1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

MARSH si Risilience colaboreaza pentru informarea clientilor cu privire la schimbarile climatice

MARSH si Risilience vor colabora pentru a lansa o platforma de risc care sa ajute clientii MARSH sa inteleaga riscurile rezultate din schimbarile climatice, informeaza Reinsurance News.

Se pare ca proiectul, realizat prin intermediul platformei de risc a Risilience, va ajuta clientii MARSH sa isi cartografieze drumul catre un nivel net zero si, de asemenea, va ajuta clientii sa genereze rapoarte anuale privind riscurile climatice, care sa se alinieze cu TCFD (Taskforce on Climate-Related Financial Disclosures).

"COP26 a reprezentat un punct de cotitura in ceea ce priveste atenuarea schimbarilor climatice, iar actiunile intreprinse de guverne si de industrie in urmatorul deceniu vor fi esentiale pentru atingerea obiectivului de zero net la nivel mondial, pana in 2050. Prin utilizarea Risilience ca parte a serviciilor noastre de consultanta in domeniul schimbarilor climatice, MARSH poate sprijini clientii nostri sa fie mai rezistenti la riscurile climatice pe masura ce acestea apar, sa dezvolte planuri de actiune pentru a atinge zero net in termenele stabilite si sa isi indeplineasca obligatiile TCFD", a declarat Amy BARNES - Head of Climate and Sustainability Strategy, MARSH.

Anuntul MARSH vine la putin peste o saptamana de la momentul in care Forumul Economic Mondial a declarat ca a identificat esecul climatic drept "cel mai important risc global pe termen lung". Raportul respectiv sublinia: "Respondentii la GRPS clasifica "esecul actiunilor climatice" drept principala amenintare pe termen lung pentru lume si riscul cu cel mai grav potential impact in urmatorul deceniu. Schimbarile climatice se manifesta deja rapid sub forma secetelor, incendiilor, inundatiilor, a lipsei de resurse si a pierderii de specii, printre alte efecte."

Incercarile de a trece la zero net, a mai precizat WEF (World Economic Forum), sunt, de asemenea, pline de incertitudine. "Guvernele, intreprinderile si societatile se confrunta cu o presiune tot mai mare pentru a contracara cele mai grave consecinte. Cu toate acestea, o tranzitie climatice dezordonata, caracterizata de traiectorii divergente la nivel mondial si in diferite sectoare, va indeparta si mai mult tarile si va diviza societatile, creand bariere in calea cooperarii", a mai subliniat Forumul Economic Mondial.

Reinsurance News mai puncteaza ca Amy BARNES s-a alaturat echipei MARSH in 2021, pentru a conduce strategia de sustenabilitate si schimbari climatice a companiei.