1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

NN: Profitul din prima jumatate a anului 2022 a scazut din cauza impactului evenimentelor meteorologice

Profitul de baza al NN Group a scazut cu 12,1% in primul semestru al anului 2022, a anuntat compania, citand impactul evenimentelor meteorologice si vanzarea diviziei sale de asset management.

Profitul operational a fost de 983 milioane de euro in primele sase luni ale anului, in scadere de la 1,12 miliarde de euro din perioada similara a anului trecut.

Cifra a depasit cu 2% asteptarile analistilor, a scris Alexander Evans de la Credit Suisse intr-o nota informativa pentru clienti.

O furtuna extrem de periculoasa a lovit Olanda la inceputul acestui an si a dus costuri de 86 de milioane de euro, in principal in segmentul non-viata, a precizat compania.

Rezultatul operational include doar un trimestru de contributie de la fosta afacere de gestionare a activelor NN, NN Investment Partners, vanduta catre Goldman Sachs pentru 1,7 miliarde de euro in aprilie.

Vanzarea a dus la un volum de business mai mare, de 2,06 miliarde de euro, fata de 1,41 miliarde de euro anul trecut.

Capitalul operational al NN a crescut la 899 de milioane de euro, fata de 780 de milioane de euro anul trecut, si a depasit, de asemenea, asteptarile cu aproximativ 17%, potrivit Credit Suisse.

Printre alti indicatori cheie, solvabilitatea NN in cadrul regimului european Solvency II a scazut la 196%, de la 213%.

De asemenea, grupul estimeaza investitii de cel putin 6 miliarde de euro in solutii climatice pana in 2030.