1asig.ro

Micro-asigurarea, cheia pentru a elimina deficitul de protectie prin asigurare

Micro-asigurarea reprezinta cel mai bun instrument pe care industria il are la dispozitie pentru a elimina deficitul de protectie prin asigurare sesizat in tarile in curs de dezvoltare, arata un raport realizat de firma de avocatura Clyde & Co. Potrivit raportului, cresterea veniturilor, evolutiile tehnologice si recunoasterea de catre autoritati a avantajelor protectiei clasei de mijloc sunt elemente pozitive, care pot determina o crestere rapida a gradului de penetrare a micro-asigurarilor in economiile in curs de dezvoltare.

PROMO


"Introducerea asa-zisei asigurari de incluziune (micro-asigurare) si impactul acesteia in piata a impus o schimbare fundamentala a modului de gandire pentru companiile de asigurari, pentru ca acestea vand unor clienti cu venituri mici sau instabile, in economii unde documentele oficiale de identificare nu sunt mereu disponibile, acolo unde conceptul transferului de risc nu este inteles, iar canalele traditionale de distributie nu exista", explica Nigel BROOK - Partner, Clyde & Co.

Raportul exploreaza atitudini la nivel global cu privire la micro-asigurari si, totodata, realizeaza o analiza a strategiilor dezvoltate, in pietele emergente, de jucatorii locali si globali. Acelasi raport realizat de Clyde & Co. mai sugereaza ca asiguratorii trebuie sa se concentreze pe trei factori esentiali pentru succesul unei strategii: asiguratorii trebuie sa castige increderea clientilor, sa isi consolideze capacitatea tranzactionala si, de asemenea, sa demonstreze ca le ofera consumatorilor, fara intrerupere, plus-valoare.

"Transportatorii manifesta creativitate in valorificarea tehnologiei si dezvoltarea de noi parteneriate, noi modele de business si noi produse", mai arata Nigel BROOK, care sustine ca, printre altele, incurajarea parteneriatelor de tip public-privat contribuie la crearea unui mediu in care sa se inregistreze progrese suplimentare. Daca asiguratorii vor exploata InsurTech, acest lucru va duce la reducerea deficitului de protectie prin asigurare si la cresterea rezistentei pe pietele emergente, a concluzionat Nigel BROOK.

525 accesari