1asig.ro
1asig.ro

Marea Britanie: 99% din despagubirile pe segmentul cyber au fost achitate

5 min. / 1.540 cuvinte
Asociatia Asiguratorilor din Marea Britanie (ABI - The Association of British Insurers) arata, in premiera, ca 99% din totalul cererilor de despagubire pe segmentul de asigurari cyber (207) inaintate anul trecut au fost achitate, aceasta fiind cea mai mare rata de acceptare la nivelul tuturor produselor de asigurare.

PROMO


In ciuda acestui lucru, dimensiunea pietei de profil este ingrijorator de mica, aceasta fiind estimata la mai putin de 10% din totalul pietei de asigurari pentru animalele de companie. Concret, arata The Actuarial Post, doar 11% dintre companiile din Marea Britanice ar fi acoperite printr-o asigurare cibernetica, ceea ce inseamna ca milioane de companii sunt amenintate de acest risc.

Sursa citata arata ca Marea Britanie are potentialul de a deveni lider mondial la nivelul asigurarilor cyber, dar incapacitatea de a accesa date brute ale breselor de securitate risca sa limiteze potentialul pietei. In acest sens, ABI a solicitat ICO (Information Commissioner's Office) sa puna la dispozitia publicului datele privind bresele de securitate, lucru care ar permite companiilor de asigurari sa tarifeze mai bine acest risc si sa gestioneze mai eficient expunerea la amenintarea cyber. Astfel, sustine ABI, asigurarea cibernetica ar fi mai accesibila si, totodata, mai bine adaptata si tarifata pentru fiecare companie in parte. Pana in momentul de fata, ICO nu si-a dat acordul in acest sens, dar ambele entitati - ABI si ICO -, incearca sa gaseasca o solutie care sa permita atat inovarea, cat si protectia datelor in industria cyber.

"Asigurarea cyber este un produs de valoare - ratele de acceptare a cererilor de despagubire vorbesc de la sine -, iar sprijinul suplimentar primit de o companie, dincolo de a face fata pierderilor financiare, este un atribut esential al majoritatii politelor de asigurare cibernetica - prea des trecute cu vederea. Datele sunt esentiale pentru abilitatea companiilor de asigurari de a intelege si de a tarifa mai bine amenintarea cibernetica. ICO (Information Commissioner's Office) trebuie sa colaboreze cu noi, pentru a afla ce date pot fi facute publice, ajutand astfel asiguratorii sa ofere acoperiri mai bune pentru multe companii care, in aceasta era digitala, au nevoie de acest lucru", spune, potrivit sursei citate, James DALTON - Director of General Insurance Policy, ABI.

Printre altele, asigurarea cibernetica ofera servicii extinse axate, in principal, pe prevenirea aparitiei unei brese de securitate, precum si pe recuperarea si gestionarea costurilor provocate de un atac cibernetic. Cele mai recente cazuri de brese de securitate inregistrate la nivel inalt includ British Airways si Marriott International, ceea ce, potrivit sursei citate, evidentiaza cat de important este acest tip de acoperire prin asigurare.

459 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO