1asig.ro
1asig.ro

Munich Re, printre asiguratorii rachetei Vega, care a esuat la scurt timp dupa lansare si a distrus un satelit EAU

5 min. / 1.540 cuvinte
Munich Re a dezvaluit ca este unul dintre asiguratorii rachetei europene Vega, care, saptamana trecuta, a esuat la aproximativ doua minute dupa ce fusese lansata dintr-o baza europeana din Guyana Franceza. Racheta Vega, aflata la a 15-a lansare, trebuia sa plaseze pe orbita un satelit de monitorizare a Terrei - FalconEye1 -, pentru Emiratele Arabe Unite, informeaza Insurance Business Mag.

PROMO


La doua minute de la lansare, racheta a explodat si a distrus si un satelit al Emiratelor Arabe Unite, totalul pierderilor fiind estimat, potrivit presei internationale, la sute de milioane de dolari. Satelitul, care avea o greutate de 1.197 de kilograme, urma sa fie plasat pe o orbita aflata la 611 kilometri deasupra Terrei si urma "sa raspunda nevoilor fortelor armate ale EAU si sa furnizeze imagini pentru piata comerciala."

Initial, lansarea rachetei Vega - racheta sponsorizata de Agentia Spatiala Europeana -, fusese amanata de doua ori, din cauza conditiilor nefavorabile. Pana acum, nu au fost determinate cauzele care au stat la baza acestui esec, iar Agentia Spatiala Europeana a anuntat ca, pe intreaga perioada a investigatiilor, alte lansari care folosesc rachete Vega au fost amanate.

Potrivit unui raport Reuters, citat de Insurance Business Mag, asigurarea combinata pentru racheta Vega si pentru satelitul EAU avea o valoare totala de 415,57 milioane de dolari. David TODD - Head of Space Content, Seradata -, a declarat, pentru Reuters, ca aceasta este cea mai mare pierdere de asigurare spatiala care s-a inregistrat vreodata.

469 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO