1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Marius VORNICEANU: Intrarea EximAsig pe piata RCA ar fi o alternativa la oferta asiguratorilor privati

Intrarea companiei de stat EximAsig pe piata RCA poate deveni o alternativa la oferta asiguratorilor privati, ale caror tarife au crescut foarte mult in ultima perioada, a declarat pentru Profit.ro Vicepresedintele Sectorului Asigurari din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Marius VORNICEANU.

EximAsig este controlata indirect de stat prin EximBank Romania.

"Daca exista vointa politica, EximAsig poate sa intre pe RCA cu preturi rezonabile. Eu sustin aceasta idee care, daca va fi pusa in practica, va rezolva problemele pietei RCA. Personal, cred ca intrarea acestui asigurator este cheia rezolvarii problemelor pietei RCA, iar clientii vor avea o alternativa la tarifele practicate de celelalte companii", a afirmat VORNICEANU pentru Profit.ro.

De asemenea, Marius VORNICEANU a declarat, marti, in cadrul unei dezbateri la Comisia pentru transporturi a Camerei Deputatilor pe tema politelor RCA, ca este de acord ca plata impozitelor pe autoturisme sa fie conditionata cu plata politelor RCA. Mai exact, atunci cand Directiile de impozite si taxe locale incaseaza taxele pentru masini, sa solicite si prezenta politei RCA.

O propunere lansata de ASF pentru modificarea Normei 23/2014 (norma RCA) ar putea facilita accesul pe piata din Romania al companiilor de asigurari din alte state care doresc sa practice asigurarea RCA. In ultimele luni, cel putin doua companii si-au anuntat intentia de a intra pe piata RCA, respectiv GRAWE Romania si ERGO (care a cumparat CREDIT EUROPE Asigurari).

Piata de asigurari RCA din Romania a atins valoarea de 2,2 miliarde de lei la finele primelor noua luni din 2015, in crestere cu 13,37% fata de perioada similara a anului precedent, potrivit celui mai recent raport al ASF, in care este inclusa si activitatea ASTRA pe primele sase luni. In acelasi timp, despagubirile platite de asiguratori au insumat 1,47 miliarde de lei.

In prezent, pe segmentul RCA isi desfasoara activitatea noua jucatori, respectiv ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, ASIROM VIG, CARPATICA Asig, CITY Insurance, EUROINS Romania, GENERALI Romania, GROUPAMA Asigurari, OMNIASIG VIG si UNIQA Asigurari.

O analiza ampla a tendintelor din acest an de pe piata asigurarilor, inclusiv pe segmentul RCA, cititi in revista PRIMM Asigurari & Pensii din luna februarie.

PROMO