1asig.ro

Minivacanta de Rusalii: Peste 4.600 situatii de urgenta, din care 271 misiuni de stingere a incendiilor

5 min. / 1.540 cuvinte
In perioada 25-28 mai a.c., la nivel national s-au inregistrat 4.618 situatii de urgenta, echipajele ISU fiind solicitate la 271 misiuni de stingere a incendiilor, 3.934 cazuri SMURD (20 misiuni de descarcerare si 3.914 pentru acordarea primului ajutor calificat), precum si la alte 413 actiuni pentru protectia comunitatilor, a anuntat Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

PROMO


Peste 4.500 de pompieri militari cu aproape 2.100 de autospeciale au fost la datorie in minivacanta de Rusalii.

De asemenea, in cele patru zile, 3.920 persoane au primit asistenta medicala de urgenta din partea pompierilor care incadreaza echipajele de prim-ajutor calificat si terapie intensiva mobila, iar alte 118 aflate in dificultate au fost salvate din medii ostile vietii.

Totodata, in aceasta perioada, IGSU a dislocat forte si mijloace pe autostrazile A2 si A4 si au fost operationalizate puncte temporare de lucru in statiunea Slanic Prahova din judetul Bacau, dar si in cetatea Alba Carolina din municipiul Alba Iulia.

In aceasta minivacanta de Rusalii, inspectorii de prevenire au executat 265 de controale pentru prevenirea situatiilor de urgenta, in urma carora au aplicat 645 sanctiuni contraventionale, dintre care 575 avertismente si 70 amenzi contraventionale, in valoare de 179.001 lei.

Cu precadere, actiunile au vizat spatii destinate cazarii persoanelor, inclusiv campinguri si tabere pentru copii, localuri publice si unitati comerciale frecventate de un numar mare de persoane.

Reamintim ca numarul incendiilor inregistrate pe teritoriul tarii noastre a crescut in 2017, comparativ cu perioada similara a anului 2016, arata datele furnizate de reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - IGSU, la solicitarea 1asig.ro. Astfel, in 2017, s-au inregistrat, la nivel national, 33.351 de incendii, dintre care 6.914 (circa 21%) s-au manifestat la locuinte. Prin comparatie, in 2016 au avut loc, in Romania, 27.804 incendii, dintre acestea 6.803 (24,5%) manifestandu-se la locuinte.


Pentru protectia financiara in cazul in care locuinta este afectata de un incendiu, exista asigurarea facultativa a locuintei, pe care romanii ar trebui sa o aiba in vedere pe langa incheierea unei polite obligatorii PAD (care acopera riscurile catastrofale - inundatii, cutremur, alunecari de teren).

In ciuda riscurilor la care sunt expuse locuintele din Romania, doar 1 din 5 case este asigurata. La sfarsitul lunii aprilie 2018 erau active la nivel national peste 1,7 milioane de polite PAD, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID Romania), societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

In vederea cresterii gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care le este expusa locuinta, cat si informarea acestora cu privire la formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurari obligatorii sau facultative de locuinta a fost lansat si campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte". Cea de-a V-a editie a proiectului s-a desfasurat intre 1 si 31 octombrie 2017. Mai multe detalii sunt disponibile pe asigurarealocuintelor.ro si pe Facebook.

1.319 accesari
Din aceeasi categorie
PROMO
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO