1asig.ro
1asig.ro

M&A: CHUBB va achizitiona afacerile CIGNA din Asia si Turcia, in schimbul a 5,75 miliarde USD

5 min. / 1.540 cuvinte

CHUBB - cea mai mare companie de asigurari de bunuri si accidente cotata la bursa -, a incheiat un acord definitiv pentru a achizitiona companiile de asigurari de viata si non-viata ce opereaza liniile de asigurari de accidente personale, asigurari suplimentare de sanatate, dar si asigurari de viata ale CIGNA pe 6 piete din Asia-Pacific si Turcia, in schimbul sumei de 5,75 miliarde USD, informeaza Asia Insurance Review.

PROMO


Operatiunile care urmeaza sa fie achizitionate includ afacerile de asigurari de viata si de sanatate CIGNA in Coreea, Taiwan, Noua Zeelanda, Thailanda, Hong Kong si Indonezia, precum si participatia sa intr-o societate mixta din Turcia. Aceste operatiuni, noteaza sursa citata, au generat aproximativ 3 miliarde USD in prime nete subscrise in 2020.

Aceasta tranzactie extrem de complementara avanseaza strategia CHUBB de extindere a prezentei sale in regiunea Asia-Pacific, o zona de crestere pe termen lung pentru companie, si se adauga la o afacere A&H (Accident & Health Insurance) considerabila, extinzand, in acelasi timp, prezenta companiei in domeniul asigurarilor de viata in Asia.

Dupa finalizarea tranzactiei, ponderea regiunii Asia-Pacific in portofoliul global al CHUBB va creste de la aproximativ 4 miliarde USD, la 7 miliarde USD in prime si va reprezenta aproximativ 20% din companie, cu exceptia Chinei.

Peste 80% din primele din afacerile ce urmeaza sa fie achizitionate provin din produse A&H suplimentare, ceea ce, potrivit sursei citate, consolideaza pozitia de lider a CHUBB in domeniul AH suplimentare la nivel global, cu o crestere a primelor de la 3,7 miliarde USD, la 6,1 miliarde USD. Impreuna, asigurarile A&H si de viata vor reprezenta 21% din veniturile totale din prime ale companiei, fata de 14% in prezent.

"Admiram si respectam de mult timp activitatea CIGNA in Asia, inclusiv oamenii talentati, produsele inovatoare, capacitatile tehnice si analitice, distributia si managementul. Cunoastem bine aceste afaceri deoarece avem deja o operatiune proprie considerabila in regiune si la nivel global. Aceste afaceri produc venituri foarte stabile si de inalta calitate. Oportunitatea digitala in intreaga regiune este mare si neexploatata si este potrivita pentru produsele noastre A&H comercializate direct si pentru produsele noastre de asigurari P&C pentru consumatori, dar si pentru produsele simple de asigurari de viata", spune Evan G. GREENBERG - Chairman & CEO, CHUBB.

"Acordul nostru cu CHUBB reprezinta un alt pas inainte in avansarea focusului nostru strategic asupra portofoliului nostru global de servicii de sanatate", a punctat si David V. CORDANI - President & CEO, CIGNA Corporation.

CHUBB estimeaza ca, prin intermediul acestei tranzactii, va economisi peste 80 milioane USD. Tranzactia este asteptata sa fie finalizata in 2022, fiind supusa aprobarilor de reglementare necesare si conditiilor de inchidere obisnuite.

Pozitia AM Best

AM Best a notat ca, in urma anuntului CHUBB cu privire la acordul incheiat cu CIGNA, ratingurile de credit ale CHUBB si ale filialelor sale de asigurari raman neschimbate, mai arata sursa citata.

In opinia AM Best, tranzactia ar trebui sa consolideze semnificativ prezenta deja stabilita a CHUBB pe pietele AH (Accident & Health Insurance) din Asia-Pacific (in special, in sectorul AH coreean) si pietele de asigurari de viata din regiunea APAC, o zona de crestere pe termen lung pentru companie, completand, in acelasi timp, capacitatile sale existente de produse si distributie. Aceste tranzactii vor consolida si mai mult profitul de afaceri global al grupului.

Totodata, se preconizeaza ca soliditatea bilantului principalelor unitati de rating ale grupului, care reflecta adecvarea capitalului sau, calitatea capitalului si alte considerente, va ramane, in perspectiva, la cel mai solid nivel.

 

743 accesari