Unde Ma Asigur?
by Media XPRIMM
ICAR Forum
INSURANCE PROFILE
Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 10, 7 august 2007
CLUJ

Programul
"Unde Ma Asigur
?"

Parteneri Oficiali

ASIBAN
ASIBAN

BCR Asigurari
BCR Asigurari

Partener

BT Asigurari
BT Asigurari


Parteneri Media

1asig.ro

XPRIMM Newsletters

Revista de Asigurari&Pensii PRIMM
Revista PRIMM Asigurari&Pensii

Revista de Specialitate Insurance PROFILE
Insurance PROFILE

Judetul
CLUJ> Suprafata: 6.674 km2
> Populatie: 684.383 locuitori
> Numar salariati: 175.000 persoane
> Rata somajului: 3,5%
> Castig salarial mediu brut: 1.364 RON/persoana (2007)

Piata asigurarilor in 2005

> Numar de unitati locale: 45
> Prime brute subscrise: 154,56 milioane RON
> Numarul mediu de persoane ocupate in asigurari: 626 (798 in 2004)
> Cheltuieli cu remuneratiile personalului: 14,16 milioane RON
> Densitatea asigurarilor: 62,33 RON/locuitor
> Raportul salariatilor in asigurari la total locuitori: 1/1.093

Un nou inceput

Cel de-al doilea ciclu al Programului "Unde Ma Asigur?", avand ca tinta reevaluarea pietei de profil de pe intregul teritoriu national a inceput cu vizitarea judetului Cluj.

Alegerea este justificata nu numai datorita rezultatelor obtinute aici, in 2006, ci si datorita reprezentativitatii lui pentru zona Transilvaniei si nu numai.

Panorama orasului Cluj-Napoca
Panorama orasului Cluj-NapocaCu aceasta ocazie, a avut loc si o alta premiera - echipele Programului "Unde Ma Asigur?" au vizitat, pe langa sucursalele/agentiile asiguratorilor generali din Top 10 si pe cele ale principalilor asiguratori de viata din judet. In mod traditional, vizitele au inclus si companii din topul clujean al brokerilor de asigurari.

Alaturi de traditionalele intalniri de lucru si evaluare, Revista PRIMM - Asigurari & Pensii a organizat, pe 28 iunie, in resedinta de judet, Cluj-Napoca, PRIMUL FORUM REGIONAL de PENSII PRIVATE din Romania. Principalele teme analizate si dezbatute cu ocazia acestui eveniment de mare anvergura au fost impactul si oportunitatile oferite angajatorilor si angajatilor de catre Reforma Sistemului de Pensii.

De asemenea, in dupa-amiaza aceleiasi zile, au avut loc, in aceeasi locatie - Hotel OPERA Plaza 5*, lucrarile unui alt eveniment mult asteptat - "ZIUA ASIGURARILOR".

La cele doua evenimente au luat parte reprezentanti ai Comisiilor de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), liderii sucursalelor locale ale companiilor de profil si ai brokerilor de asigurare din Cluj si din judetele invecinate, personalitati politice, principalii operatori din domeniul pensiilor private, presa locala si nationala si, nu in ultimul rand, marii angajatori din Zona de Dezvoltare Nord-Vest.


Cluj - economie de cinci stele

Biserica Sfantul Mihail
Biserica Sf. Mihail din Cluj-Napoca


Multe dintre afacerile cu anvergura nationala se desfasoara in Cluj-Napoca, oras privilegiat ca asezare geografica si situat pe locul intai, dupa Bucuresti, ca potential economic, social si uman.
Principalele atuuri pe care le detine, in acest moment, Clujul sunt: forta de munca specializata, infrastructura de transport dezvoltata (inclusiv aeroportul, a carui pista si oferta de servicii sunt in extindere), vocatia multiculturala, potentialul turistic, mediul de afaceri dinamic si rata scazuta a somajului, care se situeaza sub 4%.

In urbea de pe Somes isi au centrul de activitate numeroase institutii care asigura dezvoltarea economica a orasului si a intregii regiuni, precum Camera de Comert, Industrie si Agricultura, centrul de Afaceri Transilvania, care ofera firmelor posibilitatea de a investi in Cluj-Napoca si de a gasi noi parteneri, alte centre de afaceri straine, precum Asociatia Intreprinderilor Italiene si, in perspectiva, un Centru de afaceri olandez.

In semn de recunoastere, Ambasada Americana din Bucuresti a acordat Clujului titlul de "Oras de 5 stele", pentru simplificarea procedurilor birocratice din administratia locala.

Structura economica diversificata se bazeaza pe investitori privati, industria prelucratoare fiind predominanta. Ramurile cele mai dezvoltate sunt: industria alimentara (18,4%), extractiva, industria metalurgica (16,8%), constructoare de masini, de medicamente si cosmetice. Cresteri semnificative s-au inregistrat la prelucrarea lemnului (34,5%), aparatura electrica (9,2%), producerea substantelor chimice si a fibrelor sintetice (7,2%), Clujul fiind lider national in productia de tricotaje, confectii si incaltaminte, fiind al doilea exportator ca volum din tara, mobilier, produse lactate, bere.

La finele anului 2005, Consiliul Local a inaugurat Parcul Industrial TETAROM I, avand o suprafata de 27 de hectare. Un alt investitor cu planuri de anvergura pentru oras este si compania americana EMERSON, care va ocupa cel de-al doilea parc industrial al orasului, un al treilea fiind deja in pregatire.
Pentru a gasi noi terenuri disponibile infiintarii de noi afaceri, autoritatile intentioneaza sa puna bazele unei asocieri cu comunele periferice Clujului, pentru crearea unei zone metropolitane cu localitatile Chinteni, Baciu, Apahida, Feleacu si Floresti, fapt care ar impusiona, in mod evident, si dezvoltarea acestora din urma.

Din punctul de vedere al industriei financiar-bancare, nu mai putin de 25 de banci au sucursale in Cluj-Napoca, dintre care 10 si-au dezvoltat si o retea de agentii. Cea mai mare banca locala, Banca Transilvania, a pornit de aici, fiind a noua, in ierarhia bancilor din Romania. Conducerea bancii preconizeaza ca, in 2006, sa detina peste 300 de sucursale in intreaga tara.

De asemenea, in Cluj sunt reprezentate si marea majoritate a societatilor de asigurare-reasigurare din tara, precum si numeroase fonduri de investitii si firme de brokeraj.Bd Regele Ferdinand
Bd Regele Ferdinand din Cluj-NapocaO mentalitate occidentala si mai multe asigurari de viata


Clujul ocupa, la finele anului precedent, prima pozitie in clasamentul judetelor din tara noastra din punct de vedere al primelor brute subscrise la nivel national, exceptand Bucuresti si Ilfov. Valoarea subscrierilor realizate aici, in 2006, reprezinta circa 4% din piata asigurarilor.

Centrul Istoric
Centrul Istoric al orasului Cluj-NapocaAvand in vedere ca subiectul fierbinte al acestei veri este acela al pensiilor private, discutiile au atins, firesc, si acest domeniu. "Clientii sunt extrem de interesati de aparitia pensiilor private, foarte multi tatonand terenul in vederea achizitionarii unui astfel de produs. De aceea, consideram ca promovarea avantajelor unor astfel de servicii financiare este benefica intregii piete", a precizat Bernhard NEUMAIER, Director General, KUNDEN Broker.

Activitatea asiguratorilor de viata din Cluj-Napoca este influentata direct si de profilul psihologic al locuitorilor din aceasta zona. "Este bine cunoscut faptul ca ardelenii iau destul de greu decizii legate de bani, astfel incat vanzarea politelor se realizeaza mai mult pe baza de incredere", considera Septimiu MURESAN, Branch Manager, AVIVA.

