1asig.ro
1asig.ro
Masuri adoptate de ASF in ...

Masuri adoptate de ASF in contextul pandemiei COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte

Autoritatea de Supraveghere Financiara transmite ca asigura, pentru protectia adecvata a vizitatorilor, masurile necesare in scopul gestionarii riscului de sanatate publica, cauzat de virusul SARS-CoV-2, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Afla cum se face accesul in incinta ASF!

Astfel, la toate intrarile in sediul ASF se asigura triajul epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor.

Accesul in incinta Autoritatii este permis, conform prevederilor legale, doar persoanelor care indeplinesc urmatoarele conditii:

  • Fac dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • Prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 ( nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 48 de ore);
  • Se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2.

In cazul persoanelor fizice provenite din state ale caror autoritati nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada se face prin intermediul unui document, pe suport hartie sau in format electronic, care sa ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infectia cu virusul SARS-CoV-2.

Masurile de protectie au fost, de asemenea, implementate si pentru intreg personalul Autoritatii, inclusiv pentru cei care intra in contact cu vizitatorii.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

902 accesari