Inapoi la www.1asig.roUnde Ma Asigur?
by
Media XPRIMM
INSURANCE PROFILE
Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 12, 9 octombrie 2007
IASI

Programul
"Unde Ma Asigur
?"

Parteneri Oficiali

ASIBAN
ASIBAN

BCR Asigurari
BCR Asigurari

Partener

BT Asigurari
BT Asigurari


Parteneri Media

1asig.ro

XPRIMM Newsletters

Revista PRIMM Asigurari&Pensii
Revista PRIMM Asigurari&Pensii

Revista de Specialitate Insurance PROFILE
Insurance PROFILE

Judetul
IASI
Judetul SIBIU> Resedinta de judet: Iasi
> Suprafata: 5.476 km2
> Populatia: 824.083 locuitori
> Numar salariati: 147.620
> Rata somajului: 7,1%
> Castig salarial mediu brut: 1.230 lei (2007)

Piata locala a asigurarilor in 2005


> Numar de unitati locale: 39
> Prime brute subscrise: 68,93 milioane lei
> Numarul mediu de salariati permanenti in asigurari: 293 (308, in 2004)
> Cheltuieli cu remuneratiile personalului: 5 milioane lei
> Densitatea asigurarilor: 84,47 lei/locuitor
> Raportul salariatilor in asigurari la total locuitori: 1/2.784Iasi, capitala Moldovei si resedinta judetului omonim, a fost ales sa faca parte din primul val de vizite al celui de-al doilea ciclu al Programului "Unde Ma Asigur?", pentru stransa legatura care exista intre valentele sale culturale si educationale, recunoscute la nivel national, si o piata locala a asigurarilor intr-o vizibila evolutie.

Potrivit datelor publicate in Anuarul Statistic din 2006, judetul Iasi are o populatie de peste 824.000 de persoane, ceea ce-l plaseaza pe primul loc, dupa Bucuresti, din acest punct de vedere. De altfel, populatia aproape s-a dublat in ultimii 60 de ani, astfel incat densitatea acesteia este, in prezent, de 150,5 locuitori/km2.

Cand se vorbeste despre capitala Moldovei, se au in vedere, mai ales, sistemul educational si de cercetare de inalta calitate si numeroasele bogatii culturale. Dar orasul primei mari Uniri inseamna mai mult decat o veritabila capitala culturala a tarii.
Capacitatea industriala actuala a judetului, alaturi de situarea intr-o zona cu numeroase resurse naturale si materii prime, fac din acesta un important centru comercial si industrial, cu un mare potential pentru viitor.

In plus, zona metropolitana poate reprezenta un rezervor imens de forta de munca specializata. Evolutia pozitiva a economiei judetului Iasi din ultimii ani, marirea volumului exporturilor (cu 40 milioane euro mai mare decat volumul importurilor, in primele opt luni ale anului 2004), precum si tendinta de crestere a comertului si serviciilor, demonstreaza importanta judetului ca spatiu al rutelor comerciale.

Cele mai importante sectoare ale economiei locale sunt industria alimentara, textila, metalurgica, chimica, de constructii si transporturi.Municipiul Iasi, in continua evolutie


"Orasul Iasi s-a dezvoltat economic in ultimii cinci ani intr-o maniera curata; cresterea este, fara indoiala, una sanatoasa, toti indicatorii economici ameliorandu-se de la an la an, fapt care s-a resimtit, bineinteles, si in dezvoltarea pietei asigurarilor", a declarat Directorul BCR Asigurari Iasi, Florinel Aurelian PLENOVICI, cu ocazia vizitei echipelor Programului "Unde Ma Asigur?". Astfel, in ceea ce priveste primele brute subscrise de catre companiile vizitate putem observa o crestere cu circa 50% a volumului acestora.

Totusi, in pofida acestui progres evident, nu se poate vorbi despre o dezvoltare uniforma. In opinia Directorului Agentiei Judetene a BT Asigurari, Vasile FETCU, municipiul Iasi este, in acest moment, responsabil pentru peste 70% din totalul subscrierilor la nivelul judetului.

