1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Mihnea TOBESCU ramane la ...

Mihnea TOBESCU ramane la conducerea EUROINS Romania

Mihnea TOBESCU ramane la conducerea EUROINS Romania si scapa de amenda data de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara pana la o decizie definitiva a instantei, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza marti, 20 octombrie a.c..

ASF poate face recurs timp de 5 zile.

Solutia pe scurt: "Admite cererea. Suspenda executarea deciziei ASF nr.1138/28.09.2020 pana la solutionarea definitiva a cauzei privind anularea actului . Executorie. Cu recurs in 5 zile de la comunicare. Pronuntata astazi, 20.10.2020 ,prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei".

Mihnea TOBESCU, Directorul General al EUROINS Romania, a fost sanctionat recent de ASF cu amenda de 100.000 de lei si cu retragerea autorizatiei din functie. Acesta a contestat decizia ASF.

EUROINS Romania a anuntat ca primeste un sprijin in valoare de 275 milioane de lei din partea actionarului: "In trimestrul al treilea al acestui an, EUROINS Romania a primit deja peste 76 milioane lei ca imprumut subordonat, iar actionarii au votat o noua majorare de capital in valoare de 50 milioane lei. De asemenea, compania a luat o serie de masuri de re-echilibrare astfel incat valoarea pachetului financiar de sustinere depaseste 275 de milioane de lei".

"Cu toate deciziile si majorarile de capital, compania este in masura sa respecte chiar si aceasta noua cerere a autoritatii de reglementare", au afirmat oficialii asiguratorului.

EUROINS Romania Asigurare Reasigurare a raportat o crestere de 8% a numarului de polite vandute in prima jumatate a anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2019, in timp ce valoarea primelor brute scrise a fost de 662,2 milioane lei, in crestere cu 7% de la an la an.