1asig.ro
1asig.ro

Noi numiri aprobate de ASF la conducerea companiilor supravegheate

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat, in cadrul sedintei de miercuri - 5 iunie a.c., noi numiri in cadrul a unor companii supravegheate.

In acest caz, Gabriela - Camelia RUSU a fost avizata pentru un nou mandat in functia de membru al Directoratului la societatea UNIQA Asigurari de Viata.

Si Lenuta VARVAROI fost autorizata in functia de conducator executiv al societatii Casa de Lichidari Daune - Broker de Asigurare.

Totodata, ASF l-a avizat pe Ion IVASCU in functia de administrator al societatii IVAS Broker de Asigurare.

In aceeasi sedinta, ASF a mai aprobat:

- Numirea lui Sorin-Petre NAE in calitate de membru al Consiliului de Administratie al SAI Certinvest.
- Numirea lui Claudiu PETRESCU in calitate de membru al Consiliului de Administratie al SAI Star Asset Management.
- Numirea doamnei Silvia - Viorica SIRB in calitate de membru al Consiliului de Administratie al Certinvest Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative.
- Numirea doamnei Rodica JUGANARU in calitate de persoana care conduce structura de control intern din cadrul Certinvest Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative.
- Modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare a NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat.
- Modificarea Contractului de administrare pentru Fondul de Pensii Administrat Privat Aripi administrat de GENERALI Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.
- Modificarea Prospectului schemei de pensii private pentru Fondul de Pensii Administrat Privat Aripi administrat de GENERALI Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.
- Modificarea Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative Raiffeisen Acumulare administrat de SAI Raiffeisen Asset Management.

ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.