1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

NUCLEARELECTRICA a cumparat asigurari property si de raspundere civila in valoare de 11 milioane lei

Societatea Nationala NUCLEARELECTRICA S.A a cumparat, luna trecuta, asigurari de raspundere civila pentru daune nucleare si polite property in valoare totala de aproximativ 11 milioane lei.

Astfel, compania a achizitionat "servicii de asigurare raspundere civila pentru daune nucleare" de la firma NUCLEAR RISK Insurers Ltd din Londra, in valoare de 3.211.872 lei (999.400 dolari / 734.133 euro), conform unui anunt de atribuire postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

De asemenea, producatorul de energie a cumparat "Servicii de asigurare a proprietatii - Unitatile 1 si 2 CNE Cernavoda - pentru daune materiale, toate riscurile, inclusiv distrugere mecanica si electrica", in valoare de 7. 760.347 lei, tot de de la NUCLEAR RISK Insurers Ltd si EMANI cu sediul in Bruxelles, Belgia, se arata intr-un alt anunt de atribuire.

Contractele au fost atribuite prin negociere fara anunt de participare, iar criteriul de atribuire a fost "pretul cel mai scazut".

NUCLEARELECTRICA justifica alegerea procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare prin faprul ca "lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate".

Data atribuirii contractelor este 24 iulie 2014.

Producatorul de energie este controlat de stat, prin Ministerul Economiei.

In primul trimestru al anului 2014, Societatea Nationala NUCLEARELECTRICA S.A. a obtinut un profit net de 102 milioane lei (-30% vs T1 2013). Veniturile din vanzarea energiei electrice au fost de 433 milioane lei (-11% vs T1 2013) pe fondul unei cantitati similare de energie electrica vanduta (2,8 TWh), dar a unor preturi mult mai mici de vanzare a energiei electrice (-13% pe piata concurentiala). EBITDA a fost de 200 milioane lei in primele trei luni (-28%), pe fondul veniturilor din exploatare mai mici cu circa 11% si a cheltuielilor mai mari cu impozite si taxe (+22 milioane lei in T1 2014 - impozit pe constructii speciale), potrivit companiei.

NUCLEAR RISK Insurers Ltd (NRI), cu sediul in Londra, a fost infiintata in 1956 si este o companie cu raspundere limitata, care actioneaza ca agent de subscriere pe piata asigurarilor din Marea Britanie pentru toate tipurile de asigurari de riscuri nucleare.