1asig.ro
1asig.ro

Mai sunt doua saptamani pana la ICAR 2018

5 min. / 1.540 cuvinte
ICAR 2018 - Forumul International de Riscuri Catastrofale, cel mai mare forum european dedicat riscurilor catastrofale din aceasta toamna, va avea loc peste doua saptamani, pe 9 octombrie a.c., la Hotelul Sheraton din Bucuresti.

PROMO


Cea de-a 15-a editie a ICAR (The International CAtastrophic Risks Forum) va aborda probleme de importanta majora, cum ar fi capacitatea industriei de a face fata evolutiei expunerii la risc a evenimentelor meteorologice extreme, impactul riscurilor NatCat asupra altor linii de business, solutiile tehnologice care pot sprijini atat activitatile de subscriere, cat si pe cele de ajustare a pierderilor in asigurarile property.

Dezastrele naturale au cauzat pagube economice de 340 miliarde dolari, a doua cea mai mare valoare inregistrata vreodata. Mai mult decat atat, asiguratorii au platit pagube asigurate record, in valoare de 138 miliarde de dolari. Printre fenomenele care au generat cele mai multe daune se numara uraganele Harvey, Irma si Maria, care au lovit Statele Unite ale Americii si regiunea Caraibe unul dupa altul in doar cateva saptamani.

Analizele recente sugereaza ca extinderea populatiei si tendintele dezvoltarii urbane in zonele cu grad ridicat de risc "aproape garanteaza" ca atat costul pagubelor provocate de dezastrele naturale legate de schimbarile climatice, cat si al cererilor de despagubire asociate acestora va continua sa creasca, indiferent de alti factori. Ce impact vor avea astfel de tendinte asupra industriei de asigurari? Pe de alta parte, capacitatea de subscriere a asiguratorilor ar putea fi limitata de cresterea riscurilor fizice cu privire la asigurarea proprietatilor si a activelor, daca preturile bazate pe riscuri cresc si depasesc elasticitatea cererii si dorinta clientilor de a plati. Pe scurt, impactul schimbarilor climatice are mai multe ramificatii.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial al evenimentului www.icarforum.ro.

Click aici pentru detalii referitoare la program si tematica.

Click aici pentru inregistrare.

1.996 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO