1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

MedLife se vinde pe bursa. Pretul maxim in cadrul IPO-ului este de 35 lei pe actiune

Incepand de miercuri se desfasoara oferta publica secundara de vanzare de actiuni Medlife in urma careia compania doreste sa se listeze la BVB. Astfel, in perioada 7-15 decembrie 2016, sunt oferite publicului un numar de pana la 8.840.480 actiuni existente, reprezentand pana la 44% din companie.

Subscrierea se efectueaza la pretul maxim de 35 lei pe actiune, iar pretul final de oferta va fi stabilit in data de 16 decembrie.

Daca actiunile oferite de furnizorul de servicii medicale private vor fi vandute la pretul maxim de oferta, Value4Capital (V4C) si International Finance Corporation, ar putea primi circa 309 milioane de lei.

Investitorilor de retail le-au fost alocate 1,3 milioane de actiuni, adica 15% din total. Iar restul de 7,5 milioane vor fi oferite catre investitorii institutionali (fonduri de investitii, fonduri de pensii, traderi, societati de asigurare).

Conform BVB, investitorii de retail care subscriu valid in primele patru zile - din 7 pana pe 12 decembrie ora 17:00, inclusiv - vor avea un discount de 5% fata de pretul final al ofertei. In plus, fiecare investitor va primi garantat in cadrul ofertei cel putin 200 de actiuni subscrise valid de un investitor, conform principiului "Primul venit-Primul servit", pana la un numar total de 350 mii de actiuni. Pentru investitorii care depun subscrieri care nu sunt garantate, se va aloca pro-rata.