Cu toate acestea, reprezentantii companiilor de profil intervievati de catre specialistii Programului "Unde Ma Asigur?" au confirmat faptul ca "ardelenii un apetit ridicat pentru investitii si riscuri, dar si o mentalitate mai deschisa referitoare la asigurari, datorata, in principal, unei mai mari apropieri de cultura occidentala, manifestata prin informarea temeinica in domeniu", asa cum ne declara Alexandru SUCIU, Area Supervisor, BCR Asigurari de Viata.

Tot specificul psihologic al ardelenilor duce, insa, si la un grad mare de fidelitate al clientilor fata de asiguratorul de viata. Acesta este motivul pentru care rata de retentie in Cluj este de peste 90%.
Orientati spre construirea relatiilor pe termen lung, asiguratorii de viata de aici utilizeaza o forta de vanzare formata atat din persoane tinere, cat si cu experienta (acestea din urma actionand, in special, pe segmentul corporate), pentru a satisface exigentele unei clientele cat mai diverse.

Se poate deja aprecia ca evolutia pietei de profil din orasul considerat a fi "locomotiva" economica a Ardealului este influentata in mod direct si evident de catre un adevarat "boom" economic local. "Clujul este cu adevarat o locomotiva economica a Ardealului, in conditiile in care majoritatea sectoarelor din industrie si servicii au inregistrat o rata de dezvoltare imbucuratoare", ne-a declarat Constantin ADAM, General Manager, ASICONS Broker de Asigurare.

Astfel, industria si serviciile au cunoscut un avant semnificativ in ultimii doi ani, fiind extrem de vizibila evolutia sectorului constructiilor, atat in ceea ce priveste locuintele individuale si colective, cat si in ceea ce priveste dezvoltarea centrelor de afaceri. In acelasi timp, au fost lansate si o serie de proiecte imobiliare de mare anvergura, precum cel al Centrului POLUS.

Se estimeaza ca un impact deosebit asupra economiei locale il va avea si crearea parcului industrial al gigantului finlandez NOKIA, care va contribui la crearea unui numar de peste 15.000 de locuri de munca, dupa cum titra, pe chiar prima pagina, un mare cotidan local.

Dezvoltarea sectorului constructiilor este, conform asiguratorilor vizitati, si una dintre cauzele principale ale cresterii accelerate a politelor tip CAR, precum si a celor de tip property, incheiate de catre persoanele juridice. "Clujul traieste un boom imobiliar, iar santierele pentru constructii rezidentiale sau de birouri sunt din ce in ce mai multe. Iata de ce asigurarile de raspundere a constructorilor, CAR, au inregistrat cea mai mare crestere fata de orice alta clasa de asigurari", a explicat Dan CICEU, Branch Manager, ASIGEST Broker.

In acelasi timp, o majorare substantiala a subscrierilor se realizeaza si pe cele de tip CASCO, in primul rand ca urmare a numarului mare de autovehicule achizitionate prin diferite forme de finantare. "Cluj-Napoca este un oras din ce in ce mai afectat de trafic, de numarul mare de masini. Numarul asiguratilor a crescut si el, dar, in acelasi timp, a crescut si rata daunei pe acest segment", a detaliat Maria HADAREAN, Director ASIBAN Cluj.

Piata clujeana da semne de maturitate, intrucat incep sa aiba o pondere din ce in ce mai mare clasele de asigurari alternative celor de tip auto. "Piata e in schimbare - o schimbare in bine, mai ales ca incep sa castige teren asigurarile de raspunderi civile", a precizat Adrian CRISAN, Director Agentie GENERALI Cluj-Napoca.

"Asigurarile sunt un domeniu in plin avant in economia clujeana, acestea mergand la brat cu alte ramuri economice, cum ar fi constructiile. Astfel, putem spune ca asigurarile de risc pentru constructii capata o cota incurajatoare in portofoliul sucursalei noastre", ne-a dezvaluit si Bogdan Decebal MANOLE, Director ASIROM Cluj.
Cand ne referim la maturitatea pietei nu ne referim numai la echilibrul portofoliului, ci si la atitudinea clientilor fata de conceptul de asigurare.

"Atitudinea clientilor s-a schimbat mult in ultima perioada, acestia au devenit mult mai informati, iar asteptarile lor sunt in crestere, lucru ne motiveaza spre performanta", a explicat Gabriela IVANESCU, Director Agentie Judeteana, BT Asigurari.

"Odata cu schimbarea atitudinii fata de asigurari trebuie adaptate si atitudinea precum si nivelul de performanta al agentilor de asigurari, motiv pentru care am alocat mai mult timp si resurse pregatirii personalului, in asa fel incat sa asiguram o mai buna calitate a subscrierii", a detaliat Adriana GHEMES, Director Sucursala Zonala Cluj, BCR Asigurari.

Totodata, piata de profil din judet mai este caracterizata si prin existenta unui numar mare de brokeri de asigurare cu sediul in Cluj sau de sucursale ale unor brokeri importanti din Bucuresti. O trasatura specifica a acestui segment este si aceea ca cei care se ocupa de domeniul asigurarilor generale, precum ASIGEST, ASICONS sau CMC Broker, sunt orientati mai ales catre segmentul corporate, iar cei care se ocupa de asigurari de viata, precum KUNDEN Broker, MBI, OVB Allfinanz sau SAFE Invest, catre segmentul retail.

Din punctul de vedere al colaborarii cu intermediarii in asigurari, Clujul poate fi definit si ca un judet al extremelor. Astfel, companiile vizitate aveau intre (doar!) 2% si (peste!) 90% din politele subscrise incheiate prin intermediari.

Daca in ceea ce priveste asiguratorii care au o pondere mare la acest capitol nu sunt necesare prea multe explicatii, in ceea ce ii priveste pe cei cu o pondere mica justificarea furnizata de catre acestia este ca "vina" o poarta "o orientare excesiva a atentiei intermediarilor spre marimea comisionului", conform explicatiilor unuia dintre liderii locali intalniti. In acelasi timp, intermediarii contra-argumenteaza, reprosandu-le partenerilor faptul ca unele dintre companiile de profil isi incalca, uneori, mult prea usor, promisiunile contractuale in ceea ce priveste plata rapida a daunelor.

Ceea ce a fost subliniat insa, atat de catre asiguratorii vizitati, cat si de catre brokerii intalniti, a fost faptul ca activitatea consultantilor financiari va deveni din ce in ce mai importanta pe fondul implementarii noului sistem multipilon al pensiilor private.

Desi introducerea acestuia este considerata drept "afacerea deceniului" in Romania, brokerii vizitati erau nemultumiti de faptul ca era necesara autorizarea de societati separate pentru a desfasura activitati de intermediere pe Pilonul II si pe Pilonul III, ceea ce genera, declarau acestia, costuri nejustificat de ridicate.


Dauna Anului


Dezvoltarea economica accelerata a dus si la o supraincarcare a infrastructurii rutiere si o crestere a numarului de constructii noi care trebuie asigurate. Rata de incidente rutiere, de incendii si alte astfel de riscuri asigurate a crescut odata cu economia.

"In 2006, OMNIASIG, se poate lauda cu rezolvarea unei daune importante care a fost acoperita de asigurarea Carte Verde. Dauna s-a ridicat la 1.5 milioane EUR si a fost produsa intr-un incident rutier produs in Marea Britanie", ne-a dezvaluit Sorin JEFLEA, Director OMNIASIG Cluj.

"Daunalitatea, cel putin pe RCA, este mare si a atins 89% in 2006 pe clasa de Raspundere Civila Auto. Daunele sunt diverse, dar ca valoare pot sa mentionez o dauna totala la un cap tractor ce s-a soldat, din nefericire, si cu decesul soferului. Astfel de incidente se intampla si de aceea noi, asiguratorii, trebuie sa facem tot posibilul pentru a ameliora situatia", ne-a detaliat Viorel GHIRAN, Director ASTRA-UNIQA Cluj.

Riscurile catastrofale sunt un subiect vital pentru rubrica "Dauna Anului". Chiar daca judetul Cluj nu este expus riscurilor seismice, acesta sufera ocazional din cauza inundatiilor.

"Daunele pe care sucursala noastra le-a platit in urma apelor revarsate se ridica la un volum aproximativ de 100.000 EUR", ne explicat Remus LAPUSAN, Director UNITA Cluj.


Viata de clujean


Odata cu inceperea celui de-al doilea ciclu national de vizite al Programului "Unde Ma Asigur?" s-a decis introducerea vizitarii celor mai importante companii specializate pe asigurari de viata. Astfel poate fi facuta si o evaluare a celuilalt mare segment al pietei de asigurari, asigurarile de viata.

Statuia Mihai Viteazul din Cluj-Napoca
Statuia Mihai Viteazul din Cluj-Napoca


Daca incercam insa sa punem alaturi cuvinte ca "investitii financiare" si "Cluj-Napoca" ne pot veni in minte amintiri nu tocmai placute. De aceea am incercat sa aflam care este acum atitudinea locuitorilor fata de asigurarile de viata.

"In Cluj mai exista, cu certitudine, destul apetit pentru produse investitionale", a declarat Cristina MANTOIU, Director Agentie, BCR Asigurari de Viata.

"Piata asigurarilor din Cluj este una extrem de competitiva, iar companiile sunt in alerta pentru a oferi cele mai bune servicii, astfel incat sa se poata impune pe piata", a descris climatul pietei, Elisabeta NEMETI, Directorul INTERAMERICAN Cluj-Napoca.

Poate si de aceea, rezultate semnificative pe segmentul "life" inregistreaza si asiguratorii care ofera atat asigurari generale, cat si de viata.

"Sucursala ALLIANZ-TIRIAC, Cluj, ocupa primul loc in topul sucursalelor noastre pe segmentul life, dar trebuie mentionat aici marele aport al brokerilor specializati pe aceste asigurari", a detaliat Dan PALAGE, Director Regional ALLIANZ-TIRIAC.


Concluzii si privire de ansamblu


Odata cu noul ciclu de vizite, care a debutat cu judetul Cluj, Programul "Unde Ma Asigur?" va oferi cititorilor sai o masura a evolutiei pietelor locale de asigurari. Astfel, studiind rezultatele obtinute de catre asiguratori in cadrul uneia dintre cele mai performante economii regionale din Romania, cat si declaratiile acestora, se poate remarca faptul ca piata a crescut semnificativ fata de perioada anterioara.

De asemenea se poate observa o crestere importanta atat ca volum de prime subscrise, cat si ca echilibru al portofoliului, cu un plus la capitolul maturitate.

Merita subliniata aici atat deschiderea clujenilor catre asigurari, cat si adaptarea asiguratorilor la noile cerinte de pe piata. Totodata, la capitolul evolutii trebuie remarcata si contributia brokerilor la nivel local, atat pe segmentul corporate, cat si in ceea ce priveste cel al persoanele fizice.

Astfel putem concluziona ca, in judetul Cluj, asiguratorii, brokerii de asigurare si chiar clientii se indreapta, cu pasi mai repezi decat in alte parti ale tarii, spre o stare mult mai "europeana" a pietei asigurarilor.


Liviu HULUTA

Click aici pentru a vedea rezultatele companiilor de asigurari din Cluj!

AIG Life

Andrei A. MADARAS
Manager Agentie

AIG Life
Str. Cuza Voda nr. 1
Tel.: 0264 - 43.08.53
Fax: 0264 - 44.26.73

ALLIANZ-TIRIAC

Dan PALAGE
Director Regional

ALLIANZ-TIRIAC
Str. Sextil Puscariu nr. 7
Tel.: 0264 - 59.41.11
Fax: 0264 - 59.41.01

ARDAF

Ionel DOBROTA
Director Sucursala

ARDAF
Piata Marasti Bl. 13
Tel.: 0264 - 59.39.92
Fax: 0264 - 59.60.76

ASIBAN

Maria HADAREAN
Director Sucursala

ASIBAN
Str. 21 Decembrie 1989 nr. 129
Tel.: 0264 - 59.25.95
Fax: 0264 - 59.25.55

ASIROM

Decebal Manole BOGDAN
Director Sucursala


ASIROM
Str. Clinicilor nr. 20 - 22
Tel.: 0264 - 59.08.20
Fax: 0264 - 59.65.71

ASTRA - UNIQA

Viorel GHIRAN
Director Sucursala

ASTRA-UNIQA
Str. Onisilor Ghibu nr. 1
Tel.:0264 - 43.24.92
Fax: 0264 - 43.24.63

AVIVA

Septimiu MURESAN
Branch Manager

AVIVA
Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 104
Tel.: 0264 - 59.88.05
Fax: 0264 - 59.88.08

BCR Asigurari

Remus URCAN
Director Sucursala

BCR Asigurari
Str. George Baritiu nr. 10-12
Tel.: 0264 - 59.55.67
Fax: 0264 - 59.20.11

BCR Asigurari de Viata

Cristina MANTOIU
Director Agentie

BCR Asigurari de Viata
Str. George Baritiu nr. 10-12
Tel./Fax: 0264 - 46.00.33

BT Asigurari

Gabriela IVANESCU
Director Agentie

BT Asigurari
21 Decembrie 1989 nr. 104
Tel: 0264 - 59.46.45
Fax: 0264 - 95.45.00

GENERALI

Adrian CRISAN
Director Agentie

GENERALI
Str. Petofi Sandor nr. 34
Tel.: 0264 - 40.66.33
Fax: 0264 - 43.08.61

INTERAMERICAN

Elisabeta NEMETI
Director Agentie
INTERAMERICAN
Str. Aurel Suciu nr. 10
Tel.: 0264 - 43.19.83
Fax: 0264 - 59.48.41

OMNIASIG

Sorin JEFLEA
Director Zonal

OMNIASIG
Str. 21 Decembrie, nr.126
Tel.: 0264 - 59.58.30
Fax: 0264 - 59.73.66

OMNIASIG Life

Gheorghe METESAN
Director Zonal

OMNIASIG Life
Str. Constantin Brancusi, nr. 47
Tel.: 0264 - 41.42.55
Fax: 0264 - 41.49.84

OVB ALLFINANZ ROMANIA

Wanda NAHLIK
General Manager

OVB ALLFINANZ ROMANIA
Str. Victor Babes nr. 21
Tel.: 0264 - 45.05.50
Fax: 0264 - 45.05.52

UNITA

Remus LAPUSAN
Director Sucursala

UNITA

Str. Gavril Musicescu nr. 3A
Tel.: 0264 - 42.09.21
Fax: 0264 - 42.09.22ASICONS Broker

Adam CONSTANTIN
General Manager

ASICONS Broker

Str. Republicii nr. 109
Tel.: 0264 - 59.43.03
Fax: 0264 - 59.43.00ASIGEST Broker

Dan CICEU
Branch Manager

ASIGEST Broker
Str. Vanatorului nr. 20A
Tel./Fax: 0264 - 59.37.07


CMC Grup

Marius MAIER
Director General

CMC Grup
Str. 21 Decembrie 1989 nr. 62
Tel.: 0264 - 43.09.62
Fax: 0264 - 45.08.03KUNDEN Broker

Bernhard NEUMAIER
Director General

KUNDEN Broker
Str. Republicii nr. 109
Tel.: 0364 - 40.18.51
Fax: 0364 - 40.18.52

sus
Unde Ma Asigur? - Buletin Informativ de Asigurari

General Director: Sergiu COSTACHE Executive Director: Adriana PANCIU

Program Coordinators: Vlad PANCIU, Alexandra SANDULESCU

Senior Editor: Costi BORODA

Editors: Oleg DORONCEANU, Liviu HULUTA, Mirabela POSTOLACHE

IT Department: Dorin PALADE, Octavian GRIGOR

Edition Responsible: Costi BORODA
E-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2007 Media XPRIMM


Buletinul Informativ de Asigurari Unde Ma Asigur? este optimizat pentru a fi vizualizat cu o conexiune activa la Internet.
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici

Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Pentru a va abona selectati optiunile dorite. Pentru a va dezabona deselectati toate optiunile.