1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Magazinul online Cel.ro vinde asigurari RCA in parteneriat cu SAFETY Broker

Cel.ro, magazinul online gestionat de compania Corsar Online, pune la dispozitia clientilor posibilitatea de a cumpara polite de asigurare RCA si integreaza o platforma de calcul si emitere a politelor care compara in timp real ofertele companiilor de asigurari, se arata intr-un comunicat al retailerului.

Politele RCA sunt emise de catre Corsar Online, inregistrat in Registrul Intermediarilor in Asigurari si/sau Reasigurari, ca si asistent in brokeraj al SAFETY Broker de Asigurare.

Viorel VASILE, CEO-ul SAFETY Broker, a declarat pentru 1asig.ro ca brokerul isi continua strategia de dezvoltare a vanzarilor online, acestea reprezentand, in 2016, circa 8% din cifra de afaceri totala, avand ca obiectiv sa creasca in urmatorii 3 ani pana la 10%. "Ne dorim sa vindem online si alte polite pe langa cele RCA si de calatorie", a spus acesta.

"Suntem liderul pietei de asigurari online din Romania si dorim sa ne pastram aceasta pozitie si in anii urmatori", a precizat Viorel VASILE.

"Clientii site-ului Cel.ro pot vedea, compara si selecta ofertele puse la dispozitie de asiguratori, iar achizitia unei polite RCA se face printr-o comanda online. Asigurarea este trimisa in format electronic pe adresa de email a clientului si ulterior este livrata, gratuit in termen de 24 de ore prin firmele de curierat cu care colaboreaza retailerul. In primele luni de la lansarea acestui serviciu, magazinul online si-a propus sa vanda 600 RCA-uri, urmand ca in urmatoarele 6 luni sa ajunga la 5.000 de polite incheiate", se spune in comunicat.

"In prezent specialistii din domeniu estimeaza ca valoarea vanzarilor online de asigurari RCA se situeaza in jurul procentului de 5%. Principalul avantaj al achizitiei unui RCA online este reprezentat de timpul economisit rapiditatea si simplitatea incheierii unei polite. Un alt avantaj este dat de posibilitatea instiintarii clientilor prin sms sau email de data expirarii politei RCA cu o anumita perioada inainte cat si posibilitatea trimiterii unei cotatii de pret actualizate. Cel.ro se asteapta tot odata ca o mare parte din politele RCA sa fie cumparate de pe un dispozitiv mobil", mai arata reprezentantii ratailerului online.

Cel.ro a inregistrat in anul 2016 vanzari de 53 milioane euro.

Piata asigurarilor auto obligatorii - RCA a crescut cu 30% in 2016, ajungand la un volum total al primelor brute subscrise de 4,03 miliarde lei. Numarul de contracte RCA incheiate, exprimat in unitati anuale, a atins anul trecut un nivel de 4.983.409, ceea ce echivaleaza cu o crestere cu peste 5% fata de anul anterior. Pe ansamblul intregii piete, prima medie RCA anualizata, a crescut cu aproximativ 23% in 2016 comparativ anul precedent, atingand valoarea de 809 lei.