1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Madalin ROSU: Este nevoie de asigurare pentru e-trotinete, chiar daca ea nu este obligatorie

Categoric este nevoie de asigurare pentru e-trotinete (trotinetele electrice) sau pentru cei ce le conduc, chiar daca ea nu este obligatorie, a declarat Madalin ROSU, Presedintele BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

"In orice varianta, pana la o eventuala reglementare, absolut necesara de altfel, exista solutii si in prezent pentru asigurarea trotinetelor electrice. Clientul poate solicita unui asigurator o polita de raspundere civila generala, un produs facultativ unde isi poate negocia limitele de despagubire, tariful conform expunerii la risc etc", a spus Madalin ROSU intr-un interviu oferit portalului 1asig.ro.

In ceea ce priveste un posibil accident, Presedintele BAAR a explicat ca daca detinatorul trotinetei vinovate nu are o asigurare, atunci va trebui sa suporte din propriul buzunar toate daunele produse atat lui, cat si altor terte persoane prejudiciate.

"E-trotinetistii, daca imi permiteti sa-i numesc asa, nu sunt o specie, suntem tot noi, este vecinul, prietenul, colegul, fiul/ fiica, fratele, mama, sotul sau poate chiar seful. Suntem chiar noi si asa vom ramane in continuare. Din nou am asistat neputinciosi la schimbarea unei mentalitati, dar oare nu asta este ciclul vietii? Asa s-a intamplat si cand a aparut autovehiculul si a inlocuit usor, usor caruta. Din nou vorbim despre infrastructura sau mai bine de lipsa ei", a spus Madalin ROSU.

"Cum ar trebui sa ne imaginam strazile din Olanda, tara biciclistilor, preluate brusc de trotinete electrice? Stiti care este raspunsul? Nu ni se va parea nimic ciudat pentru ca oamenii respectivi au pe unde sa circule si am vedea doar un tip de mijloc de transport inlocuit de un altul tot pe 2 roti, mai mic si mai rapid, dar care are pe unde circula", a adaugat el.

Cititi AICI intregul interviu cu Madalin ROSU, Presedintele BAAR.

A crescut considerabil numarul trotinetelor electrice care circula pe strazile bucurestene, si nu numai, fie ca vorbim de proprietari de trotinete sau firme de sharing. Dar, odata cu acest fenomen cresc si riscurile la care se expun utilizatorii acestor trotinete, in acelasi timp creand si o oportunitate de business pentru industria de asigurari.

In lipsa unei legislatii specifice pentru trotinete, acestea nu pot fi asigurate printr-o polita de tip RCA, insa trotinetistii isi pot incheia polite de accidente si de raspundere civila fata de terti, spun specialistii din domeniu, contactati de 1asig.ro.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Cum se pot asigura trotinetistii?

PROMO