In acest context, asiguratorii au considerat necesar sa actioneze in sensul stimularii cererii in restul judetului, prin promovarea conceptului de asigurare si prin atragerea atentiei populatiei asupra nevoii de asigurare. Concret, masurile adoptate de catre asiguratorii ieseni au vizat deschiderea a numeroase puncte de lucru, precum si trimiterea in teritoriu a unui numar cat mai mare de agenti responsabili cu vanzarea produselor.
In ceea ce priveste perspectivele de crestere, ca si la nivel national, investitiile straine directe sunt privite ca un factor important de dezvoltare.

Totusi, in aceasta privinta exista si un aspect care pentru unii ar putea parea surprinzator: influenta pozitiva a investitiilor straine nu vine din Vest, ci de peste Prut. "Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, in Iasi s-au infiintat multe firme provenite din Republica Moldova. Potentialul asigurabil al acestor companii este mare intrucat activeaza in domenii cum ar fi transporturile, serviciile sau sectorul agricol", a detaliat Romeo CIOBANU, Director UNITA Iasi.Specificul pietei de asigurari


Este publicul iesean deschis catre asigurari sau nu? Se confrunta asiguratorii ieseni cu o daunalitate ridicata? Ce clase de asigurari au potential mare de dezvoltare in judet? Acestea sunt cateva dintre intrebarile care au primit un raspuns in cadrul intalnirilor dintre reprezentantii Programului "Unde Ma Asigur?" si liderii pietei locale de asigurari. Judetul este clar dominat de municipiul resedinta care duce greul dezvoltarii economice la nivel local.

Majoritatea intreprinderilor sunt grupate pe raza Iasiului, iar acest lucru se reflecta si in ceea ce priveste dezvoltarea pietei de asigurari. "Potentialul in afara orasului este extrem de scazut, nivelul economic aproape ca nu justifica asumarea costurilor unei retele de agentii la nivel judetean", a declarat Catalin Vasile VAIDEANU, Director ARDAF Iasi, iar Florinel Aurelian PLENOVICI a detaliat: "Ponderea primelor brute subscrise in municipiul Iasi reprezinta circa 80% din volumul total al BCR Asigurari, numai 20 de procente fiind subscrise in restul judetului".

Totusi, contributia zonei rurale la dezvoltarea pietei locale a asigurarilor se face, in ultima perioada, resimtita din ce in ce mai mult. "Asigurarile agricole reprezinta clasa cu cea mai mare crestere in 2006, avand in vedere ca am inregistrat un volum aproape dublu de prime brute subscrise pe aceasta clasa de asigurari", a mentionat Marius ILIESCU, Director ALLIANZ-TIRIAC Iasi. Si pentru GENERALI Iasi "clasa de asigurari agricole este una dintre prioritatile viitorului", asa cum a precizat Liliana Cristina DRAGU, Director Agentie, adaugand ca "primul pas ar fi sa avem un inspector specializat, de preferinta inginer agronom, angajat permanent".
" Podgoriile si beciurile de la Cotnari sunt asigurate de Sucursala Iasi a ASIROM, acestea reprezentand un client important pentru imaginea noastra in judet si in tara", a declarat Gheorghe DRAGAN, Director ASIROM Iasi.

Intr-o alta ordine de idei, binecunoscuta tendinta de incheiere a politelor auto intr-o proportie mult mai mare decat celelalte clase de asigurari, situatie prezenta pe intreg teritoriul tarii, poate fi cu usurinta regasita si la nivelul judetului Iasi. Totusi, si aici pot fi observate actiunile sustinute ale asiguratorilor, indreptate catre echilibrarea portofoliului. Acestea se manifesta prin cresterea subscrierii pe alte clase de asigurari, precum cele de bunuri si de raspundere civila.

Eforturile depuse de asiguratorii ieseni vor trebui sa se concretizeze si printr-o activitate profitabila, care poate fi realizata numai printr-o evaluare cat mai corecta a riscurilor aferente fiecarui client. Nu putea fi ignorat, in dialogurile purtate, un subiect care preocupa in cel mai inalt grad asiguratorii la nivel national, si anume cel al resurselor umane. Pentru Iasi, un important si de traditie centru universitar, exista sanse reale de a depasi problemele de personal cu care se confrunta asiguratorii in toata tara.

