1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

MARSH Romania

Cristian FUGACIU
Country Manager

MARSH Romania
Sos. Nordului nr. 24-26, et. 1, Sector 1
Tel: 021.232.18.78
Fax: 021.232.21.02
In ultimul timp, in Romania, sectorul serviciilor a cunoscut un ritm de dezvoltare din ce in ce mai dinamic, mai ales la nivelul pietei financiare si al celei imobiliare. Acest context, alaturi de constientizarea nevoii de acoperire a prejudiciilor cauzate de administratorii companiilor care opereaza in aceste domenii, sau de impunerea incheierii unei astfel de polite de catre terti, contureaza cel mai mare potential pentru piata asigurarilor: raspunderile profesionale.

"Segmentul asigurarilor de raspundere profesionala a inregistrat o crestere vizibila in ultimele 12 luni si va continua, probabil, pe acelasi trend ascendent. Legislatia sau regulamentele profesiei impun obligativitatea unor astfel de produse, asigurand astfel si cresterea acestei clase. Spre exemplu pentru medici, notari, avocati acest tip de asigurare este impus prin lege. Totusi, exista si factori din piata care au generat o crestere pe acest segment, iar exemplul este piata imobiliara a carei dezvoltare a atras si cresterea numarului de polite incheiate de arhitecti, ingineri, constructori, consultanti", a declarat Cristian FUGACIU, CEO, MARSH Romania.

MARSH Romania si-a propus sa realizeze, in 2008, intermedieri de 50 mil. EUR, ceea ce presupune repetarea, si in cea de a doua jumatate a anului, a performantei din primul semestru. Astfel, MARSH si-a propus un volum de prime intermediate in valoare de 25 mil. EUR in perioada iulie-decembrie a.c., ceea ce ar duce la o crestere de 6,6% in 2008 fata de anul precedent.

In primul semestru al anului, volumul de intermedieri realizat de MARSH Romania a inregistrat o crestere de aproximativ 50% comparativ cu perioada similara a lui 2007, depasind 24,5 mil. EUR. "Aceasta evolutie este datorata in principal serviciilor si tipurilor de asigurare speciale, nou promovate de MARSH pentru clientii sai, care au contribuit la dezvoltarea portofoliului de clienti si la cresterea gradului de satisfactie al clientilor existenti. Totodata, pozitionarea MARSH ca si consultant real al clientului creeaza o valoare adaugata incontestabila pentru clientii nostri", a mentionat Cristian FUGACIU.

In anul 2007, brokerul a intermediat prime de asigurare de circa 46,92 mil. EUR (156,58 mil. lei), plasandu-se in topul realizat de Revista de Specialitate Insurance PROFILE, in functie de volumul de prime intermediate, pe pozitia a doua.