1asig.ro
1asig.ro

Munich Re a lansat un instrument de detectare automata a daunelor produse de un uragan

5 min. / 1.540 cuvinte
Munich Re a lansat o noua serie de instrumente de raspuns la fenomene meteo extreme, pentru a ajuta companiile de asigurari sa evalueze daunele provocate proprietatilor de un uragan si sa imbunatateasca experienta clientilor in procesul de despagubire.

PROMO


Proiectul, cunoscut sub numele de Hurricane Response Suite, a fost conceput de catre echipa Remote Industries, din cadrul Munich Re, si le permite companiilor de asigurari sa aiba acces la detectarea automata a pagubelor produse asupra proprietatilor specifice unei anumite zone, la doar cateva zile dupa producerea unui uragan.

Munich Re sustine ca Remote Industries le ofera companiilor de asigurari informatii pe care acestea le pot prioritiza si, astfel, pot administra resursele de ajustare a pierderilor, pot mentine un contact proactiv cu asiguratii si, de asemenea, pot contribui la atenuarea pierderilor. Prin intermediul imaginilor aeriene si al tehnologiilor de tipul machine learning, Remote Industries le permite companiilor de asigurari sa ofere, cu pana la patru zile inainte de producerea unui uragan, predictii detaliate ale pagubelor pe care acesta le va aduce proprietatilor dintr-o anumita zona.

Potrivit sursei citate, actualizarile si recalibrarile sunt furnizate zilnic, pana in prima zi de dupa producerea evenimentului, inclusiv. La 2-3 zile dupa producerea unui uragan, Remote Industries solicita ca Geospatial Intelligence Center (GIC) sa colecteze imagini aeriene cu pagubele produse de uragan. Remote Industries foloseste apoi algoritmi machine learning pentru a descoperi daunele produse proprietatilor individuale, in vreme ce asiguratorii afla cum sa directioneze resursele catre cererile complexe de despagubire, in timp ce incep solutionarea rapida a cererilor simple de despagubire.

"Uraganele din perioada 2016-2018 au avut drept rezultate un numar urias de cereri de despagubire, un deficit de ajustare si cheltuieli mai mari de ajustare a pierderilor pentru companiile de asigurari, precum si achitarea cu intarziere a despagubirilor pentru multi dintre cei care au fost afectati. Noua noastra serie de instrumente foloseste tehnologie de ultima ora pentru a ajuta companiile de asigurari sa imbunatateasca experienta clientilor si gestionarea pierderilor mari sau complexe, permitand, in acelasi timp, solutionarea rapida a unor pierderi mai simple", explica Roman BUEGLER - Head of The Lab, Munich Re.

439 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO