarilor de locuinte, in primul rand pentru a fi acoperiti fata de riscul de explozie si incendiu, pentru ca inundatiile, alunecarile de teren si cutremurele nu au afectat pana acum in proportie semnificativa Judetul Timis", a adaugat Virgil PESCARU.


Obiective pentru 2007-2008


"Obiectivul nostru fundamental pentru anul 2007 este profitabilitatea maxima. Nu vom neglija totusi subscrierile, in agenda strategica avand prevazuta majorarea vanzarilor pe clasa asigurarilor de incendiu si calamitati naturale, precum si cuprinderea in asigurare a unui numar sporit de suprafete cultivate", a declarat Directorul ASIROM Timis.

"Principalele noastre tinte pe termen scurt - mediu sunt castigarea unei cote de piata de minimum 10% pe Pilonul II la nivelul judetului Timis, precum si dezvoltarea agentiei prin atragerea unui numar mare de colaboratori, care sa permita obtinerea de performante conform standardului companiei noastre", a subliniat liderul INTERAMERICAN Timis.

"Pentru urmatoarea perioada ne propunem sa aducem in portofoliu o serie noua de clienti de tip corporate, avand in vedere numarul in crestere de investitori in Judetul Timis", a declarat Carmen ANDREI, Area Manager, AON Broker Asigurare-Reasigurare.


Al fine...


Daca privim in ansamblu, piata timiseana a asigurarilor este fara indoiala intr-o evolutie continua, cresterea medie la nivelul pietei in anul 2006, fata de anul 2005, situandu-se la 35-40 de procente.

In spatele acestei dinamici ascendente se afla, atat efortul asiguratorilor timiseni, cat si investitiile considerabile ale companiilor din Vest. Apropierea de tarile mai dezvoltate a avut o influenta benefica asupra mentalitatii locuitorilor, acestia fiind sensibil mai deschisi catre asigurari si beneficiind de o educatie financiara mult peste media tarii.

Prin urmare, situatia favorabila existenta la nivelul Timisului, alaturi de entuziasmul asiguratorilor locali ar trebui sa conduca la o dezvoltare sustinuta a pietei de profil, posibilele dificultati intalnite fiind prea mici pentru a stavili cresterea.

Vlad PANCIU
Click aici pentru a vedea rezultatele companiilor de asigurari din Timisoara!
ALLIANZ-TIRIAC

Felicia BOROBAR
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC
Str. Aurel Popovici nr. 3 Timisoara
Tel.: 0256.408.608
Fax: 0256.408.624

ARDAF

Alexandru TIVADAR
Director Sucursala

ARDAF
Str. Iosif Nemoianu nr. 17 Timisoara
Tel.: 0256.492.808
Fax: 0256.492.807

ASIBAN

Aniea POP
Director Sucursala

ASIBAN
Str. Aries nr. 2 Timisoara
Tel.: 0256.431.355
Fax: 0256.220.267

ASIROM

Radu TINU
Director Sucursala

ASIROM
Piata Consiliul Europei nr. 1 Timisoara
Tel.: 0256.498.372
Fax: 0256.494.645

ASTRA - UNIQA

Alexandru HAVRICS
Director Sucursala

ASTRA-UNIQA
Bd. Mihai Viteazu nr. 30B
Timisoara
Tel.: 0356.806.850
Fax: 0256.294.205

BCR Asigurari

Iustinian SABIN
Director Sucursala

BCR Asigurari
Bd. Mihai Viteazu nr. 30B
Timisoara
Tel.: 0256.226.740
Fax: 0256.242.000

BCR Asigurari de Viata

Radu MODOL
Supervizor Zona

BCR Asigurari de Viata
Calea Aradului nr. 11A Timisoara
Tel.: 0256.226.644
Fax: 0256.226.644

BT Asigurari

Dan BADULESCU
Director Agentie

BT Asigurari
Bd. Take Ionescu nr. 73 Timisoara
Tel.: 0256.431.475
Fax: 0256.431.476

GENERALI

Adriana IUORAS
Director Agentie

GENERALI
Str. Louis Pasteur nr. 7 Timisoara
Tel.: 0256.212.319
Fax: 0256.499.135

ING Asigurari de Viata

Liviu SARACU
Director Agentie
ING Asigurari de Viata
Bd. Take Ionescu nr. 29A Timisoara
Tel.: 0256.493.304
Fax: 0256.493.305

INTERAMERICAN

Constantin TANASIE
Director Agentie
INTERAMERICAN
Bd. Eroilor de la Tisa nr. 20A, et. 2 Timisoara
Tel.: 0256.295.280
Fax: 0256.406.028

OMNIASIG

Adrian LEUCIAN
Director Sucursala

OMNIASIG
Bd. Take Ionescu nr. 53 Timisoara
Tel.: 0256.499.725
Fax: 0256.498.675

OMNIASIG Life

Nicolae FLORE

Director Zona Vest


Anca PARNICA-MORARIU

Director Agentie

OMNIASIG Life
Str. Ofcea nr. 9 Timisoara
Tel.: 0256.475.574
Fax: 0256.308.227

UNITA

Cornelia TECAU
Director Sucursala

UNITA

Str. Ofcea nr. 9 Timisoara
Tel.: 0256.244.730
Fax: 0256.203.570

AON

Carmen ANDREI
Area Manager

AON

Bd. Revolutiei 1989 nr. 23, ap. 4 Timisoara
Tel.: 0256.496.811
Fax: 0256.496.811

ASIGEST

Virgil PESCARU
Reprezentant Zonal

ASIGEST
Piata Victoriei nr. 5, sc. B,
et. 1, ap. 3 Timisoara
Tel.: 0256.200.111
Fax: 0256.200.111

TOMASIG

Adrian TOMA
Director

TOMASIG
Bd. Take Ionescu nr. 47, parter Timisoara
Tel.: 0256.490.874
Fax: 0256.436.612

Z&A Asigurari

Aurelia ZANFIR
Director General

Z&A Asigurari
Str. Drubeta nr. 29B Timisoara
Tel.: 0256.430.582
Fax: 0256.437.031

susUnde Ma Asigur? - Buletin Informativ de Asigurari

General Director: Sergiu COSTACHE Executive Director: Adriana PANCIU

Program Coordinators: Vlad PANCIU, Georgiana OPREA

Senior Editor: Costi BORODA

Editors: Oleg DORONCEANU, Liviu HULUTA, Mirabela POSTOLACHE

IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

Edition Responsible: Costi BORODA
E-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2007 Media XPRIMM


Buletinul Informativ de Asigurari Unde Ma Asigur? este optimizat pentru a fi vizualizat cu o conexiune activa la Internet.
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici

Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Pentru a va abona selectati optiunile dorite. Pentru a va dezabona deselectati toate optiunile.