1asig.ro
1asig.ro

Ministerul Afacerilor Externe cumpara asigurari de viata pentru personalul aflat in misiune

5 min. / 1.540 cuvinte
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizeaza, la sfarsitul lunii noiembrie, o licitatie pentru achizitionarea de polite de asigurari de viata, pentru personalul MAE aflat in misiuni in tarile Irak, Liban, Pakistan, Afganistan, Iran, Siria si Palestina.

Valoarea estimata a contractului ce urmeaza sa ofere acoperire pentru 24 de luni este de 460.530 lei (peste 100.000 de euro), potrivit unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Criteriul de atribuire va fi "pretul cel mai scazut", conform anuntului.

Astfel, MAE cumpara servicii de asigurare de viata pentru maxim 90 de persoane aflate in misiune permanenta sau temporara in urmatoarele ambasade sau misiuni: Ambasada Romaniei la Bagdad, Ambasada Romaniei la Beirut, Ambasada Romaniei la Islamabad, Ambasada Romaniei la Kabul, Ambasada Romaniei la Teheran, Ambasada Romaniei la Tripoli, Ambasada Romaniei la Damasc, Oficiul de Reprezentare a Romaniei la Ramallah - Palestina, conform Caietului de Sarcini.

Potrivit documentului citat, politele trebuie sa acopere urmatoarele riscuri pentru cel putin urmatoarele sume asigurate:
  • 80.000 euro/ persoana asigurata pentru deces;
  • 60.000 euro/ persoana asigurata pentru invaliditate gradul I si II;
  • 40.000 euro/ persoana asigurata pentru invaliditate gradul III;
  • 60.000 euro/ persoana asigurata pentru imbolnaviri pe timpul si din cauza activitatilor din misiune, care au ca rezultat mutilari sau defecte fizice ireversibile ori vatamari corporale/ afectiuni ce pot fi stabilite in mod obiectiv;
  • pana la 14.000 euro/ persoana asigurata pentru cheltuieli de repatriere, daca se face dovada acestor cheltuieli.
"Persoanele trimise in misiune permanenta sau temporara in tarile mentionate vor fi asigurate de la data si ora trecerii frontierei de stat a Romaniei de catre persoana asigurata", se precizeaza in Caietul de sarcini.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 26 noiembrie 2015, ora 16:00, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 noiembrie 2015, ora 10:00, urmand ca ofertele sa fie deschise in aceeasi zi, la ora 11:00.

Recent, Ministerul Apararii Nationale (MapN) a organizat o licitatie pentru achizitia de asigurari facultative pentru accidente si boala pentru 2.650 de persoane din fortele aeriene ale armatei, aceasta fiind castigata de OMNIASIG VIG. Valoarea contractului este de aproape 5,8 milioane de lei, pe o perioada de 12 luni.

2.505 accesari