1asig.ro
1asig.ro

Majoritatea companiilor cosidera ca procesele de automatizare (RPA) sunt eficiente, dar foarte greu de gestionat

5 min. / 1.540 cuvinte
Un sondaj la care au participat peste 500 de executivi din cadrul unor companii din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda si Australia, care folosesc procese de automatizare (RPA - Robotic Process Automation), dezvaluie faptul ca astfel de procese sunt mai eficiente, dar si mai greu de administrat decat se anticipa initial.

PROMO


Astfel, 67% dintre respondentii care au participat la sondajul realizat de compania Pegasystems au declarat ca, in urma proceselor de automatizare, au obtinut un plus de valoare mult mai mare decat se asteptau. Doar 8% dintre participanti considera ca astfel de procese au fost mai putin eficiente decat se asteptau inainte de implementarea lor, arata rezultatele citate de publicatia Digital Insurance.

Pe de alta parte, procesele de automatizare necesita semnificativ mai mult timp de administrare si mai mult efort de implementare decat se asteptau respondentii. 50% dintre participantii la sondaj au declarat ca implementarea practica a robotilor a fost mai difciila decat credeau.

In medie, doar 39% dintre roboti sunt implementati conform orarului stabilit, iar, in general, sunt necesare 18 luni pentru ca un robot sa poata fi lansat live.

De asemenea, 87% dintre respondenti au declarat ca au experimentat cel putin o data o eroare in procesele de RPA.

1.173 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO