1asig.ro

Marea Britanie foloseste serviciul Google Flood Alerts pentru a avertiza cetatenii cu privire la riscul de inundatii

5 min. / 1.540 cuvinte
Marea Britanie a devenit una dintre primele tari din Europa care foloseste serviciul Google Flood Alerts, ceea ce inseamna ca avertizarile emise de Agentia de Mediu vor aparea aproape instant dupa emitere in Google Search si harta Google Public Alerts, informeaza CIR Magazine.

PROMO


Acesta este rezultatul unei colaborari de doi ani intre Agentia de Mediu si Google, fiind implementat dupa modele similare care ruleaza deja in SUA, Germania, America de Sud si anumite parti din Asia, alertand cetatenii cu privire la fenomene precum cutremure, incendii si temperaturi extreme.

Agentia de Mediu emite deja, prin informari tip SMS, e-mail sau apel telefonic automat, alerte si avertizari de inundatii catre peste 1,4 milioane de britanici, iar noul serviciu va capata mai multa vizibilitate odata ce alertele vor fi accesibile si prin intermediul a zeci de milioane de dispozitive mobile personale.

"Acest serviciu de pionierat va asigura ca avertizarile noastre in timp real cu privire la inundatii, precum si recomandarile de siguranta vor ajunge la si mai multe persoane atunci cand este mare nevoie, oferindu-le rezidentilor din Marea Britanie acces la primul serviciu de acest tip din Europa. Incercam sa gasim, in mod constant, modalitati inovatoare de a avertiza din timp rezidentii din Marea Britanie cu privire la riscul potential de inundatii, astfel incat acestia sa poata lua masuri necesare pentru siguranta lor, precum si a proprietatilor lor. Vom continua sa lucram indeaproape cu Google pentru a explora modalitatile prin care putem dezvolta in continuare acest serviciu fundamental de avertizare publica", subliniaza, pentru sursa citata, John CURTIN - Executive Director of Flood & Coastal Risk Management, The Environment Agency.

381 accesari