1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Mihai TECAU: RCA-ul tine in continuare prima pagina

Piata asigurarilor din Romania a ramas captiva in ultimii ani in jurul valorii de 2 miliarde de euro, dar potentialul de crestere se mentine, inclusiv pe clasele non auto, este de parere Mihai TECAU, Presedinte Directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group, prezent la Conferinta "Insurance Market Trends" din cadrul FIAR 2017 - Forumul International Asigurari-Reasigurari.

"Consider ca tot ce s-a intamplat [in ultima perioada] a fost in contextul unor masuri care trebuiau luate in aceasta piata de asigurari. Si consumatorii sunt foarte importanti. (...) Depinde de noi ce se va intampla in perioada urmatoare cu preturile [RCA]. Mi-as dori sa nu ramanem prizonierii discutiilor RCA pentru ca potentialul pietei de asigurari din Romania nu este numai de RCA, sunt si alte forme de asigurare care pot prinde contur, sunt mult mai multe actiuni pe care le putem face in sprijinul clientilor", a declarat Mihai TECAU.

Acesta a precizat ca efectele celor sase luni de plafonare a tarifelor RCA se vor vedea in perioada urmatoare.

"Trebuie sa facem mult mai multe lucruri in ceea ce priveste clientii si servisarea. (...) Nu putem vorbi de servicii fara sa avem resursele financiare cu care sa facem fata. Clientii sunt din ce in ce mai importanti si, din punctul de vedere al cererilor pe care le au, ei sunt aproape de informatie, au de partea lor si brokerii care pot sa ii consilieze, de aceea consider ca noi, asiguratorii, trebuie sa facem un efort in aceasta perioada si sa depasim acest moment din piata. Noi trebuie sa recapatam increderea in piata de asigurari din Romania", a adaugat seful OMNIASIG.

Mihai TECAU a subliniat ca avem legislatie suficienta. "Mai degraba trebuie sa implementam si sa acumulam aceasta legislatie din prezent. Imi doresc stabilitate, incredere in piata de asigurari din Romania, imi doresc servicii de calitate pentru clienti si preturi pe masura calitatii pe care o ofera un asigurator."