1asig.ro
1asig.ro

Marea Britanie: Record de despagubiri pe segmentul de asigurari pentru animalele de companie

5 min. / 1.540 cuvinte
Desi numarul cererilor de despagubire a scazut, companiile de asigurari din Marea Britanie au platit, in 2018, o suma record pe segmentul de asigurari pentru animalele de companie: 785 de milioane de lire sterline, arata BBC. Asociatia Asiguratorilor Britanici (ABI - The Association of British Insurers) spune ca acest lucru este cauzat de costurile tot mai mari ale asistentei medicale sofisticate.

PROMO


In medie, cuantumul unei daune a crescut cu 36 de lire sterline (aproximativ 5%), pana la valoarea de 793 de lire sterline.

"Majoritatea covarsitoare" a despagubilor achitate catre proprietarii de animale de companie a fost reprezentata de acoperirea facturilor pentru medicamentele si tratamentele indicate de medicii veterinari. Cereri mai putin obisnuite au fost inaintate de proprietarii care au cerut despagubiri dupa ce le-au fost furate animalele de companie, costuri pentru anunturile de publicitate destinate gasirii unor animale pierdute sau raspunderi civile pentru proprietati distruse sau oameni raniti de animalele de companie.

Cu toate acestea, Asociatia Asiguratorilor Britanici subliniaza ca aceste daune mai putin obisnuite au fost "extrem de mici", in comparatie cu sumele inregistrate pe facturile emise de medicii veterinari britanici. "Nu exista un program national de asigurare pentru animalele de companie, asa ca, daca nu esti acoperit printr-o polita facultativa, risti sa platesti din propriul buzunar facturile emise de medicul veterinar, care, de cele mai multe ori, sunt de ordinul miilor de lire sterline, avand in vedere ca tratamentele medicale sunt tot mai scumpe", explica Joe AHERN - Senior Policy Adviser for Pet Insurance.

Intre 2017 si 2018, valoarea medie a unei despagubiri pe segmentul animalelor de companie a crescut cu 36 de lire sterline (4,75%), pana la 793 de lire sterline. Cu toate acestea, numarul cererilor a scazut pana la 990.000 in 2018, de la 1,02 milioane in 2017. Valoarea totala a despagubirilor achitate a crescut cu 10 milioane de lire sterline, pana la 785 de milioane de lire sterline (crestere de 1,3%). In 2018, aproximativ 4,3 milioane de animale erau acoperite printr-o asigurare facultativa, o crestere cu 50.000 fata de 2017.

In ciuda faptului ca numarul animalelor de companie asigurate de proprietarii din Marea Britanie creste in fiecare an, The Association of British Insurers subliniaza ca se observa in continuare "un nivel ingrijorator de subasigurare" printre proprietarii de pisici. Astfel, desi, proprietarii de animale din Marea Britanie detin 7,5 milioane de pisici, doar 1,3 milioane sunt asigurate. In ceea ce priveste cainii, din cele 8,5 milioane de caini detinuti de proprietarii britanici, 2,8 milioane sunt asigurati.

De asemenea, mai arata sursa citata, un alt amanunt interesant poate fi observat. Astfel, pentru prima data in ultimii 8 ani, prima medie de asigurare a scazut usor, de la 281 de lire sterline in 2017, la 279 de lire sterline in 2018. Aceasta este pentru prima oara, in ultimii opt ani, cand se inregistreaza o scadere a primei de asigurare pentru animalele de companie. In ultimii 10 ani, mai precizeaza ABI, dauna medie a crescut cu 75%, in vreme ce prima medie a crescut cu doar 50%.

808 accesari