1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

"Mai bine asigurat pe trotineta!" - un spin-off FII TREAZ LA VOLAN! in parteneriat cu UNIQA Asigurari

Trotinetele electrice sunt un mijloc de transport din ce in ce mai utilizat la nivel urban in momentul de fata, iar apropierea verii le-a readus pe sosele. Din pacate, la fel ca in cazul oricarui alt mijloc de transport, neatentia sau nerespectarea regulilor de circulatie sunt doar doua dintre aspectele care pot conduce la accidente. Tocmai de aceea, proprietarii (sau viitorii proprietari) de trotinete electrice trebuie sa cunoasca nu doar obligatiile rutiere, ci si faptul ca au la dispozitie asigurari dedicate lor.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, alaturi de UNIQA Asigurari, un spin-off FII TREAZ LA VOLAN! adresat utilizatorilor de trotinete. Proiectul "Mai bine asigurat pe trotineta!", care se desfasoara timp de o saptamana, intre 24 si 31 mai 2023, are ca obiective informarea utilizatorilor de trotineta cu privire la principalele reguli de circulatie pe care trebuie sa le respecte, cat si despre existenta unor asigurari affinity, dedicate nevoilor lor de protectie financiara, oferite de UNIQA prin intermediul partenerilor de la care pot fi achizitionate trotinetele electrice."

Astfel, utilizatoriii de trotinete au la dispozitie UNImobility, o sigurare de tip CASCO pentru vehicule electrice neinmatriculabile - trotinete electrice si biciclete electrice, achizitionate din magazinele partenerilor UNIQA. Polita este valabila 12 luni si acopera daune accidentale cauzate de coliziunea cu alte vehicule, daune accidentale asupra vehiculului electric asigurat, furt prin efractie sau violenta, incendiu, trasnet, explozie si calamitati naturale.

Totodata, asigurarea Urban Protect, de la UNIQA, se adreseaza proprietarilor / utilizatorilor de biciclete, trotinete electrice si biciclete electrice, acoperind raspunderea civila obligatorie fata de terti, ca urmare a unui incident cu bicicleta sau trotineta si accidente persoane, ca urmare a unui eveniment cu bicicleta sau trotineta (deces, invaliditate, fracturi si interventii chirurgicale).

In cadrul campaniei "Mai bine asigurat pe trotineta!", vor fi publicate 3 video-uri online cu cele mai importante informatii de siguranta rutiera pe care trebuie sa le cunoasca utilizatorii de trotineta. Primul dintre acestea poate fi urmarit aici.

"Mai bine asigurat pe trotineta!" este un spin-off al campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! Demersul, desfasurat inca din anul 2016 de APPA, cu sprijinul principalilor actori din piata asigurarilor, are ca obiectiv cresterea sigurantei rutiere si a gradului de informare a tuturor participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin incalcarea regulilor de circulatie si indisciplina. Mai mult decat atat, campania FII TREAZ LA VOLAN!, prin intermediul comunitatilor sale online, ramane activa tot timpul anului.