"Personalul este foarte important, iar noi incercam sa formam, sa retinem si sa pastram un echilibru intre angajati", a declarat Marius ILIESCU. Si la ASIBAN Iasi oamenii sunt pretuiti ca o valoroasa resursa de dezvoltare. Astfel, asa cum a precizat Gheorghe HANCU, Sef Serviciu Tehnic, "Sucursala ASIBAN se bazeaza pe o echipa alcatuita si inchegata de-a lungul a sase ani de activitate impreuna".Potential si risc...


Judetul Iasi se confrunta cu riscuri catastrofale de tipul inundatiilor si seismelor, chiar daca nici unul dintre acestea nu a avut, pana acum, un impact major asupra industriei asigurarilor. In lumina iminentei introduceri a asigurarilor obligatorii de locuinte, specialistii ieseni analizeaza impactul acestei masuri legislative asupra pietei locale de profil.

Asteptarile liderilor pietei locale de asigurari se inscriu, in cea mai mare parte, in registru pozitiv. Catalin Vasile VAIDEANU a subliniat: "Daca pana acum cresterile pe segmentul property se inregistrau doar consecutiv stirilor cu privire la riscurile catastrofale, odata cu introducerea asigurarilor obligatorii a locuintelor este posibil sa asistam la o crestere a acestei clase". De altfel, potentialul segmentului property, sub aspectul noilor prevederi legislative, a fost subliniat si de catre alti asiguratori care sunt de parere ca "asigurarea obligatorie a locuintei va promova si asigurarea facultativa a acestora si va duce la o mai buna informare a publicului cu privire la aceasta clasa de produse", dupa cum a argumentat Vasile FETCU, Directorul Agentiei Judetene BT Asigurari Iasi.

Exista insa si opinii mai rezervate: "Cred ca primele stipulate in lege nu sunt sustenabile, daca luam in considerare costurile de reasigurare pe care le vor suporta companiile", este de parere Mircea ARSENE, Vicepresedinte - Director Sucursala OMNIASIG Iasi, care a exprimat un punct de vedere impartasit de majoritatea specialistilor: "Acest tip de asigurare trebuie sa ramana facultativ, avand nevoie doar de o foarte buna promovare. Putem lua ca exemplu sucursala noastra care a reusit sa aiba una dintre cele mai mari ponderi, pe aceasta clasa, din tara". Insa, pana la concretizarea perspectivelor oferite de noua lege privind asigurarea locuintelor, asiguratorii din Iasi se confrunta cu o daunalitate ridicata pe segmentul auto, specifica tuturor oraselor mari.

"Clasa de asigurari auto a generat o daunalitate de circa 75% si reprezinta una dintre motivatiile din spatele deciziei de a infiinta un centru de daune in Iasi, asemenea celor care exista deja in orase ca Bucuresti sau Arad", a precizat Mircea ARSENE. De altfel, specialistii din toate sucursalele locale sunt in cautarea solutiilor care sa le permita scaderea daunalitatii auto in limite acceptabile. Printre acestea, un control mai bun asupra costului reparatiilor reprezinta una dintre preocuparile cel mai des mentionate.Dauna Anului


Editia ieseana a vizitelor Programului "Unde Ma Asigur?" a consemnat si un fapt spectaculos din seria, de-acum traditionala, intitulata "Dauna Anului". Un dosar dificil de instrumentat, pentru o dauna majora si, mai ales, foarte mediatizata: "Sucursala ASIROM Iasi a asigurat lucrarile de reconstructie a podului de la Maracineni", ne-a declarat Gheorghe DRAGAN, Director ASIROM Iasi.

Practic, obiectivul asigurat a fost afectat de un al doilea val de inundatii, despagubirile fiind suportate de catre ASIROM Iasi, in urma unei proceduri care a scos la iveala costurile reale implicate de reconstructia podului.

Asigurari de viata si pentru viata


"Pana in acest moment, doar 2-3 procente din intreaga populatie a judetului Iasi beneficiaza de o asigurare de viata. Desi reflecta o situatie nefavorabila, acest fapt reprezinta un potential foarte mare al pietei iesene...", a declarat Cristian GHIBU, Directorul Agentiei AVIVA Iasi.

In ceea ce priveste activitatea de vanzare a asigurarilor de viata si modalitatea de abordare a clientilor, Directorul OMNIASIG Life, Florina PATRICHI detaliaza: "Pentru ca este foarte greu sa vindem asigurari de viata catre companii ca beneficiu extrasalarial, ne-am axat pe vanzarea directa catre persoane fizice, strategia noastra bazandu-se pe o legatura emotionala, empatica cu clientul. Mai importanta decat targetul impus sau decat o hartie este, fara nici o indoiala, legatura cu omul".

Rezultatele financiare inregistrate in ultimii ani demonstreaza ca piata asigurarilor de viata din capitala Moldovei este intr-o evolutie evidenta. Aceasta este si parerea impartasita de catre reprezentantii companiilor de profil, desi acestia sunt constienti de faptul ca mai este un drum lung pana la o piata dezvoltata in adevaratul sens al cuvantului.

2007 este insa, in mod evident, anul pensiilor private. Romania a ajuns, in cele din urma, sa aplice o reforma radicala sistemului de pensii. Aceasta reforma va aduce un plus sistemului financiar-bancar romanesc, iar noua piata, cea a fondurilor de pensii private a starnit, deja, interesul pietei financiare si nu numai. Eforturile din perioada urmatoare vor fi orientate intr-o proportie semnificativa catre pensiile obligatorii administrate privat (Pilonul II). Directorul Agentiei AVIVA precizeaza: "Obiectivul nostru pentru urmatoarele patru luni este foarte clar: dorim rezultate exceptionale in vanzarea de pensii administrate privat. Astfel, intentionam sa inregistram un numar de 150.000 de clienti pe Pilonul II in zona Iasi, Suceava si Botosani. Mai mult, consider ca, in momentul aparitiei pensiilor, se va sterge orice clasament valabil in acest moment pe asigurarile de viata. Si, bineinteles, orice client castigat pe segmentul pensiilor va fi abordat ulterior si pe segmentul life", a completat Cristian GHIBU.

De aceeasi parere sunt si alti asiguratori specializati pe segmentul asigurarilor de viata: "Pensiile vor crea noi perspective si pentru piata asigurarilor de viata, iar relatia cu clientii va deveni mult mai complexa", a detaliat Geanina GABOR, Director Agentia BCR Asigurari de Viata.
Obiectivul major al AVIVA il regasim si la alti jucatori de pe piata ieseana: "Pensiile sunt pentru Agentia GENERALI prioritatea numarul unu in urmatoarele patru luni. Astfel, in acest moment, suntem in plin proces de recrutare pentru a acoperi cat mai bine piata judetului Iasi", a declarat Liliana Cristina DRAGU. "Toti agentii nostri se vor ocupa, pe langa incheierea politelor de asigurari de viata, si de strangerea semnaturilor pentru aderarea la fondurile de pensii obligatorii administrate privat, gestionate de catre OMNIASIG Pensii", a declarat Florina PATRICHI, Directorul Agentiei OMNIASIG Life.

"Competitia va atinge, conform previziunilor, cote foarte inalte in timpul celor patru luni de aderare la unul dintre fondurile autorizate pentru Pilonul II. Am trait, pana acum, o competitie acerba pe piata asigurarilor de viata. Dar ceea ce se va intampla in continuare pe piata pensiilor private va depasi cu siguranta orice asteptari, intrucat marii operatori sunt deja in Romania si vor porni activitatea toti, in acelasi timp", a precizat Cezar-Dorin PENESCU, Director Agentie ING Asigurari de Viata Iasi.Comunicarea brokeri asiguratori


Dupa cum s-a mai constatat, relatia dintre brokerii de asigurare si asiguratori, in teritoriu, nu este intotdeauna la cote inalte.
"Dezvoltarea relatiilor cu brokerii este un deziderat, tinand cont de cerintele pietei pentru servicii de calitate. Colaborarea cu societatile de intermediere reprezinta un pas inainte in vanzarile de produse de asigurare", a declarat Doru LIVINSCHI, Director ASTRA-UNIQA Iasi. "Din pacate, in Iasi, spre deosebire de alte judete, nu am gasit un broker ideal. Dar sunt sigur ca piata va atinge si acest deziderat", a explicat Marius ILIESCU, Director ALLIANZ-TIRIAC Iasi.

Nici de partea cealalta situatia nu se prezinta diferit, dar exista loc de optimism. "Imbunatatirea comunicarii dintre brokeri si asiguratori va avea un rol pozitiv in evolutia pietei locale de asigurari", a declarat Mircea RADEANU, Inspector Asigurari GOLD & PLATIN Broker.
In ceea ce priveste dezvoltarea pietei de intermediere la nivelul judetului, brokerii au anumite rezerve. "Din cauza structurii specifice a mediului de afaceri iesean, penetrarea asigurarilor pe segmentul corporate este una redusa", a declarat Bogdan URDARU, Director General AXARO'S Societate de Intermediere si Consultanta in Asigurari.ZIUA ASIGURARILOR, prilej de intalnire


Cea de a patra zi a vizitei echipei Media XPRIMM la Iasi a fost marcata de ZIUA ASIGURARILOR, eveniment organizat sub egida Revistei PRIMM-Asigurari & Pensii. Cu acest prilej, reprezentantii companiilor de profil au dezbatut problemele presante ale pietei de asigurari locale, intr-un dialog fructuos cu reprezentantii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, domnul Dan CONSTANTINESCU, Membru in Consiliului CSA, si echipa locala a autoritatii de supraveghere.

"Exista cateva directii importante de dezvoltare pe care dumneavoastra, reprezentantii companiilor de asigurari din Iasi, le puteti urma cu incredere. Acestea sunt, de exemplu, asigurarile de sanatate sau raspundere civila, de malpraxis, care au devenit obligatorii", a trasat posibilele directii de dezvoltare viitoare a pietei de asigurari iesene Dan CONSTANTINESCU.

Asigurarile de sanatate beneficiaza, in acest moment, de o deductibilitate in valoare de 200 euro/an, acestea reprezentand un instrument extrem de util in lupta asiguratorilor pentru echilibrarea si diversificarea portofoliului pentru a atinge, astfel, profitabilitatea.

"Se pot observa cu usurinta cresterile importante obtinute de judetul Iasi in ultimii ani in ceea ce priveste activitatea de asigurare; totusi, nu putem neglija realitatea - aceea ca, in prezent, gradul de penetrare al asigurarilor ramane, in continuare, foarte redus", a detaliat oficialul citat.
Intalnirea prilejuita de ZIUA ASIGURARILOR a constituit "piatra de temelie" pentru o mai buna comunicare la nivelul pietei. "Cu aceasta ocazie am observat si noi cat de important este sa ne cunoastem si sa dezbatem problemele cu adevarat importante pentru activitatea noastra profesionala", a declarat Marius ILIESCU, Director ALLIANZ-TIRIAC Iasi.

Judecand la rece...


Piata ieseana de profil are de castigat de pe urma unei populatii numeroase, a receptivitatii cetatenilor fata de asigurari si apropierii fata de Republica Moldova, dar sufera din cauza mediului de afaceri mai putin deschis asigurarilor, a veniturilor scazute obtinute de ieseni, a zonelor subdezvoltate economic, cat si a lipsei unor investitori puternici.

In acelasi timp, desi cultura asigurarilor are un fundament solid in aceasta zona, mai este un drum lung de parcurs, pentru ca, la fel ca in multe alte regiuni din Romania, in "dulcele targ al Iasilor" exista potential, cheia dezvoltarii ulterioare aflandu-se in mana asiguratorilor. Progresele sunt posibile si le vom vedea, cu certitudine, la urmatoarea vizita.
Liviu HULUTA
Click aici pentru a vedea rezultatele companiilor de asigurari din Iasi!
ALLIANZ-TIRIAC

Marius ILIESCU
Director Sucursala

ALLIANZ-TIRIAC
Str. Sfantul Lazar nr. 4, bl. Penes Curcanul, mezanin
Tel.: 0232 - 21.38.34
Fax: 0232 - 21.16.95

ARDAF

Catalin Vasile VAIDEANU
Director Sucursala

ARDAF
Bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 10, bl. B2, mezanin
Tel.: 0232 - 21.23.29
Fax: 0232 - 21.21.18

ASIBAN

Gheorghe HANCU
Director Agentie

ASIBAN
Str. Gheorghe Ghibanescu nr. 1
Tel.: 0232 - 43.20.01
Fax: 0232 - 43.20.01

ASIROM

Gheorghe DRAGAN
Director Sucursala

ASIROM
Bd. Stefan cel Mare si Sfant, bl. B2-C3
Tel.: 0232 - 26.80.18
Fax: 0232 - 21.54.31

ASTRA - UNIQA

Doru LIVINSCHI
Director Sucursala

ASTRA-UNIQA
Str. Garii nr. 4
Tel.: 0232 - 21.67.07
Fax: 0232 - 21.67.07

AVIVA

Cristian GHIBU
Director Agentie

AVIVA
Sos. Nicolina nr. 10, et. 4
Tel.: 0232 - 22.28.00
Fax: 0232 - 22.43.36

BCR Asigurari

Florinel Aurelian PLENOVICI
Director Sucursala

BCR Asigurari
Bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 8A
Tel.: 0232 - 23.41.97
Fax: 0232 - 27.11.46

BCR Asigurari de Viata

Geanina GABOR
Director Agentie

BCR Asigurari de Viata
Str. Palat nr. 11
Tel.: 0232 - 23.18.11
Fax: 0232 - 23.18.11

BT Asigurari

Vasile FETCU
Director Agentie Judeteana

BT Asigurari
Str. Sfantul Lazar nr. 27
Tel.: 0232 - 22.12.54
Fax: 0232 - 22.12.56

GENERALI

Liliana Cristina DRAGU
Director Agentie

GENERALI
Str. Splai Bahlui Stang nr. 53B
Tel.: 0232 - 23.38.90
Fax: 0232 - 25.15.82

ING Asigurari de Viata

Cezar-Dorin PENESCU
Director Agentie
ING Asigurari de Viata
Str. Sfantul Lazar nr. 4, bl. Penes Curcanul, mezanin
Tel.:0232 - 26.10.66
Fax:0232 - 21.05.70

INTERAMERICAN

Ana PUIU
Director Agentie
INTERAMERICAN
Str. Anastasie Panu nr. 21, bl. 7 Noiembrie
Tel.: 0232 - 21.34.68
Fax: 0232 - 21.52.17

OMNIASIG

Mircea ARSENE
Vicepresedinte - Director Sucursala

OMNIASIG
Str. Sfantul Lazar nr. 2, bl. Mihail Kogalniceanu
Tel.: 0232 - 21.83.68
Fax: 0232 - 26.77.13

OMNIASIG Life

Florina PATRICHI
Director Agentie

OMNIASIG Life
Bd. Nicolae Iorga nr. 10 A, et.1
Tel.: 0232 - 43.62.05
Fax: 0232 - 43.62.05

UNITA

Romeo CIOBANU
Director Sucursala

UNITA

Str. Fatu Anastasie nr. 12A
Tel.: 0232 - 21.27.01
Fax: 0232 - 21.27.01

AXARO`S Societate de Intermediere si Consultanta in Asigurari

Bogdan URDARU
Director General

AXARO`S Societate de Intermediere si Consultanta in Asigurari

Bd. Tudor Vladimirescu nr. 81, sc. A, parter
Tel.: 0232 - 23.38.44
Fax: 0232 - 23.63.72

GOLD & PLATIN Broker

Mircea RADEANU
Inspector Asigurari

GOLD & PLATIN Broker
Str. Smardan nr. 1
Tel.: 0232 - 21.42.02
Fax: 0232 - 21.42.33

susUnde Ma Asigur? - Buletin Informativ de Asigurari

General Director: Sergiu COSTACHE Executive Director: Adriana PANCIU

Program Coordinators: Vlad PANCIU, Georgiana OPREA

Senior Editor: Costi BORODA

Editors: Oleg DORONCEANU, Liviu HULUTA, Mirabela POSTOLACHE

IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

Edition Responsible: Costi BORODA
E-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2007 Media XPRIMM


Buletinul Informativ de Asigurari Unde Ma Asigur? este optimizat pentru a fi vizualizat cu o conexiune activa la Internet.
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici

Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Pentru a va abona selectati optiunile dorite. Pentru a va dezabona deselectati toate optiunile.