1asig.ro
1asig.ro

Lifestyle

5 min. / 1.540 cuvinte
Se vorbeste mult despre StartUps in ultimii ani. Se fac programe pentru ele. Bancile se lupta sa atraga tot mai multi clienti din aceasta sfera. Se pare ca multi considera ca baza viitorului in mediul de business e in aceste companii aflate acum la inceput de drum. Despre un astfel de StartUp, care mizeaza pe "frumosul romanesc" pentru dezvoltare, vorbim si noi astazi cu...

PROMO


Claudiu BAJAN
Fondator
ColorEscu - www.colorescu.ro

XPRIMM: Stim despre ColorEscu ca este un StartUp in domeniul fashion din Romania. Care este povestea acestui brand si ideea care i-a dat contur?

Claudiu BAJAN: Povestea ColorEscu a inceput in 2013, cand tot ce ne-am dorit a fost sa facem, asa cum ne pricepeam, un strop de bine in si pentru Romania. Era o perioada in care despre Romania se vorbea destul de mult cu resemnare si amaraciune. Putini mai vedeau si latura ei frumoasa. Noi nu simteam ca facem parte din acel curent, asa ca am decis sa ne exprimam convingerile si ideile cu privire la Romania asa cum stim mai bine - prin design.

Am vrut sa facem, insa, ceva de care sa se bucure cat mai multi romani care ne impartasesc valorile si admiratia fata de romanesc, asa ca am ales designul vestimentar ca mijloc de exprimare. Am optat pentru cea mai versatila si mai prietenoasa piesa vestimentara - tricoul. Am creat, astfel, tricouri romanesti originale, al caror design are la baza simboluri si elemente stravechi, reinterpretate in lumina modei de astazi.

Ne place sa spunem ca am redat modei de zi cu zi, cea a strazii, frumusetea romanescului. ColorEscu este brandul care arata ca frumosul nu se demodeaza. Elemente si simboluri stravechi devin moderne si impun chiar trenduri actuale daca sunt reinterpretate cu pasiune si stil.

XPRIMM: Care sunt principalele directii ale mesajelor tricourilor ColorEscu si de ce ati optat pentru ele?

C.B.: Pentru ei -"Roman si pot". Pentru ele - "Iubesc romaneste". Acestea au fost mesajele statement sub care s-au lansat primele colectii ColorEscu. Am plecat de la esenta, de la ce simteam noi ca defineste romanii - puterea si iubirea!

Am mers, apoi, spre legende dacice si povesti (Zmeul Insusi, Mama Zmeilor, Pui de Zmeu, Cosanzeana, Greuceanu, Fat-Frumos, Fata Mosului, etc.) pentru a ajunge la emotiile autentic romanesti. "Om Bun", "Acasa", "Infinit" au devenit cuvinte care vorbesc de la sine despre cel care le poarta.

Toate sunt, in viziunea noastra, piese ale aceluiasi puzzle spectaculos: sufletul romanesc! E complex, autentic, puternic si delicat totodata. Cum sa nu vezi Romania frumos, cand ea nu e altceva decat suflet? Esenta fiecaruia dintre noi stransa cu grija intr-o sticluta pretioasa, etichetata simplu:"Romania".


XPRIMM: Care sunt valorile romanesti pe care le promoveaza ColorEscu si care credeti ca se reflecta si la nivelul mediului de business romanesc?

C.B.: Cinstea, profesionalismul si calitatea sunt numai cateva dintre calitatile pe care noi consideram ca un business romanesc bine facut le incorporeaza. Stim ca nu sunt vremuri prea usoare pentru business-urile romanesti. In mare parte, simtim pe pielea noastra asta, insa, credem in continuare ca doar mentinerea acestor valori neatinse ne poate ajuta sa crestem in ciuda oricaror obstacole, de orice natura.

XPRIMM: Cum abordati componenta corporate a businessului ColorEscu?

C.B.: Am putea spune ca, mai degraba, componenta corporate ne abordeaza pe noi... Business-ul ColorEscu a fost construit in principiu cu accent pe retail. Avem magazine online - www.colorescu.ro - , vindem prin parteneri (atat online, cat si prin magazine fizice).

Avem, insa, si o serie de colaborari cu mai multe companii, de regula pe proiecte punctuale. Am fost bucurosi sa vedem ca sunt companii care vor zeci si chiar sute de tricouri romanesti ColorEscu pe care sa le poarte echipele lor in momente speciale - team-buildinguri, evenimente speciale. Companiilor care inca nu s-au gandit la asta, le putem da si un pont: multe echipe deja s-au pregatit sa marcheze Centenarul cu tricourile potrivite.


XPRIMM: Elementele traditionale romanesti au inceput sa fie promovate din ce in ce mai mult astazi, in special in zona vestimentatiei casual. Se remarca aceeasi tendinta si la nivelul vestimentatiei business? Cat de bine pot fi integrate produsele ColorEscu in mediul de business? 

C.B.: Urmarim acest trend al modului in care elementele romanesti sunt integrate in vestimentatia romanilor de zi cu zi si putem spune, cu certitudine, ca au ajuns si in vestimentatia din mediul de business. Nici nu trebuie sa lucrezi intr-o industrie creativa - in care sa spunem ca se asteapta toti sa fii deosebit - ca sa porti o camasa sau chiar un tricou cu elemente romanesti intr-o zi la birou. Multe dintre tricourile ColorEscu merg perfect purtate cu un sacou casual pentru o tinuta office relaxata. In plus, se cauta mult in mediul de business tricourile polo, simple, dar originale, care sa aiba in designul lor povestea dorita.

Pentru doamne, unde combinatiile vestimentare sunt mai variate, asortarea hainelor cu elemente romanesti la tinuta office e si mai simpla. Cine nu vrea sa intre intr-o sedinta purtand tricoul cu Mama Zmeilor pe sub sacou?

XPRIMM: Daca ar trebui sa descrieti unui strain Romania intr-o singura fraza, care ar fi aceea?

C.B.: Romania e tara care stie sa isi reinvie valorie si sa isi recastige identitatea, chiar si cand vremurile nu sunt neaparat favorabile, sau poate mai ales atunci....

XPRIMM: 2018 este un an de o importanta deosebita pentru Romania: este anul Centenarului. Cum a ales ColorEscu sa marcheze acest moment?

C.B.: Este, intr-adevar, un an special si ne bucuram sa vedem ca e celebrat in forme atat de variate. Sigur, pentru un brand care promoveaza romanescul, cum e ColorEscu, era absolut fireasca lansarea unei colectii dedicate.

Asa se face ca am lansat colectia #100Romania care a fost foarte bine primita inca din prima zi in care am anuntat-o. Ne-a depasit toate asteptarile. Am aflat ca familii intregi, echipe ale unor companii, echipe sportive si multi altii se pregatesc foarte serios de Centenar. Avem comenzi numeroase de la cei care au gasit in tricourile ColorEscu de Centenar exact piesele vestimentare pe care doreau sa le poarte la marcarea a 100 de ani de Romania. Asteptam cu emotie sa vedem cate tricouri ColorEscu vor defila cu prilejul evenimentelor din preajma datei de 1 decembrie.

Tricourile romanesti ColorEscu le-ati putut vedea in cadrul Galei Premiilor Pietei Asigurarilor si a FIAR - Forumul International Asigurari - Reasigurari din acest an, evenimente la care brandul a fost partener. Puteti vedea insa colectiile integrale aici!

2.267 accesari
PROMO
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO